کد خبر: ۸۱۴۰
تعداد بازدید: ۲۳۵
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۸۹ - ۰۸:۰۰

مذاکرات تایدواتر با دولت عمان برای حضور در بندر صحار

مدیرعامل تايدواتر از مذاكرات اين شرکت با مقامات دولت عمان برای سرمایه‌گذاری و حضور در بنادر صحار، سلاله و مسقط در چارچوب اهداف توسعه‌ای دو كشور خبر داد.

به گزارش مارین نیوز، بهزاد اتابکی گفت: طی روزهای گذشته در سفری به عمان مذاکرات مهمی با مقامات دولتی این کشور در خصوص حضور شرکت تایدواتر، بعنوان بزرگترین و معتبرترین پورت اپراتور بنادر ایران، در بنادر عمان برگزار شد که طی آن، نحوه همکاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین ایران و عمان بررسی شد.

وی افزود: در دیدار مدیران ارشد شرکت تایداتر با مقبول علی سلطان، وزیر بازرگانی و صنایع عمان، ضمن تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای تایداواتر در بندر شهیدرجایی و سایر بنادر ایران راه‌های همکاری دو طرف در خصوص حضور تایدواتر در بنادر استراتژیک صحار و سلاله بررسی و با استقبال طرف عمانی بزودی توافقنامه‌ای در این خصوص به امضا خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت تایدواتر از مذاکرات مستقیم با سعید بن حمدون ال مرصی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشور عمان، در خصوص سرمایه‌گذاری تایدواتر در بنادر این کشور خبر داد و افزود: در این دیدار، طرف عمانی با بیان اینکه شناخت خوبی از توانایی‌ها و ظرفیت‌های تایدواتر دارد؛ بر فعالیت مشترک با شرکت‌های عمانی تأکید کرد و خواستار همکاری تایدواتر با پورت‌اپراتورهای بنادر عمان شد.

اتابکی در ادامه از ملاقات با رئیس مناطق آزاد عمان و مدیران عالیرتبه بنادر صحار و سلاله در عمان خبر داد و گفت: در این دیدارها راه‌های انتقال کانتینرهای تراشیپی از طریق بنادر عمان به سمت بندر شهیدرجایی بررسی و توافقات خوبی در این خصوص بین طرفین صورت گرفت.

مدیرعامل شرکت تایدواتر خاورمیانه در خصوص مزیت‌های حضور ایران در بنادر عمان تأکید کرد: کشور عمان بخاطر قرار گرفتن در حاشیه دریای عمان و اقیانوس هند، همواره از مزیت جغرافیایی مناسبی برای مبادلات تجاری و دریایی در منطقه خلیج فارس برخوردار بوده که این مزیت‌ها را نمی‌توان در مورد کالاهای تجاری ایران نادیده گرفت.

وی با اشاره به اینکه «عمان یکی از مراکز صدور کالاهای ایرانی در منطقه به حساب می‌آید»، افزود: با عنایت به سرمایه‌گذاری‌های جدیدی که کشور عمان برای ساخت بندر صحار در دهانه ورودی خلیج فارس و تنگه هرمز انجام داده و برنامه‌های متعددی برای حضور بخش خصوصی داخلی و خارجی در این بندر در نظر گرفته است؛ مذاکرات بین تایدواتر و مسؤولان عالیرتبه دولت عمان می‌تواند به حضور پرقدرت ایران در این بندر استراتژیک منجر شود.

اتابکی با بیان اینکه «بندر صحار با وسعتی بالغ بر 4800 هکتار می‌تواند با همکاری شرکت تایدواتر به یک بندر نسل سوم در منطقه تبدیل شود»، ادامه داد: هدف تایدواتر از حضور در این بندر استراتژیک که می‌تواند در آینده رقیب سرسختی برای بندر جبل‌علی به حساب بیاید، در اختیار گرفتن فعالیت‌های بندری و لجستیکی به منظور افزایش کانتینرهای ترانشیپی به بندر شهیدرجایی است.

وی افزود: در اختیار گرفتن تعدادی از اسکله‌های بندر صحار برای ساخت ترمینال کانتینری و اجاره بلندمدت محوطه‌های مورد نیاز به صورت BOT برای ایجاد پارک لجستیک، از دیگر اهداف شرکت تایدواتر در این بندر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت تایدواتر به اهداف دولت عمان برای رقابت بندر صحار با بندر جبل‌علی امارات و همچنین انتقال فعالیت‌های تجاری بندر مسقط به این بندر در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: با این اقدام تایدواتر، ضمن آنکه اهداف دولت ایران برای تبدیل بندر شهیدرجایی به یک بندر نسل سوم و هاب در منطقه خلیج فارس و از سوی دیگر تبدیل آن به بندر اصلی ترانشیپ کانتینر در منطقه برآورده خواهد شد، بنادر کشور امارات نیز با این اقدام در سایه بندر شهیدرجایی قرار خواهند گرفت.

ارسال نظر