به گزارش مارین نیوز، سیدعطاءالله صدر در مراسم آغاز به کار کارگاه آموزشی نقشههای الکتریکی دریایی با مشارکت مرکز خدمات هیدروگرافی نروژ، بهرهمندی از آمار و اطلاعات روزآمد از نواحی ساحلی و به ویژه مسیر تردد کشتیرانیها را یکی از عوامل توسعه پایدار دریا محور برشمرد و افزود: این امر ایجاب میکند تا با انجام هیدروگرافی مدون، اطلاعات لازم را از طریق نقشههای دریایی که بر اساس استاندارد سازمان جهانی هیدروگرافی (IHO) تهیه میشوند، به منظور تأمین ایمنی دریانوردی در اختیار شناورها قرار داده شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: فعالیتهای مربوط به تولید نقشههای دریایی تحت نظارت کمیته ملی هیدروگرافی کشور که اعضای آن را ستاد کل نیروهای مسلح، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان نقشه برداری کشور و سازمان بنادر و دریانوردی تشکیل میدهند، ساماندهی میشود.
وی با اعلام خبر عقد تفاهمنامه دوجانبه بین سازمان بنادر و دریانوردی با مرکز خدمات هیدروگرافی کشور نروژ (Hydrographic Service Norwegian)، برگزاری کارگاه آموزشی نقشههای الکترونیکی در تهران را یکی از نتایج این تفاهمنامه برشمرد.
صدر فراهم شدن زمینه پیوستن ایران به جمع توزیع کنندگان نقشههای الکترونیکی در سطح بینالمللی را از دیگر دستاوردهای این همکاری دانست و گفت: بزودی شاهد استفاده و به کارگیری نقشههای الکترونیکی دریایی تولید کشور در Chart Room کشتیها، علی الخصوص کشتیهایی که مقصد آنها یکی از بنادر ایران است، خواهیم بود.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی تأکید کرد: امید است بزودی عباراتی نظیر غیرقابل اطمینان (Unreliable) و امثالهم از روی نقشههای دریایی موجود که مورد استفاده دریانوردان است و به سواحل و بنادر کشور ما مربوط میشود، نداشته باشیم و دریانوردان عزیز این امکان را داشته باشند که از آخرین اطلاعات هیدروگرافی روزآمد بر روی نقشههای دریایی برخوردار شوند.
وی با اشاره به نتایج خوب سازمان بنادر و دریانوردی در ممیزی داوطلبانه IMO ابراز امیدواری کرد که برگزاری این کارگاه به درخشش ایران در ممیزی اجباری آتی IMO منجر شود.
کارگاه آموزشی نقشههای الکترونیکی دریانوردی با مشارکت مرکز خدمات هیدروگرافی نروژ و با حضور کارشناسان سازمان بنادر و دریانوردی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، سازمان نقشه برداری کشور و ستاد کل نیروهای مسلح به مدت 5 روز در تهران در حال برگزاری است.