به گزارش خبرنگار مارین نیوز، حسنرضا صفری در این نشست خبری که با حضور نمایندگان انجمنها و اتحادیههای دریایی کشور به میزبانی مؤسسه ردهبندی ایرانیان برگزار شد، اظهار داشت: پانزدهمین همایش صنایع دریایی طی روزهای 7 تا 10 آبان ماه سال جاری از سوی انجمن مهندسی دریایی ایران و سازمان منطقه آزاد کیش با همکاری ارگانهای دریایی در جزیره کیش برگزار میشود.
وی اعلام کرد: در این دوره، برای نخستین بار دیگر انجمنها و تشکلهای تخصصی دریایی نیز در برگزاری همایش مشارکت دارند که امید است این امر، مانع از موازیکاری بین تشکلهای غیردولتی و همافزایی و همصدایی آنها برای طرح مطالبات و انتظارات اصلی جامعه دریایی شود.
وی افزود: محورهای همایش عبارتند از: صنايع کشتیسازی، صنايع فراساحل و تکنولوژی آبهای عميق، صنايع دريايی و امور دفاعی، کاربرد فناوریهای نوين در صنايع دريايی، مواد و تجهيزات دريايی، الکترونيک و مخابرات دريايی، اقيانوسشناسی و هواشناسی دريايی، حملونقل دريايی، مديريت دريايی و برنامهريزی، قوانين، استانداردها و کنوانسيونهای بينالمللی، اقتصاد و دريا، بررسی و پيشگيری از سوانح دريايی، چالشهای پيشروی صنايع دريايی، امنيت و ايمنی در دريا، حفاظت از محيط زيست دريايی، امور سياحتی و گردشگری دريايی، بنادر و مناطق ويژه اقتصادی وناوگان ماهيگيری و صنايع وابسته.
صفری با بیان اینکه «فعالیتهای همایش از خردادماه امسال در قالب کمیتههای اجرایی، علمی، اطلاعرسانی و خبری، امور نمایشگاه و تدوین قطعنامه پیگیری شده است»، توضیح داد: تدوین قطعنامه از طریق 8 کمیته تخصصی انجمن مهندسی دریایی ایران و با حضور فعالان و ذینفعان هر بخش صورت خواهد گرفت. هریک از این کمیتهها، بندهایی را پیشنهاد خواهند داد تا با تلفیق قطعنامه همایش تدوین شود. همچنین در این کمیتهها، روند اجرای قطعنامه همایش سال گذشته بررسی و گزارشی به همایش ارائه خواهد شد.
رییس انجمن مهندسی دریایی ایران در ادامه گفت: با توجه به آغاز به کار دولت یازدهم، همایش صنایع دریایی در این دوره رسالت سنگینی برعهده دارد. هدف اصلی این دوره از همایش، معرفی صنایع و فعالیتهای دریایی به دولت جدید و برقراری ارتباط جدی و مؤثر میان جامعه دریایی و دولت یازدهم است.
وی افزود: از آنجا که هدف از فعالیتهای انجمنها و نهادهای مدنی، متفاوت با ارگانها و سازمانهای دولتی و حتی شرکتهای خصوصی است و این نهادها باید اهداف و منافع کلی اعضای خود را پیگیری کنند، همایش نیز متفاوت از همایشهای دولتی است که صرفا برای نمایش دستاوردها و تبیین برنامهها برگزار میشود. در بخش اطلاعرسانی همایش نیز تلاش داریم در این دوره، فراتر از ادوار قبل عمل کنیم و میکوشیم تا فعالیتهای اطلاعرسانی و خبری را در جهت تبیین چالشها، توانمندیها و ظرفیتهای صنایع دریایی در شرایط کنونی به دولت جدید طراحی کنیم تا عملا فعالیتهای اطلاعرسانی به تالار گفتوگو و پایگاهی برای طرح مطالبات جامعه دریایی از دولت تبدیل شود.
صفری با بیان اینکه «همزمان با همایش ششمین نمایشگاه صنایع دریایی و دریانوردی برگزار خواهد شد»، افزود: این نمایشگاه نیز بستر مناسبی برای معرفی فعالیتها و ظرفیتهای دریایی به دولت جدید خواهد بود.
رییس کمیته اطلاعرسانی و خبری پانزدهمین همایش صنایع دریایی با بیان اینکه «تاکنون بيش از 230 مقاله از طريق سايت همايش دريافت شده است»، گفت: مراحل داوری اين مقالات از اول مرداد ماه سالجاری آغاز شده است.
وی افزود: با توجه به تعطيلات دانشگاهها و مراکز آموزشی دريايی و درخواست استادان و دانشجويان و ساير نويسندگان طی تماسهای مکرر با دبيرخانه، مهلت دريافت مقالات برای آخرين بار تا 10 شهريور ماه تمديد شد.
رییس کمیته اطلاعرسانی و خبری پانزدهمین همایش صنایع دریایی همچنین اعلام کرد: برای اولین بار پروژههای برتر دریایی در قالب پوستر (اینفوگرافی) در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گیرد. همچنین، برگزاری جلسات کمیتههای تخصصی، پخش کلیپ، انتشار ویژه نامه، برگزاری کارگاههای تخصصی و گشت دریایی از دیگر برنامههای همایش است که طبق روال هرساله انجام خواهد شد.
در این نشست خبری، نمایندگان انجمن مهندسی دریایی ایران، اتحادیه مالکان کشتی ایران، اتحادیه تعاونیهای حملونقل دریایی بار و مسافر، انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته، انجمن صنفی دریانوردان و انجمن کشتیرانی و خدمات بندری خلیج فارس حضور داشتند که اخبار تکمیلی آن متعاقبا مخابره خواهد شد.