کد خبر: ۳۸۸۱۷
تعداد بازدید: ۱۵
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۷

اخبار امیدبخش شرکت ملی پالایش و پخش تنها در ۱۰ روز

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با هدف تأمین پایدار سوخت نیروگاه‌های کشور، تقویت زیرساخت‌های سوخت‌رسانی، کاهش ناترازی بنزین و فرآورده‌های نفتی و افزایش توان داخلی و خنثی‌سازی تحریم‌ها اقدام‌های راهبردی و مؤثری را در دستور کار خود قرار داده که در نتیجه آنها شاهد اجرایی شدن بسیاری از وعده‌ها در مدت سپری‌شده از دولت چهاردهم هستیم.

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی مارین نیوز به نقل از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، این شرکت در بازه زمانی ۱۰ روزه از ۱۲ تا ۲۲ آبان‌ اقدام‌هایی ارزنده برای توسعه زیرساخت‌های سوخت‌رسانی، تأمین پایدار فرآورده و افزایش تولید انجام داده که در ادامه می‌آید.

نیازی به واردات سوخت هواپیما نداریم

بر اساس آخرین بررسی‌ها روند مصرف سوخت در ناوگان هوایی کشور افزایشی بوده است و با توجه به توان پالایشگاه‌های داخلی نیازی به واردات نداریم.

میانگین تولید سوخت هوایی کشور در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ روزانه حدود ۴ میلیون لیتر بوده است،  در سال ۱۴۰۱ بیش از یک میلیارد و ۴۶۷ میلیون لیتر به ۱۹۸ هزار فروند هواپیما و در سال ۱۴۰۲ بیش از یک میلیارد و ۴۶۳ میلیون لیتر به ۲۰۱هزار فروند هواپیما تحویل شده است.

تشکیل کمیته هوش مصنوعی در ۹۰ درصد شرکت‌های زیرمجموعه پالایش و پخش

به‌منظور استفاده از هوش مصنوعی و ایجاد فرهنگ استفاده از این فناوری، کمیته هوش مصنوعی در ۹۰ درصد شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی تشکیل شده است.

همچنین تشکیل کمیته هوش مصنوعی ازجمله اقدام‌های مهم انجام‌شده در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی است، چراکه این فناوری نقش بسزایی در زنجیره تولید، ذخیره‌سازی، نقل و انتقال و توزیع فرآورده‌های این شرکت دارد، همچنین بحث هوشمندسازی نواحی در دستور کار شرکت ملی پخش قرار دارد تا با استفاده از این روش تمام وظایف نواحی بدون دخالت نیروی انسانی و سخت‌افزار انجام شود.

شمارش معکوس برای بهره‌برداری از خط لوله بندرعباس - رفسنجان

طرح احداث خط لوله جدید ۲۶ اینچ انتقال فرآورده بندرعباس - سیرجان - رفسنجان با طی آخرین مراحل تست و پیگرانی، به‌زودی به بهره‌برداری رسمی می‌رسد.

خط لوله ۴۷۰ کیلومتری بندرعباس - سیرجان - رفسنجان که عملیات احداث آن در چهار گستره اجرایی شده است با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه (معادل روزانه ۴۸ میلیون لیتر) فرآورده‌های تولیدی پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌ فارس را به شمال کشور منتقل می‌کند.

با اجرای این پروژه که افزایش امنیت انرژی و تأمین پایدار سوخت کشور را به دنبال دارد (با احتساب ظرفیت موجود خط لوله قدیم ۲۶ اینچ)، امکان ارسال روزانه ۴۸ میلیون لیتر فرآورده نفتی به نقاط مرکزی و شمالی کشور فراهم می‌شود. افزایش ۱۰۰ درصدی ظرفیت انتقال فرآورده‌های نفتی تولیدی شرکت پالایش نفت بندرعباس و شرکت نفت ستاره خلیج‌فارس به مراکز مهم کشور از طریق این خط، از دیگر اهداف اصلی این طرح به‌شمار می‌رود، ضمن آنکه این مقدار انتقال نقش قابل‌توجهی در صرفه‌جویی سوخت از محل کاهش ترددهای جاده‌ای ایفا می‌کند.

آمادگی تأسیسات خطوط لوله کشور برای ورود به فصل سرما

تمامی خطوط و مراکز انتقال نفت و تجهیزات و ماشین‌آلات شرکت خطوط لوله آمادگی در کامل قرار دارند و برای دسترسی به تأسیسات و تجهیزات در فصل سرما و سخت‌گذر شدن مسیرها، برنامه‌ریزی‌های لازم در بخش‌های ایمنی و عملیاتی این شرکت انجام شده است، همچنین محدودیتی بابت ظرفیت خطوط لوله در این شرکت وجود ندارد.

در ۶ ماه نخست امسال درمجموع بیش از ۲ میلیارد لیتر فرآورده نفت‌گاز، نفت سفید و نفت کوره نیروگاهی از طریق شبکه خطوط لوله نفت و فرآورده کشور منتقل شده است، همچنین چهار نیروگاه کاشان، هنگام، ایسین بندرعباس و سمنگان سیرجان تا پایان امسال به شبکه خطوط لوله کشور متصل خواهند شد و به احتمال زیاد اتصال نیروگاه‌های شریعتی مشهد، ‌لوشان گیلان و تابان یزد به ابتدای سال آینده موکول خواهد شد.

تشکیل کارگروه مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و پالایش و پخش

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با هدف بررسی طرح‌های زیست‌محیطی و تسریع در صدور مجوزهای زیست‌محیطی طرح‌های توسعه‌ای، از تشکیل کارگروه مشترکی بین شرکت ملی پالایش و فرآورده‌های نفتی و سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد.

امضای تفاهم‌نامه شرکت پالایش نفت آبادان با ۲ شرکت دانش‌بنیان

شرکت پالایش نفت آبادان به‌منظور تأمین کاتالیست راهبردی بنزین (سیلیکات آلومینیومی) با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد.

این تفاهم‌نامه (یکشنبه، ۱۳ آبان) در حاشیه نخستین روز پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی فناوری‌های نانو، به‌منظور تأمین کاتالیست اف‌سی‌سی با شرکت‌های دانش‌بنیان بهداش و رز اروند، به ارزش ۸۰۰ میلیارد تومان امضا شد.

تقویت زیرساخت‌های سوخت‌رسانی منطقه آبادان

با هدف تأمین پایدار سوخت نیروگاه‌های کشور در انبار نفت شهید نوربخش ماهشهر و با توجه به افزایش حجم عملیات سوخت‌رسانی زمستانی منطقه آبادان، ۳۶ نیروی موقت فصلی در این منطقه به‌کارگیری شدند.

با تدبیر و برنامه‌ریزی انجام‌شده، مقرر شد سوخت‌رسانی مطلوب و بی‌وقفه به نیروگاه‌ها و مجاری عرضه سوخت از طریق جذب نیروهای موقت فصلی در دو منطقه آبادان و هرمزگان در دستور کار قرار گیرد.

بومی‌سازی بیش از ۲ هزار قطعه در پالایشگاه بندرعباس

با اقدام‌های انجام‌شده همسو با خودکفایی و بومی‌سازی قطعات و خنثی‌سازی تحریم‌ها، از ابتدای امسال تاکنون با حمایت از سازندگان داخلی، ۲ هزار و ۴۱۲ قطعه پالایشگاهی به تعداد کل ۱۷ میلیون و ۲۱۷ هزار قطعه، برای نخستین‌ بار در کشور ساخته و تأیید شد. حمایت از ساخت قطعات در ۶ ماه نخست امسال به صرفه‌جویی بیش از ۳ هزار و ۵۷۳ میلیارد ریالی منجر شده است، همچنین با استفاده از دانش و توان متخصصان و ظرفیت‌های پالایشگاه نفت بندرعباس، در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ بیش از ۶۹۷ قلم کالا بدون نقشه اولیه برای نخستین‌ بار با مهندسی معکوس طراحی و بومی‌سازی شده است.

انجام بیش از ۱۱ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه در پالایشگاه نفت بندرعباس، طراحی سیستم بازیابی رمز عبور مبتنی بر هوش مصنوعی، کمک ۱۲ میلیارد ریالی پالایشگاه نفت تهران برای بهسازی یک مدرسه در کرج، دوگانه‌سوز شدن رایگان ۷ هزار دستگاه خودرو عمومی در کردستان، پاسخگویی به درخواست‌های ثبت‌شده در درگاه ملی مجوزها، اجرای طرح پایلوت انتقال سیستم راهبری دیزل پمپ‌های آتش‌نشانی منطقه البرز، تعمیر ۱۲ دستگاه فلومتر در منطقه استان مرکزی، برتری شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در رعایت الزام‌های پدافند غیرعامل و رضایتمندی مشتری از پاسخگویی سریع مرکز تماس شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ازجمله خبرهای امیدبخش شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در بازه زمانی۱۲ تا ۲۲ آبان‌ امسال بود.

ارسال نظر