کد خبر: ۳۶۳۶۰
تعداد بازدید: ۱۵۱۱
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۵

اقدامات علمی و فناورانه لازمه استفاده از توانایی های بالقوه دریا

رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی درباره حفاظت و استفاده پایدار از منابع دریایی گفت: دریاها و اقیانوس ها منبع بزرگی برای فعالیت های مهم بشر است که برای ظهور و بروز توانایی های بالقوه آنها باید اقدامات علمی و فناورانه صورت گیرد.
به گزارش مارین نیوز، رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی با بیان اینکه دریاها و اقیانوس ها به عنوان بخش بزرگی از کره زمین مبدأ و منبعی برای بعضی از فعالیت های اقتصادی و مهم بشر در طول تاریخ هستند، افزود: استفاده از ماهی و سایر آبزیان، استفاده از گیاهان دریایی و جلبک ها، استفاده از منابع بستر دریا به ویژه نفت و برخی منابع فلزی، استفاده برای دریانوردی و استفاده به عنوان منبع نمک و آب و همچنین متاسفانه استفاده ای که بشر در طول تاریخ به عنوان زباله دان از دریا داشته است از جمله این موارد است. 
بهروز ابطحی افزود: امروزه برای حفاظت دریاها تلاش بر این است که محور استفاده از منابع دریایی به سوی موارد خاصی برود تا کم تر به محیط دریا صدمه بزند چون دریاها محیط های آسیب پذیری شدند و روز به روز تاثیرات بشر روی آنها خودش را بیشتر نشان می دهد. 
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی بیان کرد: امروزه در اغلب دنیا و در کشورهای پیشرفته تمایل بر این است که در بهره برداری روی چند محور مثل استفاده برای اکوتوریسم، برای تولید داروها و مواد زیستی طبیعی، استفاده از آبزی پروری، استفاده از دریاها برای انرژی نوین مثل باد، امواج، جذر و مد و همچنین استفاده از منابع معدنی دریا متمرکز شوند. 
وی اظهار داشت: بسیاری از موارد از جمله انرژی های نوین هنوز از نظر زیرساخت ها، فناوری های مورد نیاز و مبانی تئوری به حد کافی نرسیدند. آنچه پیش تر به آنها شاره کردم توانایی های بالقوه دریاست اما باید درمورد آنها کار علمی و فناوری صورت گیرد تا بتوانیم توان بالقوه را به ظهور و بروز برسانیم. در همه این موارد دستگاه های ذیربط در کشور تلاش می کنند اما ممکن است این فعالیت ها ۱۰۰ درصد نباشد. در اغلب موارد ما قوانین را داریم که منتهی به صورت کامل اجرا نمی شوند.
ابطحی در پایان سخنان خود در برنامه "روزنه" رادیو گفت و گو، خاطرنشان کرد: تا زمانی که جمعیت ساحل نشین و آحاد کشور همکاری نداشته باشند و آگاهی شان بالا نباشد تلاش ما به نتیجه نمی رسد.

ارسال نظر