به گزارش خبرگزاری کیودو، بنا بر اعلام مرکز اطلاع رسانی کانوا که مؤسسه مطالعاتی خصوصی در کانادا است، ظرفیت کامل این کشتی جنگی که ممکن است تا اوایل سال 2015 به بهره برداری برسد و عملیات فرود نیروهای دریایی چین را تقویت کند، 35 هزار تن است.
چین در حال حاضر سه کشتی جنگی آبی خاکی 20 هزار تنی موسوم به Type 071 دارد و هم اکنون مشغول ساخت یک کشتی دیگر از این نوع است، اما این کشور تاکنون کشتی به بزرگی کشتی که برای حمل بالگردها و قایق های متعدد طراحی شده، نساخته بود.
ساخت این کشتی جدید که مشابه ناو هواپیمابر است، با ادعای مالکیت چین بر جزایر سنکاکو واقع در دریای چین شرقی - که ژاپن نیز ادعای مالکیت آن را دارد- و جزایر واقع در دریای چین جنوبی که مورد مناقشه ارضی با ویتنام، فیلیپین و کشورهای دیگر است، مرتبط است.
این مؤسسه مطالعاتی که اطلاعات خود را درباره ساخت این کشتی غول پیکر از منابع نظامی اوکراین و منابع دیگر دریافت کرده، افزود: چین کار ساخت اسکلت کشتی را اوایل امسال در یک کارخانه کشتیسازی در جزیره چانگشینگ شانگهای آغاز کرد.
این کشتی جنگی آبی خاکی احتمالا قادر به حمل 20 بالگرد و چهار هاورکرافت است که یکی از آنها پارسال از اوکراین خریداری شد.
هفته نامه «جینز دیفنس» با استناد به تصاویر ماهوارهای اوایل این ماه اعلام کرد: ظاهرا چین کار ساخت نخستین هواپیمابر بومی خود را در شانگهای آغاز کرده است. اما مرکز اطلاعرسانی کانوا اعلام کرد: این هفته نامه احتمالا این کشتی جنگی را با ناو هواپیمابر اشتباه گرفته است.