به گزارش BBC، کاخ سفید ناحیه حفاظت شده کنونی موسوم به «منطقه ملی جزایر دورافتاده اقیانوس آرام» را گسترش خواهد داد.
ماهیگیری و حفاری نفت در این ناحیه که سطح آن در نهایت به دو میلیون کیلومترمربع خواهد رسید؛ ممنوع خواهد شد. این اقدام مناطق کاملا حفاظت شده دریایی جهان را دو برابر خواهد کرد.
«جزایر دورافتاده اقیانوس آرام» تحت کنترل آمریکاست و شامل هفت جزیره پراکنده مرجانی میان هاوائی و ساموئا میشود. آبهای ناحیه زیستگاه طیف گستردهای از گونههای دریایی، پوشش منحصر به فرد گیاهی و پرندگان دریایی است.
جورج بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا، در سال ۲۰۰۹ این ناحیه را منطقه حفاظت شده ملی اعلام کرد؛ به طوری که از همان درجه حفاظت مراکز فرهنگی برخوردار شدند.
اکنون باراک اوباما، رئیسجمهور کنونی آمریکا، گفته که این منطقه را به شعاع ۲۰۰ گره دریایی در اطراف جزایر گسترش خواهد داد.
کاخ سفید میگوید که وسعت نهایی این ناحیه حفاظت شده به رایزنی با دانشمندان، سازمانهای ماهیگیری و گروههای حفاظت از محیط زیست بستگی خواهد داشت.
واشنگتن پست گزارش میدهد که این در نهایت دو میلیون کیلومترمربع را در بر خواهد گرفت.
جان پودستا، مشاور ارشد کاخ سفید، که این خبر را اعلام کرد؛ گفت: «این ناحیه شامل بعضی از بکرترین محیطهای زیست دریایی نواحی حارهای جهان است».
به گفته او، تپههای مرجانی منطقه و اکوسیستمهای مرتبط با آنها در میان آسیب پذیرترین مناطق به خاطر تغییرات جوی و اسیدی شدن اقیانوسها هستند.
باراک اوباما دراینباره گفت که حفاظت از نواحی دریایی نه فقط برای محیط زیست خوب است، بلکه از لحاظ اقتصادی هم اقدام درستی است.
او گفت: اگر این مشکلات را نادیده بگیریم، اگر منابع اقیانوس را خالی کنیم، نه فقط یکی از بزرگترین گنجینههای بشریت را از بین بردهایم؛ بلکه همچنین یکی از مهمترین منابع غذایی و رشد اقتصادی را قطع کردهایم.
سال گذشته تلاشهای آمریکا و سایر کشور برای ایجاد یک منطقه حفاظت شده عظیم دریایی در اطراف قطب جنوب برای سومین بار به خاطر مخالفت روسیه ناکام ماند.
فعالان محیط زیست از طرح تازه آمریکا بعنوان گامی مهم استقبال کردهاند.
کارن سک، از هیأت خیریه پیو، گفت: این اقدام فوقالعاده مهم است و نشان دهنده رهبری آمریکا در مورد مساله محیط زیست در جهان است. تنوع زیستی بسیار زیادی در اطراف این جزایر وجود دارد، از جمله گونههای اعماق دریا و انواع پستانداران دریایی.
درحال حاضر ۲.۸ دهم درصد اقیانوسهای جهان تحت حفاظت هستند اما کارن سک میگوید: بخشهایی که ماهیگیری، حفاری و سایر فعالیتها در آنها ممنوع است؛ خیلی کمتر است و این اهمیت اقدام تازه آمریکا را نشان میدهد.
به گفته او، فقط کمتر از یک درصد اقیانوسهای جهان به طول کامل تحت حفاظت هستند.