کد خبر: ۳۶۳۶۷
تعداد بازدید: ۱۵۸۷
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶

امضای صورتجلسه لایروبی اروندرود / آغاز مقدمات لایروبی مشترک

نشست مشترک هماهنگی ایران و عراق به منظور بررسی مسائل فنی لایروبی اروند رود در خرمشهر با امضای صورتجلسه نشست بین طرفین به کار خود پایان داد.
به گزارش مارین نیوز از روابط عمومی وزارت خارجه، نشست مشترک هماهنگی ایران و عراق که صبح یکشنبه ۲۹ اردیبهشت به سرپرستی مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان و مشاور وزیر امور خارجه به منظور بررسی مسائل فنی لایروبی اروندرود در خرمشهر برگزار شده بود با امضای صورتجلسه نشست بین طرفین، به کار خود پایان داد.


بر اساس توافق حاصله در این نشست، مقرر شد یک کارگروه موقت فنی با هدف فراهم کردن مقدمات لایروبی مشترک اروندرود تشکیل گردد. این کارگروه با برگزاری جلسات مستمر و هر دو هفته یکبار، بررسی‌های فنی در خصوص لایروبی اروند را انجام و پیشنهاد‌های خود را به اجلاس مشترک هماهنگی ارائه خواهد داد.
همچنین طرفین توافق کردند اولین جلسه این کارگروه فنی ۱۹ خرداد امسال در بغداد برگزار شود.
سرپرستی هیات کشورمان در این نشست مشترک را مدیرکل حقوقی بین المللی وزارت امور خارجه و سرپرستی هیات عراقی را مشاور عالی وزیر امور خارجه این کشور بر عهده داشت.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان خوزستان نیز در مورد نشست مشترک هماهنگی ایران و عراق، اظهار کرد: در این نشست مقرر شد تا کارگروه فنی مشترک لایروبی اروندرود تشکیل و پس از بررسی های لازم زمینه لایروبی آن فراهم شود. قرار بر این است که در کارگروه فنی مربوطه؛ مسائل مرتبط با مغروقه های طرف ایرانی، مغروقه های طرف عراقی و مغروقه های وسط آبراه، نحوه انجام و چگونگی عملیات لایروبی و شناورسازی مغروقه ها بررسی و به کمیته هماهنگی مشترک دو کشور پیشنهاد شود.
عادل دریس همچنین با اشاره به اینکه شکل، زمان و نحوه لایروبی اروندرود توسط کمیته هماهنگی مشترک مشخص می شود، گفت: پس از بررسی های صورت گرفته توسط کارگروه فنی مشترک و تامین عمق لازم، در مورد میزان لایروبی تصمیم گیری خواهد شد.

گفتنی است، پیگیری برای لایروبی اروند رود از طریق وزارت امور خارجه شروع شد تا جلسات فنی با طرف عراقی برگزار و مکانیزم نهایی برای بازگشایی دفتر همکاری در این رابطه آغاز شود. با توجه به اینکه تنها رودخانه قابل کشتیرانی کشور اروندرود است، یکی از توافقات در سفر اسفندماه پارسال دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری به کشور عراق لایروبی اروند رود بود.

بنابراین گزارش، خرمشهر در گذشته بندر اصلی ایران بوده است و اقتصاد خرمشهر و منطقه هم به این بندر وابسته است، با لایروبی اروند و زنده شدن بندر خرمشهر، قطعاً در آینده نزدیک ‌شاهد رشد و توسعه روزافزون این بندر قدیمی کشور خواهیم بود. این رودخانه از ریزش رودهای دجله و فرات و بعد از آن کارون پدید آمده است. این رودخانه حدود ۱۹۰ کیلومتر امتداد دارد و در نهایت به خلیج فارس می‌ریزد.


ارسال نظر