کد خبر: ۳۱۷۷۱
تعداد بازدید: ۸۹۲
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۷

موافقت نامه احیای جاده ابریشم را 30 کشور امضا کردند

نماینده سفیر چین در جمهوری اسلامی ایران گفت: طرحی از طرف ریاست جمهوری چین برای 70 کشور ارسال شد که 30 کشور برای احیای جاده ابریشم موافقت نامه ای را امضا کردند.
به گزارش مارین نیوز، ین هی گنگ نماینده سفیر چین روز جمعه در نشست نقش سازمان های بین المللی در تعاملات فرهنگی که در غرفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برگزار شد، با اشاره به تاریخچه راه ابریشم، از ابتکار کشور چین برای احیای منطقه زمینی و دریایی جاده ابریشم سخن گفت. 
وی اظهار کرد: در سال 2013 از طرف ریاست جمهوری چین طرحی برای ایجاد منطقه زمینی و دریایی جاده ابریشم برای 70 کشور ارسال شد تا نظرات خود را در این زمینه اعلام کنند و از میان این کشورها 30 کشور و سازمان برای احیای جاده ابریشم موافقت نامه ای امضا کردند. 
گنگ، از تاسیس بانکی در منطقه آسیا به همین منظور خبر داد و گفت: میان برخی از کشورها یک راهروی اقتصادی ایجاد شده و لذا به دنبال یافتن ظرفیت های اقتصادی در منطقه جاده ابریشم هستیم. 
وی درباره راه ابریشم یادآور شد: دو هزار سال پیش امپراطور چین چند نفر را برای تعیین ظرفیت های این مسیر مامور کرد تا ورود و خروج محصولات از این راه صورت گیرد. 
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا، مبنی بر تاثیر سفر اخیر رییس جمهوری چین بر روابط فرهنگی دو کشور گفت: سفر رییس جمهوری چین بعد از 14 سال در بالاترین سطح صورت گرفت و رییس جمهور چین در این سفر با آیت الله خامنه ای، حسن روحانی و علی لاریجانی ملاقات و دیدار داشت و درباره تحکیم روابط دو کشور به تفاهم هایی رسیدند. 
وی افزود: ایران و چین در زمینه های فرهنگی اسناد اجرایی امضا کرده و روابط راهبردی همه جانبه بین دو کشور برقرار شد که نشان دهنده اعتماد سیاسی بیشتر بین دو کشور است و تحولات اقتصادی و روابط فرهنگی نیز شامل این اعتماد می شود. 
نماینده سفیر چین همچنین گفت: دستگاه های فرهنگی دو کشور در حال مذاکراه هستند تا ضمن تبادلات فرهنگی روابط دو کشور از توسعه یافتگی بیشتری برخوردار باشد. 
وی از گردشگری ایران به عنوان یکی از ظرفیت های همکاری فراوان یاد کرد و گفت: در حال حاضر گردشگران چینی رو به افزایش هستند و مناطق دیدنی شیراز و کاخ سعدآباد تهران برای آنها بسیار جذاب و جالب است. 
وی با اشاره به صنایع دستی ایران از همکاری های دو کشور در حوزه موسیقی نیز یاد کرد و گفت: هنرمندان چینی یک سمفونی مشترک اجرا کردند و انجمن دوستی چین و ایران نیز همکاری های خوبی را با سفارت چین دارند. 

ایران متولی فرهنگ و هنر در بزرگ ترین سازمان آسیایی 
عیسی رضازاده دبیرکل سازمان های بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز گفت: سازمان گفت و گوهای آسیا بزرگ ترین سازمان در قاره آسیا که با عضویت 34 کشور آسیایی 20 طرح را دنبال می کند و هر یک از کشورهای عضو متولی یکی از اهداف این سازمان است. 
وی اضافه کرد: همانگونه که هندوستان متولی حمل و نقل، مالزی متولی آموزش مجازی و کره جنوبی متولی آی تی در این سازمان است، جمهوری اسلامی ایران نیز عهده دار فرهنگ و هنر است. 
رضازاده، تاسیس این سازمان را مربوط به سال 89 دانست و گفت: مقر امور فرهنگی این سازمان در ایران است و از 34 سفارتخانه یک نماینده در این مرکز همکاری دارد. 

منبع : ایرنا


ارسال نظر