تازه های سایت
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۸۸۴۷
تعداد بازدید: ۱۰۳
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۴

تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه آموزش و پژوهش مهارت مهندسی دریایی میان انجمن مهندسی دریایی ایران و موسسه رده‌بندی ایرانیان امضا شد

به مبارکی هفتم آذر، روز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، انجمن مهندسی دریایی ایران و موسسه رده‌بندی ایرانیان تفاهم‌نامه‌ای برای توسعه آموزش، پژوهش و ارتقای مهارت‌های تخصصی مهندسی دریایی امضا کردند. این تفاهم‌نامه با هدف هم‌افزایی علمی و تحقیقاتی در راستای انطباق با الزامات ملی و بین‌المللی، تقویت نوآوری‌های دریامحور و ارتقای توانمندی‌های دانشجویان و متخصصین این حوزه، زمینه‌ساز همکاری‌های گسترده در آموزش‌های تخصصی و پروژه‌های پژوهشی مرتبط با صنعت دریایی خواهد بود.

به مبارکی هفتم آذرروز نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با تلاش کمیته دانشجویی انجمن مهندسی دریایی ایران  "تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه آموزش، پژوهش و ارتقای مهارت‌های تخصصی مهندسی دریایی با تأکید بر الزامات ملی و بین‌المللی و تقویت نوآوری‌های دریامحور" امضا شد.


این تفاهم نامه با هدف ایجاد، توسعه و تحکیم همکاری های مشترک در راستای تحقق اهداف، وظایف و ماموریت‌های طرفین برای استفاده بهینه از استعدادها و در راستای گسترش همکاری‌های علمی، آموزشی و تحقیقاتی و نیز فراهم نمودن بسترهای لازم برای توسعه توانمندی‌های دانشجویان و متخصصین حوزه مهندسی دریا، در حضور جمعی از اعضاء کمیته دانشجویی انجمن و سرباز امریه های دانش بنیان موسسه، بین طرفین منعقد گردید. 


انجمن مهندسی دریایی ایران که ﺑــﻪ ﻣﻨﻈــﻮر ﮔﺴــﺘﺮش و ﭘﻴﺸــﺒﺮد و ارﺗﻘــﺎء ﻋﻠــﻢ و ﺗﻮﺳــﻌﻪ ﻛﻤــﻲ و ﻛﻴﻔــﻲ ﻧﻴﺮوﻫــﺎي ﻣﺘﺨﺼــﺺ و ﺑﻬﺒــﻮد ﺑﺨﺸــﻴﺪن  ﺑــﻪ  اﻣــﻮر آﻣﻮزﺷــﻲ و ﭘﮋوﻫﺸــﻲ در زﻣﻴﻨــﻪ ﻫــﺎي ﻣﺮﺑــﻮط  ﺑــﻪ ﻋﻠــﻮم ﺻــﻨﺎﻳﻊ درﻳــﺎﻳﻲ، ﺗﺸﻜﻴﻞ ﮔﺮدیده است. و موسسه رده بندی ایرانیان : که موسسه‌اي غيرتجاري و دانش بنیان بین المللی است و  براي ارتقاء سطح ايمني، امنيت، کيفيت و فن‌آوري در زمينه‌هاي مختلف علمي آموزشی، فني، توليدي، صنعتي و خدماتي در صنايع و بخشهای مختلف و مرتبط با آن در سطح ملی و بین‌المللی فعاليت مي‌نمايد این تفاهم‌نامه همكاري را برای توسعه آموزش، پژوهش و ارتقای مهارت‌های تخصصی دریایی در راستای تطابق با الزامات ملی و  بین‌المللی و تقویت ظرفیت‌های نوآورانه دریا محور را امضاء نمودند تا از طریق اجماع نخبگانی بویژه دانشجویان مهندسی دریا و دریانوردی و سایر رشته های مهندسی، محیط زیستی، حقوقی و مدیریتی مرتبط با دریا و بندر را در راستای اهداف تفاهم نامه بسیج کنند.


در این تفاهم نامه همچنین آورده شده است : 
با توجه به نقش حیاتی آموزش‌های مهارتی در ارتقای دانش و توانمندی دانشجویان و متخصصان حوزه مهندسی دریایی و با درک این ضرورت که آموزش‌های مذکور نیازمند بستری مناسب و تخصصی هستند، انجمن مهندسی دریایی ایران، به‌ویژه کمیته دانشجویی آن، با هدف توسعه فرصت‌های آموزشی و کاربردی برای دانشجویان و ارتقای مهارت‌های عملی، به دنبال فراهم نمودن بسترهای آموزشی مناسب و موثر است.
ضرورت پرداختن به مسائلی چون بررسی دقیق الزامات دریایی در بستر کارگروه‌های متناظر IMO مورد بحث و بررسی قرار گرفته و "طرفین متعهد می‌شوند تا اسناد و الزامات سازمان بین‌المللی دریانوردی (IMO) و دیگر سازمانهای بین المللی و دستگاههای ملی را به‌طور مستمر بررسی کرده و تطابق برنامه‌ها و فعالیت‌های مربوط به آموزش، پژوهش، و توسعه مهارت‌های تخصصی دریایی را با این الزامات تضمین نمایند."
این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد همکاری پایدار در راستای کمک به توسعه پایدار دانش و مهارت‌های مهندسی دریایی در کشور، بین انجمن مهندسی دریایی ایران و موسسه رده‌بندی ایرانیان منعقد خواهد شد تا بستری مؤثر برای آموزش، کارورزی و ارتقای مهارت‌های تخصصی دانشجویان و فعالان این حوزه فراهم گردد. در این راستا  اهداف و زمینه های همکاری اولیه در موارد زیر توافق شد: 
۱.    بررسی الزامات بین المللی: همکاری در روند تحقیقاتی و پژوهشی کارگروه‌های متناظر IMO و بازخوانی اسناد بین المللی و ملی کلیه متولیان ملی و بین المللی
۲.    توسعه ارتباط جامعه علمی با صنعت: فراهم کردن بستر لازم برای کارورزی و کارآموزی دانشجویان در موسسه رده‌بندی ایرانیان.
۳.    برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی: طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی مرتبط با استاندارد‌ها و الزامات ملی و بین‌المللی در زمینه مهندسی دریایی؛ و افزایش دانش، توسعه و برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های تخصصی در حوزه کنوانسیون‌ها و معاهدات دریایی.
۴.    همکاری در پروژه‌های تحقیقاتی: مشارکت در تعریف و اجرای پروژه‌های پژوهشی مرتبط با طراحی، ساخت، و بهبود عملکرد تجهیزات و فناوری‌های دریایی.
۵.    ارائه مشاوره فنی: ارائه خدمات مشاوره برای انطباق زیرساخت‌های دریایی با الزامات مهندسی داخلی و بین‌المللی.
۶.    توسعه منابع انسانی: برگزاری کارگاه‌ها و سمینار‌ها برای ارتقای مهارت‌های حرفه‌ای نیروی کار متخصص.
۷.    انتشار نتایج پژوهش‌ها: تهیه و انتشار مقالات علمی، راهنماها، و گزارش‌های تخصصی در حوزه فناوری و مهندسی دریایی.
۸.    ایجاد شبکه همکاری: برقراری ارتباط میان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی، و صنعت دریایی برای تقویت نوآوری.
۹.    استانداردسازی و رده‌بندی: تدوین و به‌روزرسانی استاندارد‌ها و مقررات فنی برای سازه‌ها و تجهیزات دریایی.
۱۰.    برگزاری برنامه‌های مشترک: طراحی و اجرای پروژه‌های آموزشی و پژوهشی بین انجمن مهندسی و مؤسسه رده‌بندی.
۱۱.    توسعه فناوری‌های بومی: همکاری در ارتقای فناوری‌های مورد استفاده در صنعت دریایی با رویکرد نوآوری و بومی‌سازی.
۱۲.    همکاری در ارزیابی و اعتباربخشی: ایجاد تیم‌های مشترک برای ارزیابی عملکرد تجهیزات و پروژه‌های دریایی.
۱۳.    حمایت از استارتاپ‌های دریایی: حمایت از کسب‌وکار‌های نوپا در حوزه فناوری‌های دریایی.
 
 

ارسال نظر