محققان موفق به تولید انرژی برق از آبهای عمیق دریا شدند که این امر می تواند انرژی لازم برای فعالیت وسایل نقلیه زیر آب، روبات های اکتشافی و ... که می خواهند در عمق دریا حرکت کنند را فراهم نماید.
به گزارش مارین نیوز از ساینس دیلی، شرایط دشواری که در اعماق دریاها وجود دارد، باعث می شود هدایت، تعمیر و نظارت بر وسایل نقلیه زیر آب، روبات های اکتشافی و ... دشوار گردد و تامین برق آنها نیز با استفاده از کابل های بلند برق متصل به کشتی ممکن شود در حالیکه لازم است مستقل از کشتی ها انرژی مورد نیاز خود را برای مدت طولانی تامین کنند. همین مساله هدایت زیردریایی ها و سایر وسایل نقلیه اکتشافی زیردریایی را سخت کرده و قدرت مانور آنها را کاهش می دهد.
تحقیقات در مورد حیات در عمق دریاها و اقیانوس ها به دشواری انجام می شود اما به همین منظور لایان تانگ هو جیانگ و همکارانش در دانشگاه ECNU شانگهای در شرق چین (East China Normal University) از آب دریا و نیز موادی همچون گیرنده های الکترون برای برقراری جریان الکتریسیته استفاده کرده اند تا دسترسی به منابع انرژی پایدار و قابل اتکا در زیر آب ممکن شود. این طرح الهام گرفته از موجودات دریایی می باشد که می توانند تنفس سلولی خود را بین حالت های هوازی و بی هوازی با استفاده از مواد مختلف به عنوان گیرنده های الکترون تغییر دهند. به گفته یکی از اعضا تیم در آکادمی علوم تحقیقات چین در پکن، این سیستم می تواند به طور خودکار بین دو حالت عمل تغییر کند.
کاتود مورد استفاده در این ژنراتور از ماده ای شیمیایی به نام نیل فرنگی ساخته شده است که شکل ظاهری این ترکیب، مانند بلورهای آبی تیره است. ارزان بودن این ماده باعث می شود تا هزینه تولید برق از آب دریا پایین بیاید. استفاده از این ماده سرعت ذخیره سازی انرژی را هم افزایش می دهد و از سوی دیگر هم فرایند تولید برق بدین شیوه بی سروصدا است. محققان چینی امیدوارند این سیستم را در آینده نزدیک برای استفاده تجاری آماده کنند.