عضو کمیسیون انرژی مجلس : در کشور دانش طراحی و ساخت انواع شناور را داریم و خواهش من از رسانه ملی این است که تعمق بکنند در این کار و ببینند کجای کار اشتباه کردیم، در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی است و در عمل دانش و توانمندی آن به اثبات رسیده است، نیاز است که دولت پای کار بیاید.
به گزارش مارین نیوز، احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس و عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با رادیو اقتصاد با موضوع "چگونگی بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا در صنعت کشتی سازی"، با اشاره به توانمندیهای کشور در عرصه های مختلف اظهار داشت : به عنوان یک فرد ایرانی می توانم این ادعا را داشته باشم که توانمندیهای ما در همه زمینه ها بالاخص پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تجربیاتی که در کشور کسب کردیم، نشان دادیم که در عرصه های مختلف، مانند دفاع مقدس که بعد از 8 سال با موفقیت پشت سر گذاشتیم و با امکانات کم، کارهای بزرگی انجام داده ایم. بعد از جنگ هم این توانمندیها را در بخش های دیگر مانند پزشکی، کشاورزی، صنعت و ... نشان داده ایم.
نماینده مردم بندرعباس در ادامه افزود : یکی از این صنایع مهم که می تواند واقعا اشتغالزا باشد همین صنعت کشتی سازی است. کشتی سازی، صنعتی صددرصد ملی است، درست که در منطقه جغرافیایی مثل بندرعباس قرار گرفته، ولی جایگاهش برای کل کشور است.
احمد مرادی با بیان اینکه زمانی همین کارخانه کشتی سازی در هرمزگان ابتدا کار به علت سوء مدیریت و بی تدبیری ها، هزینه های اضافی و ریخت و پاش هایی که انجام می گرفت، معروف به کارخانه کشتی نسازی شده بود، گفت : اما از هفت - هشت سال گذشته تاکنون به جرات می توان گفت این توانمندی در مدیران و کارگران وجود دارد و می توانیم آن را می بینیم.
وی با اشاره به اینکه آقای رییس جمهور، معاون اول رییس جمهور، همه روسای قوا و حتی وزرای ما در بخش های مختلف این توانمندی را از نزدیک دیده اند، تصریح کرد : تحولی بزرگ در این حوزه ایجاد شده است. به ضرس قاطع عرض می کنم، بیش از 30 هزار شغل در همین صنعت کشتی سازی می تواند ایجاد شود. در حال حاضر هم 5 الی 6 هزار نفر بصورت مستقیم در حال کار هستند.
نماینده مردم بندرعباس اظهار داشت: با وجود این توانمندیها ولی باز خبرهایی جسته گریخته می شنویم که این توانمندی را نادیده می گیرند و ساخت کشتی و تعمیرات را به کشورهای دیگر سفارش می دهند.
وی تاکید کرد : در بخش ساخت سکوهای بزرگ نفتی به گزارش خود وزیر نفت در مجلس، به توانمندیها و ظرفیت های خوبی دست یافتیم که زمان نه چندان دوری توسط خارجیها این کار انجام می گرفت.
مرادی افزود : در کشور دانش طراحی و ساخت انواع شناور را داریم و خواهش من از رسانه ملی این است که تعمق بکنند در این کار و ببینند کجای کار اشتباه کردیم، در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی است و در عمل دانش و توانمندی آن به اثبات رسیده است، نیاز است که دولت پای کار بیاید.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به سوال مجری برنامه ساعت صنعت که چه نظارتی بر این نوع قراردادها وجود دارد و چگونه می توانیم به این موضوع نگاهی درون زا و برونگرا بر اساس مولفه ها و راهکارهای اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، گفت : خوشبختانه نگاه مجلس دهم، فارغ از نگاه های سیاسی، بنای کار و اساس مجلس کمک به دولت در نظام جمهوری اسلامی ایران است. اما اینجا خود دولت است که باید دید چقدر می خواهد از این ظرفیت ها استفاده نموده و نظارت مجلس را همراه داشته باشد. هر لایحه دولت که بر اساس کار کارشناسی انجام گرفته و وارد مجلس شده، نمایندگان با حداقل اصلاحات به آنچه مدنظر دولت است کمک کرده اند. اما وظیفه نظارتی ما از بابی که نماینده مردم هستیم و نه وکیل دولت، اینجا باید دولت پاسخگو باشد. چنین موضوعاتی را در بخش های مختلف در کمیسیون انرژی مانند قراردادهای نفتی داشتیم که پس از بررسی و از سر دلسوزی مواردی را جهت اصلاح متذکر شده ایم.
نماینده مردم بندرعباس در پایان بیان داشت : باید نظارت ها را قوی تر بکینم و این موضوع را با اهتمام بیشتری دنبال نمائیم. علی رغم نقاط قوت و ضعف هایی که وجود دارد باید نقاط ضعف را با کمک همدیگر برطرف کنیم. وقتی دولت لایحه ای را به مجلس می آورد و تصویب می شود در اجرای آن باید تلاش کند و کسی نباید در اجرای آن نظارت داشته باشد، اینگونه نظارت ها دیگر در دنیا منسوخ شده است.