تارئیل محمدلی، عضو دائمی کمیسیون منابع زیست محیط دریای خزر و مشاور ارشد اداره محافظت و افزایش منابع زنده دریا وابسته به وزارت محیط زیست جمهوری آذربایجان، دراينباره به خبرگزاری ترند گفت: اتهام ایران در مورد اینکه 4 کشور حاشیه نشین دریای خزر برای بهرهبردای از پوست فکهای خزر این حیوان را صید میکنند، بیاساس است.
عبدالرضا کرباسی، معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، پيش از اين گفته بود: آخرین گزارش وضعیت زیست محیطی خزر نشان میدهد که حدود یک میلیون فک در دریای خزر وجود داشته كه طی 10 سال اخیر تعداد آنها به 100 هزار کاهش یافته است.
به گفته کرباسی، علت مرگ و میر فک خزری بیشتر به صید بی رویه باز میگردد که البته این موضوع توسط صیادان ایرانی رعایت میشود؛ ولی متأسفانه 4 کشور دیگر حاشیهنشین دریای خزر برای بهرهبردای از پوست آن، این حیوان را صید میکنند.
محمدلی در واکنش به اظهارات کرباسی گفت: جمهوری آذربایجان آخرین بار در سال 1962 فک در دریای خزر صید کرده و اولین کشوری است که از صید فکهای خزر امتناع کرده است.
وی افزود: ترکمنستان نیز مدتهاست که از صید فک در خزر امتناع کرده است. علیرغم اینکه روسیه و قزاقستان در حد محدود صید فک در خزر را انجام میدادند؛ در طول 5 سال اخیر آنها نیز از صید فک خزر امتناع کردهاند.
عضو دائمی کمیسیون تنوع زیستی دریای خزر گفت: با اطمینان میتوانم بگویم که در طول 5 سال گذشته کشورهای حاشیه دریای خزر صید فک خزر را انجام ندادهاند و کمیسیون منابع زیست محیط دریای خزر نیز سهمیهای برای این کار در نظر نگرفته است.