کد خبر: ۱۷۲۷۷
تعداد بازدید: ۳۳۱
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

بهره‏برداری از 4 فاز پارس جنوبی در 18 ماه آینده

وزیر نفت گفت: تا یک سال و نیم آینده چهار فاز پارس جنوبی به بهره برداری می‌رسد.

به گزارش مارین نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، بیژن نامدار زنگنه افزود: ظرف یک سال و نیم آینده با بهره برداری از چهار فاز پارس جنوبی و جایگزینی گاز تولیدی آن با سوخت مایع ٢٧ میلیارد دلار درآمد خواهیم داشت که از طریق آن در نظام اقتصادی کشور موازنه ایجاد می‏شود.

  وی در مراسم معارفه رکن‌الدین جوادی بعنوان مدیرعامل جدید و تودیع احمد قلعه‏بانی مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت ایران، افزایش ظرفیت تولید گاز را وظیفه اسلامی، دینی و معنوی و سریعترین راه برای بهبود زندگی مردم دانست و از درآمدزایی ٢٧ میلیارد دلاری حاصل از توسعه ٤ فاز پارس جنوبی و جایگزینی گاز تولیدی با سوخت مایع مصرفی در نیروگاه‏ها خبر داد.

وی با تأکید بر توسعه پارس جنوبی، توسعه فازهای ١٢، ١٥، ١٦، ١٧ و ١٨ را اولویت‏های توسعه‏ای در این مخزن مشترک دانست و گفت: باید تمام قدرت را بر توسعه و بهره‏برداری سریع‏تر از این فازها بگذاریم.

وزیر نفت با اعلام اینکه «امسال ٢٨ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه‏های کشور سوزانده شده است»، اظهار داشت: به طور تقریبی این میزان سوخت معادل ٣٠ میلیارد متر مکعب گاز (٣,٥ فاز پارس جنوبی) است که ارزشی بیش از ١٧ میلیارد دلار دارد.

زنگنه ادامه داد: تولید از ٣,٥ فاز پارس جنوبی نیز معادل ١٥٠ هزار بشکه نفت و میعانات گازی، ٢.٥ میلیون تن گاز مایع ، ٢ میلیون تن اتان و ٣٠ میلیارد مترمکعب گاز است که ارزش آن نیز ١٠ تا ١٢ میلیارد دلار است، به این ترتیب می‏توانیم در یک سال و نیم آینده با ٢٧ میلیارد دلار درآمد در نظام اقتصادی کشور موازنه ایجاد کنیم.

وزیر نفت با تأکید بر تبدیل شرکت ملی نفت ایران به شرکت بین المللی نفتی ( NIOC International) گفت: شرکت ملی نفت ایران بعنوان نخستین شرکت نفت در خاورمیانه باید به جایگاه بین‌المللی دست یابد.

وی با بیان اینکه «شرکت نیکو می‏تواند مؤلفه‌ای خوب در این زمینه باشد»، گفت: کارهای بسیاری در سطح منطقه و جهان باید انجام شود و نباید محدود به شرکت ملی نفت شد.

زنگنه با اعلام اینکه «ظرفیت‏های بسیاری برای فعالیت مهندسان ایرانی در خارج کشور وجود دارد»، گفت: متقابلا باید از ظرفیت‌ ایرانی‌های خارج از کشور نیز برای فعالیت‏های عملیاتی و مهندسی در کشور استفاده کرد.

ارسال نظر