مطالعات بر روی طرح تحقیقاتی جداسازی و شناسایی ترکیبات جاذب تشعشعات فرابنفش از جلبکهای خلیجفارس، بهمنظور تولید کرمهای ضد آفتاب متناسب با محیط جغرافیایی کشور آغاز شد.
به گزارش مارین نیوز، گروهی از محققان دانشگاهی در استان هرمزگان بامطالعه بر روی طرح تحقیقاتی جلبکهای خلیجفارس، درصدد تهیه و تولید کرمهای ضد آفتاب متناسب با محیط جغرافیایی کشور برآمدند.
رییس دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه هرمزگان و مدیر اجرایی این طرح تحقیقاتی، اظهار داشت: یکی از مهمترین منابع دریایی بهغیر از موضوع شیلات، مسئله جلبکهای دریایی است، این جلبکهای دریایی در صنایع آرایش بهداشتی به دلیل دارا بودن مواد معدنی و ویتامین های خاص و همچنین ترکیبات جاذب uv، بسیار پرکاربرد هستند، ازاینرو با حمایت ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی در نظر داریم با استفاده از ترکیبات جاذب uv جلبکهای خلیجفارس و آزمایشها لازم، کرمهای ضد آفتاب متناسب با محیط جغرافیایی کشور تولید کنیم.
مرتضی یوسف زادی گفت: در حال حاضر ترکیبات شناساییشدهاند و در حال انجام آزمایشات لازم بر روی نمونههای اولیه تهیهشده در آزمایشگاه صنایع آرایشی بهداشتی هستیم.
مجری این طرح پژوهشی، مجاورت دانشگاه هرمزگان با دریا را مهمترین مزیت این دانشگاه خواند و افزود: جلبک های دریایی از زمان قدیم حتی از زمانی که اتمسفر زمین بهخوبی شکل نگرفته بود وجود داشتند و در معرض ترکیبات uv قرار میگرفتند این جلبکهای دریایی با خاصیت حفاظتی در برابر اشعه خورشید از مزایای زیادی برخوردارند و دانشگاه هرمزگان با علم به این مسئله مطالعات خود را بر روی جلبکهای خلیجفارس آغاز کرد، تا بتواند به تولید محصولات آرایشی بهداشتی علیالخصوص کرمهای ضد آفتاب بپردازد.
یوسف زادی بابیان اینکه طرح تولید چنین کرمی از جلبکها برای نخستین بار در کشور در حال آزمایش است، گفت: این طرح تحقیقاتی در داخل هیچ رقیبی ندارد و نمونههای خارجی نیز اخیراً پی به مزایای استفاده از این جلبکها در مصارف بهداشتی و آرایشی بردهاند و در حال آزمایشات لازم بر روی این مسئله هستند.
وی در پایان گفت: شناسایی جلبکهای خلیجفارس و بررسی خواص آنها از اولویتهای تحقیقاتی دانشگاه هرمزگان است.