کد خبر: ۳۱۸۲۸
تعداد بازدید: ۱۱۳۸
تاریخ انتشار: ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۴

جهانگیری : بخش خصوصی باید بیش از گذشته در اقتصاد ایران نقش آفرینی کند

معاون اول رئیس جمهوری هفته گذشته در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی در مشهد شرکت کرد و در ادامه با همراهی سه وزیر عازم جنوب سیستان و بلوچستان شد تا از طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار دیدن کند.
به گزارش مارین نیوز، همزمان با سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری به مشهد و چابهار در روزهای شنبه و پنجشنبه، 69 مدیر ارشد دولت تدبیر و امید نیز با سفر به دهها شهر و روستا، اهداف مختلف اقتصادی و عمرانی کشور را پیگیری کردند.
اسحاق جهانگیری در سفر به چابهار گفت: رهبر معظم انقلاب و دولت تدبیر و امید توجه ویژه ای به توسعه سواحل مکران دارد و آن را عملا آغاز کرده است.
او اظهار کرد بندر شهید بهشتی چابهار یکی از بزرگترین طرح های در حال اجرا در کشور است که در زمان شرایط بد اقتصادی آغاز شده ولی با سرعت در حال توسعه است.
وی افزود: ظرفیت بنادر چابهار تا قبل از پایان امسال از 2 و نیم میلیون تن به هشت و نیم میلیون تن افزایش پیدا می کند.
در همین سفر نخستین اجلاس رئیسان مناطق آزاد کشورهای حاشیه اقیانوس هند«آیورا ـ iora» با همکاری و مشارکت دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، وزارت امور خارجه، استانداری سیستان و بلوچستان و سازمان منطقه آزاد چابهار با حضور معاون اول رئیس جمهوری به مدت 2 روز در چابهار آغاز شد.
وزرای دفاع، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت در این سفر اسحاق جهانگیری را همراهی می کردند.
شهرستان چابهار با 13هزار و 161 کیلومترمربع وسعت از شمال به شهرستانهای نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به بندر کنارک متصل است.
معاون اول رییس جمهوری همچنین در سفر به مشهد در نشست ستاد اقتصادی مقاومتی خراسان رضوی شرکت کرد.
اسحاق جهانگیری در سخنانی اظهارکرد: طرحهای عمرانی دولتی باید به بخش خصوصی واگذار شود لذا در همین چارچوب امسال دو هزار طرح مشخص شده تا به بخش خصوصی واگذار شود؛ باید بخش خصوصی بیش از گذشته در اقتصاد ایران نقش آفرینی کند.
وی ادامه داد: مردمی کردن اقتصاد یکی از مهمترین رویکردهایی است که باید در چارچوب تحقق اقتصاد مقاومتی اتخاذ شود.
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: در طول سالهای اخیر معیشت مردم دچار مشکلات بسیار زیادی شد زیرا تورم بالای 40 درصد و رشد منفی 6.8 دهم درصد در حوزه اقتصاد باعث شده بود که قدرت خرید مردم کاهش یابد.
جهانگیری ادامه داد: فعالسازی تولید در داخل کشور یکی از موضوعاتی می باشد که طی سالهای اخیر مشکلات بسیار زیادی را به وجود آورده است.
وی گفت: باید محدودیت طرحهای توسعه ای برطرف شود و در این خصوص برجام می تواند کمک بسیار زیادی به کشور انجام دهد.
او ادامه داد: بعد از توافق برجام یک فرصت مناسب ایجاد شده که منابع خارجی به سمت اقتصاد ایران آورده شود، در همین خصوص باید برنامه ریزی شود از این ظرفیتها به بهترین شکل استفاده شود.
معاون اول رییس جمهوری همچنین گفت: نظام بانکی به دلایل متعدد در طی سالهای گذشته آسیب دیده، بخشی از منابع بانکی در دولت قفل شده و دولت بدهکار است.
وی افزود: بخشی از منابع بانکی که نزدیک به 90 هزار میلیارد تومان است به افراد بسیاری به صورت معوق پرداخت شده است.
جهانگیری ادامه داد: پارسال گروهی مامور شدند طرح اصلاح نظام بانکی را تهیه کنند و امیدواریم این طرح به زودی جنبه عملیاتی پیدا کند.
وی همچنین گفت: باید نرخ سود تسهیلات به شدت کاهش پیدا کند تا تولید کشور با سود مردم رونق گیرد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: در قانون بودجه برای این امر راهکارهایی در نظر گرفته شده بود که توسط مجلس شورای اسلامی حذف شد.
وی ادامه داد: اصلاح نظام بانکی با هدف کاهش نرخ سود بانکی از اولویتهایی است که به صورت جدی امسال دنبال می شود.
جهانگیری بر عزم جدی دولت بر اجرای اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و افزود: عزم دولت برای اجرای اقتصاد مقاومتی در سال جاری بسیار جدی است.
وی افزود: نشستهای ستاد اقتصاد مقاومتی در استانها برای بررسی عملکرد مسوولان این حوزه و رفع موانع موجود برپا می شود.
جهانگیری ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یک فرصت بسیار خوب است که در اختیار دولت قرار گرفته و دولت می تواند از آن به نحو مطلوب برای حل مسائل اقتصادی کشور استفاده کند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: باید تمرکز جدی در این خصوص ایجاد تا مسائل اقتصادی کشور از جمله مشکلات تورم، رکود، بیکاری و توسعه حل شود.
جهانگیری گفت: اما در شرایط فعلی برای مقابله با مشکلات باید شرایط اقتصادی مناسبی حاکم شود.
وی افزود: 24 بند اعلام شده اقتصاد مقاومتی را همگان قبول دارند و این موضوعی بسیار حائز اهمیت است.
معاون اول رییس جمهوری همچنین تاکید کرد: درآمد کشور نباید متکی به نفت باشد، تکیه بودجه بر درآمدهای نفتی باید به صفر برسد و اقتصاد جایگزین خود را پیدا کند.
وی گفت: در طول سالهای آتی با یک چالش جدی روبه رو خواهیم بود زیرا 900 هزار دانشگاهی دانش آموخته می شوند و این اقتصاد باید بتواند شرایط لازم را برای آنها ایجاد کند.

منبع : ایرنا 

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
karshenas
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۳
0
0
شركت ليبهر المان با قيمت ١٠٨ ميليون دلار برنده مناقصه STS كرين بندر شهيد رجايي اونهم نفد شد اين درحاليست كه قيمتش از همه بالاتر بود و مصوبه دولت و مجلس فاينانس بخش خصوصي مي بايد اين تجهزات باشد اتفاقي كه فقط در اقتصاد بيمار ايران مي افتد
ارسال نظر