به گزارش مارین نیوز، مهندس احمد قلعهبانی صبح امروز در مراسم آغاز به کار نخستین نمایشگاه توانمندیهای ساخت داخل در پارس جنوبی، گفت: تأمین به موقع کالا در حفظ استمرار تولید تأثیرگذار بسیاری داشته و از فاکتورهای حیاتی محسوب میشود.
وی افزود: فقدان کالای مناسب در زمان مورد نیاز، مشکلات عدیدهای را برای عملیات تولید صنعت نفت ایجاد كرده است و میتواند بر وضعیت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و حتی بروز فجایع انسانی و زیستمحیطی تأثیرات بسزایی داشته باشد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه «حدود 60 تا 65 درصد هر پروژه نفتی را تجهیزات و تأمین کالای آن در بر میگیرد»، تصریح کرد: میتوان تأمین کالا را از مسائل استراتژیک در حوزه نفت خواند، به طوری که تدارکات به عنوان شریان حیاتی تداوم تولید از مهمترین عوامل پشتیبانی قلمداد شده و نیازمند توجه ویژهای خواهد بود.
قلعه بانی با اشاره به سیاستها و برنامههای کلی دولت و بهتبع آن وزارت نفت در همسویی با حمایت از سازندگان و تولیدات داخلی، یادآور شد: این حمایت سبب شده است تا اتکای صنایع عظیم نفت به تولیدات داخلی بیش از پیش و علاوه بر صرفهجوییهای ارزی و بیاثرسازی تحریمها موجب اشتغالزایی و تحقق هر چه بیشتر شعار «ما میتوانیم» شود.
وی افزود: بحث امروز با توجه به نمایشگاه افزایش توانمندیهای ساخت داخل در طرحهای پارس جنوبی معطوف به میدانهای مشترک و ضرورت شتابدهی به راهاندازی فازهای مختلف این طرح عظیم ملی در جنوب کشور است.
قلعه بانی با بیان اینکه «میدانهای مشترک در دریای خزر و غرب کشور موضوع، اهمیت و جایگاه ویژهتری نیز از نظر تجهیزات و ماشینآلات خواهد داشت»، اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش عمدهای از نفت جهان در منطقه خلیج فارس و دریای خزر استخراج میشود و بازار گستردهای در منطقه وجود دارد؛ باید به این پرسش پاسخ دهیم که چه میزان قادر بودهایم به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده نفت و گاز، صنعت تجهیزات و ماشین آلات را در این زمینه شکل دهیم؟ و آیا توانستهایم تأمین تقاضاهای داخلی را با ساخت محصولات رقابتی پاسخگو باشیم و حتی بازارهای منطقهای را بهرهمند کنیم؟
وی افزود: باید هدف را از جایگزینی واردات و داخلیسازی به سمت توسعه قابلیتهای فناوری و رقابتیسازی سوق داد و ارکان اساسی حمایت از ساخت داخل را با رویکردها، سیاست گذاریها و اقدامهایی که در جهت توسعه توانمندیهای فناوری ساخت تجهیزات و ماشینآلات صورت میگیرد، منتج به یک صنعت رقابتی برخوردار از قابلیتهای صادراتی کرد.
قلعهبانی تصریح کرد: مسلما این موضوع نیازمند تحولات پایهای در سیاستها و برنامههای وزارت نفت و نهادهای واسط همچون انجمنهای سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران و سازندگان تجهیزات صنعتی در تدوین استراتژیها و توانمندیهای واحدهای صنعتی مرتبط با صنایع نفت است.
وی با تشریح مشکلات و موانع توسعه ساخت داخل، یادآور شد: شرکت ملی نفت ایران در راستای رفع موانع و مشکلات ساخت داخل در شرایط موجود با توجه به قوانین و مقررات حاکم توانسته است اقدامهای مؤثثری را از جمله بسترسازی جهت ورود مدیرانی درد آشنا از صنایع و تسهیل در امر حمایت از ساخت داخل، ایجاد فهرست منابع مشترک در سطح وزارت نفت (VENDOR LIST واحد)، بسترسازی مناسب جهت خرید الکترونیک و تجمیع اطلاعات خرید وزارت نفت و انجام خریدهای عمده به صورت قراردادهای باز (OPEN ORDER) انجام دهد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، تدوین آییننامهها و دستورالعملها در خصوص نحوه ارزیابی و ورود و خروج شرکتها به فهرست منابع مشترک وزارت نفت، تهیه پرسشنامههای اخذ اطلاعات از شرکتهای سازنده و فروشنده به صورت واحد در سطح وزارت نفت، تهیه قرارداد تیپ را از دیگر فعالیتهای این شرکت برای توسعه و حمایت از ساخت داخل اعلام کرد.
قلعهبانی افزود: شرکت ملی نفت ایران نیز علاوه بر اینکه از هیچ حمایتی از سازندگان داخلی دریغ نخواهد کرد، به دنبال اعمال سیاستهای حمایتی خرید به صورت مدیریت متمرکز بوده و سعی دارد خریدهای مربوط به فازهای طرح را به صورت ویژه مدیریت کند تا الگوی مناسبی جهت طرحهای آتی در میدانهای مشترک شمال و غرب کشور باشد.