تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۲۴۶۱
تعداد بازدید: ۱۱۴۶
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۳

سقوط آرام بازار ساخت دکل

کارشناسان معتقدند در ماه های باقیمانده سال ۲۰۱۶ میلادی نیز، شاهد تغییر قابل توجهی در شرایط کنونی نخواهیم بود. هم اکنون در مجموع ۱۷۷ دکل حفاری در یاردهای مناطق مختلف دنیا در حال ساخت است. دکل های جک آپ با ۱۱۸ سفارش در صدر این فهرست قرار دارد. تعداد کشتی های حفاری و سکوهای نیمه شناور در مراحل مختلف ساخت به ترتیب ۳۳ ، ۱۸ و ۸ دستگاه است.
به گزارش مارین نیوز، با سقوط دور از انتظار قیمت نفت خام در بازارهای جهانی، ما شاهد مازاد عرضه در بازار دکل های حفاری هستیم. چرا که بازار ساخت دکل های حفاری در یکی از بدترین شرایط خود قرار دارد. ‏پس از سقوط قیمت نفت و بیکار شدن صدها دکل حفاری، ما شاهد پدید آمدن مازاد عرضه دستگاه های حفاری در سراسر دنیا هستیم. تعداد تقاضاهای کارفرمایان حفاری برای اجرای طرح های جدید نیز در کمترین مقدار در چند دهه اخیر قرار دارد. در جدول ۱ تعداد سفارش های ساخت دکل در پنج سال گذشته نشان داده شده است.


با نگاهی به این نمودار در می یابیم که تعداد دکل های سفارش گذاری شده در سال گذشته میلادی، تنها ۷ دکل بوده که هیچ کدام نیز کشتی حفاری نبوده است.
بدین ترتیب کارشناسان معتقدند در ماه های باقیمانده سال ۲۰۱۶ میلادی نیز، شاهد تغییر قابل توجهی در شرایط کنونی نخواهیم بود. هم اکنون در مجموع ۱۷۷ دکل حفاری در یاردهای مناطق مختلف دنیا در حال ساخت است. دکل های جک آپ با ۱۱۸ سفارش در صدر این فهرست قرار دارد. تعداد کشتی های حفاری و سکوهای نیمه شناور در مراحل مختلف  ساخت به ترتیب ۳۳ ، ۱۸ و ۸ دستگاه است.
ما می دانیم که از این دکل ها، تنها ۳۷ دستگاه دارای سفارش قطعی هستند. ۱۴۰ دکل دیگر در مراحل مختلف قرارداد هستند. یاردهای چین با ۸۵ سفارش ساخت دکل، در صدر این فهرست قرار دارند. ۳۰ دکل در سنگاپور در حال ساخت بوده و یاردهای کره جنوبی با ۱۹ دکل در رتبه سوم قرار دارند.  
در شرایط کنونی که ما شاهد مازاد عرضه دکل حفاری و کاهش تقاضا هستیم، کارفرمایان در نظر دارند راهبرد لغو سفارش ها و یا به تاخیر انداختن سفارش های خود را دنبال نمایند. وجود ۲۶ دکل ساخته شده در یاردهای چین که به خریداران تحویل نشده اند، نشان می دهد شرایط دشوار و کم سابقه ای بر این صنعت سایه افکنده است. آمار منتشر شده نشان می دهد از این دکل ها ۱۷ دستگاه جک آپ هستند.
هم اکنون عملیات ساخت ۱۰۰  دکل جک آپ، ۲۳ کشتی حفاری و ۱۳ سکوی نیمه شناور با حداقل سه ماه تاخیر در زمان تحویل روبرو می باشند. شرکت سی دریل با متوقف نمودن سفارش گذاری 8 دکل جک آپ در حال ساخت در یاردهای کشور چین، یکی از مشتریانی است که در بازار کنونی حفاری تمایلی به توسعه تعداد ناوگان حفاری خویش ندارد. تعدادی دیگر از مشتریان نیز نسبت به لغو قراردادهای ساخت دکل های حفاری سفارش گذاری شده به ویژه دکل های نیمه شناور اقدام نموده اند.

توسعه ناوگان حفاری برزیل در اغما
برزیلی ها که در سال های گذشته برای خرید 29 دکل نیمه شناور حفاری در آب های نیمه عمیق خود برنامه ریزی نموده بودند، با قیمت های پایین کنونی نفت و اعلام پیگیری قضایی رسوایی های هنگفت مالی و پرداخت رشوه های کلان به تعداد قابل توجهی از مدیران ارشد شرکت پتروبراس، با بحران دشواری دست و پنجه نرم می کنند. همچنین تاخیر در پرداخت هزینه های تکمیل دکل های سفارش گذاری شده، آینده توسعه میادین آب های عمیق این کشور را در هاله ای از ابهام قرار داده است.

در مجموع، همه شواهد نشان می دهد در نیمه دوم سال 2016 میلادی نیز شاهد اتفاق قابل توجهی در این صنعت نخواهیم بود. موج توقف تکمیل دکل ها و اخراج کارکنان شاغل در یاردها و متوقف شدن قراردادهای ساخت، همچنان ادامه خواهد داشت. حتی با افزایش قیمت نفت در کوتاه مدت نیز، شرکت های حفاری همچنان با بدبینی به انتظار بازگشت روزهای بهتر نشسته و ترجیح می دهند با ریسک کمتری، فعالیت های خود را ادامه دهند. بدین ترتیب با وجود صدها دکل بیکار حفاری و سقوط شدید قیمت دکل های به فروش گذاشته شده، هیچ کس نمی داند آینده صنعت ساخت دکل های حفاری به کدام طرف سوق پیدا خواهد کرد.


‎نویسنده: Justin Smith / جاستین اسمیت

ارسال نظر