به گزارش مارین نیوز، این زیردریایی نیمهغوطهور گردشگری با ظرفیت چهار نفر توسط مهندسان جوان ایرانی در دانشگاه مالک اشتر طراحی و ساخته شده است و بهطور رسمی، در حاشیهی همایش فرصتهای سرمایهگذاری در 27 شهریورماه در کلاردشت رونمایی میشود.
مدیر بازرگانی مجمتع علوم فنآوری زیردریایی دانشگاه مالک اشتر درباره ساخت زیردریایی نیمهمغروق «مروارید» توضیح داد: این شناور برای نخستینبار در کشور با ظرفیت چهار نفر و هشت تن وزن ساخته شده که سرعت آن، چهار گره دریایی است.
نصرالله شاهین ادامه داد: بعد مسافتی این شناور، 450 کیلومتر است که بدون شارژ باتری هم میتواند به کار ادامه دهد. برنامهی ما در ساخت این شناور، استفاده از فولاد دریایی بود که بهدلیل قیمت بالای آن، از فولاد st 37 بهعنوان فولاد جایگزین استفاده شد که عمر آن پنج سال است.
شاهین افزود: این زیردریایی نیمهغوطهور مانیتور مخصوص برای دید بیرون و ضریب اطمینان بسیار بالا دارد و برای درون آن نیز نورپردازی خوبی شده است.
به گفته او، سوخت مورد استفاده در این شناور، ترکیبی از گازوییل و بنزین است که برای حفظ محیط زیست دریا، پس از ورود شناور به دریا از باطری برای تأمین قوهی محرک مورد نیاز این زیردریایی استفاده میشود.
مدیر بازرگانی مجتمع علوم فنآوری زیردریایی دانشگاه مالک اشتر هزینه ساخت نمونه این شناور را حدود 100هزار دلار اعلام کرد و افزود: مجوز حرکت این شناور پس از ثبت اختراع از سازمان کشتیرانی گرفته شده است. علاوه بر این، ساخت جتاسکی دو نفره و ساخت اتوبوس دریایی 12 نفره، رستوران و آکواریوم دریایی از دیگر طرحهای مجتمع علوم و فنآوری زیردریایی در سال 92 است.
قیمت این زیردریایی در بازار، 80هزار دلار برآورد شده است.