کد خبر: ۳۲۹۵۹
تعداد بازدید: ۱۱۷۶
تاریخ انتشار: ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۷

سفارشات ساخت کشتی به خارج در مجلس بررسی می شود

عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس در زمینه سفارشات خارجی به ویژه در موضوع اخیر خرید کشتی از خارج بررسی‌های لازم را خواهد کرد.
به گزارش مارین نیوز، محمد آشوری صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد:  مزیت ما  در شمال و جنوب کشور وجود سواحل گسترده و وسیعی است که امکان دسترسی ما را به کشورهای مختلف و همین طور در جنوب کشور به آبهای آزاد فراهم آورده است اما غفلت تاریخی ما از دریا موجب شده اکنون نیز در کش و قوس بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های دریایی با اشکال جدیدی از گرفتاری مواجه باشیم که یکی از آنها کندی روند توسعه سواحل و بنادر کشورمان در مقایسه با رقبای منطقه‌ای است.
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر چه وجود شرایط تحریم در طول سال‌های بعد از انقلاب یکی از عوامل کندی روند توسعه سواحل جنوبی کشور بوده است اما نباید از فقدان نگاه آمایشی به این مناطق نیز غافل باشیم و لذا باید با یک برنامه ریزی 10 ساله و حتی کمتر، این عقب‌ماندگی را جبران کنیم.
عضو هیأت رئیسه مجلس عنوان کرد: رقبای منطقه‌ای ما هرگز منتظر ما برای توسعه زیرساخت‌هایشان باقی نمی‌مانند و همان رقابتی که در حوزه نفت در برداشت از میادین مشترک نفتی میان ایران و کشورهای پیرامومی خلیج فارس جریان دارد، دست کم در 10 حوزه  مختلف دیگر نیز وجود دارد و اگر ما به موقع در این حوزه‌ها سرمایه‌گذاری نکنیم، در آینده‌ای نه چندان طولانی خسارات زیادی خواهیم دید.
آشوری یکی از جدی‌ترین تأکیدات مجلس شورای اسلامی به مسؤولان را موضوع توسعه سواحل و جزایر و بنادر ایران در خلیج فارس برای افزایش سهم ایران از اقتصاد منطقه عنوان کرد و گفت: یکی از اقدامات دولت یازدهم در شرایط کنونی، نوسازی ناوگان کشتیرانی تجاری ایران و رشد توانایی‌های این حوزه بوده است که انتظار داریم متناسب با سفارش به خارجی‌ها، از توان داخلی نیز در این زمینه استفاده شود.
وی با اشاره به رشد کم‌نظیر صنایع دریایی کشور در حوزه ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت کشور، خاطرنشان کرد: حاصل اعتماد مدیران وزارت نفت به توان داخلی و شکل‌گیری یک عزم بلند در مجموعه ایزوایکو موجب شد تا اکنون بخش قابل توجهی از نیازهای پیچیده و انحصاری این صنعت در داخل تولید شود و اگر در حوزه کشتی‌سازی نیز ما این اعتماد را به توان داخل تقویت کنیم، بدون شک عبور از ضعف‌ها و نواقص آسان‌تر خواهد شد.
وی درباره اهمیت صنعت دریایی کشورمان نیز گفت: اگر یک هزارم آنچه که در صنعت خودرو سرمایه‌گذاری و حمایت صورت گرفته در صنعت کشتی‌سازی سرمایه‌گذاری کرده بودیم، اکنون تمامی دریاهای جهان در تسخیر توانمندی ما بود و از سوی دیگر مناطق ساحلی ایران به رشدی ده‌ها برابر وضعیت امروزی خود رسیده بود لذا انتظار این است که همتراز با سفارشات خارجی در حوزه صنایع دریایی، نگاه جامعی نیز به این سرمایه‌گذاری‌های کلان صورت گرفته در حوزه کشتی‌سازی در داخل نیز وجود داشته باشد تا بتوانیم از تجربیات جهانی در این زمینه بهره بیشتری بگیریم.
نماینده مردم بندرعباس تأکید کرد: مجلس شورای اسلامی موضوع قرارداد با کره را در زمینه خرید کشتی بررسی خواهد کرد و بزودی در مجلس شورای اسلامی از طرف‌های داخلی مرتبط با این حوزه دعوت خواهیم کرد تا در نشست ویژه‌ای با حضور مسؤولان کمیسیون اقتصادی و کمیسیون صنایع مجلس، ابعاد مختلف موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد تا بتوانیم به مدیران این بخش‌ها کمک کنیم تا تصمیمات هر چه جامع‌تری در این حوزه اتخاذ کنند.
آشوری همچنین یکی از مهم‌ترین محورهای مورد تأکید در برنامه ششم توسعه را موضوع اقتصاد دریامحور برشمرد و تصریح کرد: تقویت صنایع دریایی به عنوان بخشی از اقتصاد دریامحور مطرح است و امیدواریم باور به حمایت از تولید ملی در جامعه بخصوص در میان مسؤولان عالی کشور نهادینه شود.
وی در پایان بر ضرورت رشد کیفیت و ارتقای تراز فنی تولیدات داخلی در حوزه صنعت کشتی‌سازی نیز تأکید کرد و گفت: در صورت وجود توان فنی و سابقه ساخت شناورهای با کیفیت است که می‌توان از این صنعت حمایت ویژه داشت.

منبع : فارس 


ارسال نظر