تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۱۹۲۴۱
تعداد بازدید: ۴۱۲
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰

مخالفت شدید ابتکار با استحصال زمین از دریا

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استان بوشهر با توجه به بحث انرژی، صنعت و جاذبه‏های بسیار زیاد گردشگری که دارد باید برای سواحل خود برنامه ریزی داشته باشد.

به گزارش مارین نیوز، معصومه ابتکار در جمع خبرنگاران در بوشهر افزود: نباید اجازه دهیم که به دلیل فقدان یک برنامه و رویکرد جامع بخش‏هایی از این سواحل محدود و یا در اختیار فعالیت خاصی قرار بگیرد.

ابتکار اضافه کرد: به همین دلیل به یک برنامه‏ریزی و نگاه آمایشی در این زمینه نیاز داریم که سازمان محیط زیست برنامه‏ها، سیاست‏ها و پیشنهادهایی در این مورد دارد.

وی درباره استحصال زمین از دریا گفت: استحصال زمین به سواحل، آبزیان، تنوع زیستی دریا آسیب جدی وارد می‏کند که در مدیریت سواحل همه این موارد دیده می‏شود.

ابتکار ادامه داد: پایش مداوم سواحل از نظر میکروبی به خصوص شناگاه‏ها در برنامه سازمان محیط زیست است و بحث همکاری با سازمان بنادر و دریانوردی بویژه آیین‏نامه مربوط به پایش بازرسی وضعیت نفت نیز هفته پیش تصویب و ابلاغ شد.

وی درباره تکمیل شبکه فاضلاب بوشهر نیز اعلام کرد: با حمایت استاندار بوشهر و ارایه راهکارهای اقتصادی کارآمد شبکه فاضلاب شهرهای ساحلی این استان برای جلوگیری از ورود آلودگی‏ها به دریا باید تکمیل شود.

برنامه ملی نجات دریاچه ارومیه نهایی شده است
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست کشور همچنین اعلام کرد: برنامه ملی دریاچه ارومیه نهایی شده و در روزهای آینده به تصویب می‏رسد.

ابتکار افزود: این برنامه در یک پیش جلسه هفته پیش ارایه شد و نظر همه دستگاه‏ها و طیف وسیعی از کارشناسان در آن لحاظ شده است.

وی اضافه کرد: براساس این برنامه ملی تلاش می‏شود در 10 سال دریاچه ارومیه نجات یابد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: دراین ارتباط احیای تالاب‏های اطراف دریاچه ارومیه انجام شده و چندین تالاب احیا و وضعیت خوبی پیدا کرده است. همچنین توقف کامل سد سازی و آبگیری سدهای جدید نیز به وسیله شورایعالی آب و کارگروه نجات دریاچه ارومیه مورد تاکید قرار گرفته است.

وی افزود: همچنین مساله انجام ارزیابی زیست محیطی برای سدها و بازنگری بسیاری از فعالیت‏ها از جمله جاده میان گذر دریاچه ارومیه نیز دردستور کار سازمان حفظ محیط زیست است.

ابتکار در باره آموزش کشاورزان این منطقه گفت: طرح مشترکی با کشور ژاپن و برنامه عمران ملل متحد درتهران آغاز شده که 41روستا از اطراف دریاچه را دربرمی گیرد و اصلاح الگوی مصرف آب، کشت و توسعه پایدار کشاورزی را با هدف کاهش مصرف و بازگشت آب به دریاچه انجام شده است.

برنامه اقدام ملی برای مقابله با پدیده ریزگردها آماده است
رییس سازمان حفاظت محیط زیست درباره مقابله با پدیده ریزگردها نیز گفت: در نخستین جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست کشورگزارشی از وضعیت گرد و غبار و منشا خارجی آن از سوی این سازمان ارایه شد که هم اکنون کارگروه ملی برای مقابله با این پدیده تشکیل و فعال است.

ابتکار افزود: همچنین برنامه اقدام ملی دراین زمینه آماده است که درجلسه دیگر این شورا به تصویب می‏رسد.

وی گفت: در زمینه همکاری بین المللی نیز کارهای خوبی انجام شده ولی با توجه به ناامنی‏ها و اقدامات تروریستی که اکنون درعراق اتفاق می‏افتد، خیلی از این مناسبات را خدشه دار کرده و امیدواریم با امنیت و آرامش بتوانیم برنامه‏های محیط زیست شامل توسعه درختکاری و عملیات تثبیت خاک را دنبال کنیم.

ابتکارادامه داد: همچنین در داخل کشور نیز منابع گرد و غبار داخلی در سطح هر استان مشخص و شناسایی شده و در اولویت تثبیت خاک و کاشت نهال قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه خیلی از پدیده‏های گرد و غبار منشاء داخلی دارند؛ باید با مدیریت در سرزمین خودمان بتوانیم نسبت به کاهش این رخدادها اقدام کنیم.

ارسال نظر