به گزارش مارین نیوز، علیاصغر خانیپور در چهارمین جلسه شورای هماهنگی مراکز تحقیقاتی آموزشی و اجرایی خانواده جهاد کشاورزی گیلان افزود: مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان از مراکز پیشرو پژوهشی کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: پروژههای این مرکز در سه دسته نیازها و مشکلات صنایع شیلاتی، سیاستهای کلان تحقیقاتی کشور و پروژههای کاربردی مد نظر محققان و با استفاده از منابع دولتی انجام و نتیجه به سازمان تحقیقات شیلات برای انتقال دانش به صنایع شیلاتی ارائه میشود.
خانی پور از جمله دستاوردهای شاخص این مرکز طی سالهای اخیر را به عملآوری تخم ماهیان استخوانی به منظور تولید خاویار رنگی، تولید پنیر از ماهی کپور نقرهای و بستنی با استفاده از پروتئینهای تغلیظ شده ماهی کپور نقرهای عنوان کرد.
وی یادآور شد: تعداد زیادی از فرآوردههای تحقیقاتی این مرکز از قبیل برگرماهی، سویس ماهی، اسنک ماهی، اشترودل یا نان مغزدار ماهی، انواع کنسروهای خورشتی کوفته ماهی، خمیر ماهی آماده مصرف و فیله بدون استخوان ماهی کپور نقرهای به بازار عرضه شدهاند.
خانی پور اهداف و وظایف این مرکز را تحقیق و مطالعه به منظور شناسایی و معرفی منابع بالقوه مورد استفاده در تولید فرآوردههای شیلاتی، تحقیق و مطالعه با هدف کاهش ضایعات و دورریز آبزیان و بهینه سازی مصرف آنها، شناسایی و معرفی انواع فراودههای قابل تولید از ضایعات و دورریز آبزیان، تحقیق و مطالعه به منظور تنوع بخشی به فرآوردههای غذایی از آبزیان با تاکید بر استفاده از آبزیان کم مصرف و ارزان عنوان کرد.
به گفته خانی پور؛ این مرکز تحقیق و مطالعه در زمینه شناسایی و معرفی انواع فرآوردههای تولیدی (غذایی، بهداشتی و صنعتی) از آبزیان، تحقیق و مطالعه در زمینه ارتقای کیفیت، بازارپسندی و بهبود ماندگاری فرآوردههای شیلاتی، انجام طرحهای تحقیقاتی و مطالعاتی بمنظور دستیابی به روشهای دقیقتر ارزیابی کیفیت آبزیان و کاهش هزینههای تولید، افزایش ارزش افزوده و درامد صید و صنایع شیلاتی را دنبال میکند.
وی یاداور شد: امسال با پنج محصول جدید، کیلکای نانی شده یا سوخاری، کیلکای خشک، کیلکای دودی، برگر تلفیقی کیلکا و کپور نقرهای و همچنین کروله میگو در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری شرکت کردیم.
رییس مرکز ملی تحقیقات فراوری آبزیان افزود: تاکنون 23 پروژه در این مرکز خاتمه یافته و 12 پروژه در دست اجراست.
خانی پور اضافه کرد: این مرکز عضو کانون دانش و صنعت فراوری آبزیان کشور است و در حال حاضر پنج پروژه تصویب شده در این کانون را دنبال میکند.
مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان با مشارکت UNDP(برنامه عمران سازمان ملل متحد) با هدف معرفی تکنولوژی نوین فرآوری ماهی و سایر آبزیان در ایران مهرماه 1381 رسما افتتاح شد. در این مرکز بطور ویژه برنامههای تحقیق و ترویج فنآوری فرآوریهای نوین و بسته بندی ماهی و همچنین روشهای کنترل کیفیت و آموزش به صاحبان صنایع در نظرگرفته شده است. این مرکز با برخورداری از پیشرفتهترین خطوط تولید، آزمایشگاههای تخصصی و با بهره مندی از توان علمیو فنی متخصصین و کارشناسان صاحب نام کشور بعنوان یکی از مراکز تابعه موسسه تحقیقات شیلات ایران سازماندهی شده و تحت نظارت و مدیریت این موسسه خدمات علمیو فنی خود را ارائه میکند.