مدیر عامل بنادر و دریانوردی در آئین بهره برداری ۳۳ طرح عمرانی در بندر شهید رجایی، افزود: در بنادر کشور بهخوبی شاهد مشارکت بخش خصوصی در اقدامات عمرانی هستیم.
به گزارش مارین نیوز، مدیر عامل بنادر و دریانوردی در حاشیه افتتاح پروژههای بندری و دریایی در بندر شهید رجایی در گفتوگو با ایسنا افزود: هدف اول از افتتاح این پروژهها توسعه نرمافزاری و سختافزاری بنادر و ارتقاء کیفیت خدمات حوزه حمل ونقل دریایی به ویژه خدمات و توسعه حمل و نقل ریلی در بندر شهید رجایی است.
محمد سعید نژاد با بیان اینکه افزایش سطح ایمنی بنادر کشور از دیگر اهداف مهم پروژههای هفته دولت است، تصریح کرد: با پروژههایی که امروز افتتاح میشود جمعاً ۱۴۰ میلیارد تومان پروژه در هفته دولت در بندر شهید رجایی به بهرهبرداری رسید که امکان اشتغال ۴۹۶ نفر را فراهم کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بخشی از این پروژهها مربوط به بازسازی خطوط ریلی بندر شهید رجایی پس از ۳۰ سال است، اضافه کرد: هم کیفیت خطوط ارتقا یافته و هم به دلیل کهنگی خطوط قبلی در حال حاضر واگنها با سرعت بهتر و بیشتر در مسیر حرکت میکنند.
وی ادامه داد: بخش دیگر پروژهها در خصوص ترمینال کانتینری و بخشی دیگر مربوط به شناورهای ناجی است که به شناورهای آتش پاد تبدیلشده که به افزایش سطح ایمنی کمک خواهند کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از این سرمایهگذاری مربوط به بخش خصوصی است، خاطرنشان کرد: در بنادر کشور به خوبی شاهد مشارکت بخش خصوصی در اقدامات عمرانی هستیم.
وی ادامه داد: توسعه زیرساختهای مربوط به گردشگری و سفرهای دریایی در بنادر شرق، مرکز و غرب استان در دستور کار قرار دارد که از جمله آن مطالعات مربوط به توسعه بندر شهید حقانی بندرعباس بهعنوان بزرگترین پایانه مسافری دریایی کشور است.
سعید نژاد بابیان اینکه امروز در بنادر شرقی هرمزگان لایروبی و استقرار نخستین شناور ناجی در بندر جاسک انجام میشود، خاطرنشان کرد: همچنین در بنادر غرب هرمزگان رمپهای معدنی بندرلنگه به بهرهبرداری میرسد که این پروژهها در مجموع برای ۵۶ نفر اشتغالزایی میکند که با سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد تومان نیز این پروژهها افتتاح شد و زمینهساز تسهیل صادرات و واردات در بنادر هرمزگان باشد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه سیاست دولت و وزارت راه و شهرسازی این است که در کنار افزایش توسعه بنادر بزرگ کشور، بنادر کوچک هویت خود را حفظ کنند، اضافه کرد: این بنادر کوچک باید میزان جابهجایی کالاها را افزایش داده و به محلی برای تردد و واردات و صادرات بیشتر بهویژه در منطقه مکران تبدیل شوند.
وی در پایان گفت: این سرمایهگذاریها علاوه بر تقویت اقتصاد ملی و توسعه زیرساختهای کشور، پیامدهای مثبت قابلتوجهی در حوزه اجتماعی دارد و باعث میشود تا بسیاری از جوانان متخصص و تحصیلکردگان جویای کار با تکیهبر این سرمایهگذاریها به فرصتهای شغلی پایدار دست یابند.
گفتنی است، بندر شهید رجایی به عنوان دروازه طلایی اقتصاد ایران شناخته می شود که جابجایی بیش از ۸۰ درصد کالاهای کانتینری در سطح کل بنادر کشور را پشتیبانی می کند. این بندر با برخورداری از دو پایانه تخصصی کانتینری، ۱۸ دستگاه گنتری کرین (جرثقیل سنگین وزن جهت تخلیه و بارگیری کانتینر) و۴۰ پست اسکله، بزرگترین و پیشرفته ترین بندر کانتینری ایران محسوب می شود.