کد خبر: ۳۲۳۲۶
تعداد بازدید: ۱۲۳۶
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱

تدوین سند توسعه شیلات خوزستان در هاله‌ای از ابهام

اکنون باگذشت ماه‌ها از وعده‌های مسئولان هنوز تدوین این سند آن‌طور که باید پیشرفتی نداشته تا جایی که گلایه‌هایی به همراه داشته است.
به گزارش مارین نیوز، پتانسیل و ظرفیت‌های استان خوزستان بر کسی پوشیده نیست ازاین‌رو زمینه‌سازی برای استفاده از قابلیت‌ها و امکانات توسعه همه‌جانبه استان و همچنین تلاش برای حل مسائل و مشکلات آن، حائز اهمیت ویژه و همواره موردتوجه بوده است.
درمجموع این ظرفیت‌های عظیم زمینه بسیار مناسبی برای پیشرفت همه‌جانبه فعالیت‌های کشاورزی، مرتع‌داری، دام‌پروری، شیلات و آبزیان، دام و طیور و… را برای خوزستان فراهم آورده است.


به گفته کارشناسان ظرفیت آبی استان خوزستان حرف نخست را درزمینهٔ تولید آبزیان در کشور می‌زند و بر اساس مطالعات انجام‌شده شیلات استان خوزستان از ظرفیت‌های خوبی در این زمینه برخوردار است ازاین‌رو نیاز به ترسیم و تدوین یک سند توسعه‌ای در خصوص شیلات استان ضرورت داشته و دارد.

در حال تدوین سند ملی توسعه شیلات خوزستان هستیم
در این رابطه رحیم مغینمی مدیرکل سابق شیلات خوزستان در تیرماه سال گذشته اظهار کرد: در حال تدوین سند ملی توسعه شیلات خوزستان هستیم تا از ظرفیت‌ها و منابع آبی استان در بخش‌های مختلف آب‌های آزاد، آب پشت سدها و سواحل صیدگاه‌ها استفاده و افق توسعه تولید و اشتغال را ترسیم کنیم.
بعد از رفتن مغینمی و آمدن خون میرزایی مدیرکل جدید شیلات خوزستان بحث تدوین سند توسعه خوزستان از سوی مسئولین جدی‌تر گرفته شد.

خوزستان فعالیت قابل‌توجهی برای توسعه شیلات نداشته است
آبان ماه سال گذشته بود که حسن صالحی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات کشور در جلسه ستاد شیلات که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: باوجود ظرفیت‌های زیاد و اراضی مستعد جهت توسعه شیلات اما خوزستان فعالیت قابل‌توجهی در این زمینه نداشته است و اکنون در جایگاه چهارم تولید آبزیان کشور قرار دارد با وضعی که در این استان در بخش شیلات پیش می‌رود کم‌کم همین رتبه کنونی خود را هم از دست می‌دهد.
رئیس سازمان شیلات کشور عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌های شیلاتی خوزستان اولین ستاد توسعه شیلات کشور را در خوزستان تشکیل دادیم اما متأسفانه نسبت به این ستاد، فعالیت‌ها خیلی کم بوده است. برای توسعه شیلات استان باید از ظرفیت‌های مراکز تحقیقات شیلاتی کشور که در سطح جهان هم حرف اول را می‌زند، استفاده کرد.

سند توسعه شیلات استان تا اواسط سال ۹۵ تدوین خواهد شد
دراین‌باره اسفندماه سال ۹۴ مدیرکل جدید شیلات خوزستان گفت: سند توسعه شیلات استان تا اواسط سال ۹۵ تدوین خواهد شد.
نبی‌الله خون میرزایی اظهار کرد: سند توسعه چشم‌انداز، پتانسیل‌های شیلات استان را بهتر از گذشته معرفی می‌کند و از طریق این سند راه‌های افزایش بهره‌وری و خدمات سرمایه‌گذاری جدید را تعیین و معرفی خواهد کرد.

گلایه از تأخیر در تدوین سند توسعه شیلات خوزستان
اکنون باگذشت ماه‌ها از وعده‌های مسئولان هنوز تدوین این سند آن‌طور که باید پیشرفتی نداشته تا جایی که گلایه‌هایی به همراه داشته است.
در این رابطه رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با گلایه از تأخیر در تدوین سند توسعه شیلات استان می‌گوید: هدف تشکیل کتاب توسعه شیلات تدوین یک سند به‌منظور مشخص شدن نقشه و مسیر حرکت بخش شیلات استان بود اما تاکنون تأخیر زیادی در تدوین این سند انجام‌شده است.
امید حاجتی بابیان اینکه انتظار داشتیم که تاکنون تدوین این سند پیشرفت بسیاری داشته و فکر نمی‌کنم که این تأخیر به علت محدودیت‌های اعتباری بوده باشد می‌افزاید: تدوین سند توسعه شیلات استان، زمان بسیاری را صرف کرده و گزارش‌های فعلی در خصوص روند تدوین این سند نسبت به گزارش‌های قبلی تغییر خاصی نداشته است.
وی با تأکید بر اینکه بیش از یک سال از عقد قرارداد مربوط به تدوین سند توسعه شیلات گذشته و متأسفانه به هر دلیل این سند تدوین‌نشده است، اظهار می‌کند: تدوین این سند در راستای تعیین یک مسیر حرکت برای بخش شیلات استان است و فکر می‌کنم پیشرفت کار بسیار کم است.

وضعیت شیلات خوزستان مبهم است
پیش‌تر نیز عباس پاپی زاده عضو گروه کشاورزی مجلس اظهار داشت: از زمانی که مدیرکل جدید به اداره شیلات خوزستان آمده است یعنی دریکی دو سال گذشته، حتی یک گزارش هم به گروه کشاورزی مجلس نداده است.
وی ادامه داد: مدیریت جدید شیلات در خوزستان در خصوص عملکرد خود به نمایندگان گزارشی ارائه نکرده است و این جای تأسف دارد.
نماینده مردم دزفول تصریح کرد: وضعیت شیلات خوزستان یک وضعیت مبهمی دارد معلوم نیست که آیا اصلاً برنامه‌ای برای توسعه شیلات خوزستان وجود دارد یا خیر.

به گزارش مارین نیوز، تدوین سند توسعه شیلات خوزستان در راستای تعیین یک مسیر حرکت برای بخش شیلات استان بوده که با تأخیر در ارائه آن نقشه و مسیر حرکت بخش شیلات استان در هاله‌ای از ابهام خواهد ماند.

منبع : رهیاب


ارسال نظر