کد خبر: ۳۶۱۳۵
تعداد بازدید: ۲۰۳۱
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۲

امضا ۹ قرارداد نگهداشت و افزایش توان تولید نفت با شرکت‎های ایرانی

۹ قرارداد از مجموعه بسته‎های قراردادی طرح نگهداشت و افزایش توان تولید در میدان‌ های نفتی در دست بهره ‎برداری کشور، با حضور وزیر نفت بین شرکت ‎های تابعه شرکت ملی نفت ایران و پیمانکاران ایرانی برنده مناقصات به ارزش حدود یک میلیارد دلار امضا شد.
به گزارش مارین نیوز، قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت، روز سه‎شنبه (دوم بهمن ماه) با حضور وزیر نفت و جمعی از مدیران ارشد، بین دو شرکت تابعه شرکت ملی نفت ایران و هفت شرکت ایرانی امضا و تکلیف ۹ بسته کاری از مجموع ۳۳ بسته کاری تعریف ‎شده در این طرح مشخص شد.


این بسته ها که به دستور وزیر نفت و با هدف توانمندسازی شرکت های پیمانکار و سازندگان داخلی تهیه شده است؛ ضمن بازسازی و نوسازی تاسیسات قدیمی، در مجموع روزانه ۲۸۰ هزار بشکه به تولید نفت کشور می افزاید.
شرکت ملی مناطق نفت ‎خیز جنوب قرارداد پروژه‎های کبود، گچساران خامی، لالی آسماری و نرگسی را به ترتیب با شرکت‎های شرکت حفاری و اکتشاف انرژی‌گستر پارس، شرکت ملی حفاری ایران، شرکت پتروگوهر فراساحل کیش و شرکت حفاری دانا کیش امضا کرد و قرارداد دو پروژه منصوری آسماری و رامشیر نیز بین شرکت ملی مناطق نفت ‎خیز جنوب و شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت (اویک) امضا شد.
شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز قرارداد پروژه‎های دانان، سعادت‎آباد و نفت‎شهر را به ترتیب با گروه مپنا، شرکت گلوبال پتروتک کیش و شرکت ملی حفاری ایران امضا کرد.
پیش‎تر نیز اواخر مهرماه امسال، شرکت نفت فلات قاره ایران برای پروژه سیوند و اسفند، با شرکت پتروایران قرارداد همکاری امضا کرده بود. به این ترتیب تاکنون قرارداد ۱۰ بسته کاری طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت امضا شده است.

افزایش تولید و توان داخلی
وزیر نفت، افزایش تولید نفت، توانمندسازی پیمانکاران و ایجاد نشاط در سازندگان داخلی را مهم‌ترین هدف بسته‎های قراردادی طرح نگهداشت و افزایش توان تولید عنوان کرد.
بیژن زنگنه در آیین امضای این قراردادها، با بیان اینکه امروز روز مبارکی برای صنعت نفت است، افزود: این روز را به همه همکارانم که یک سال و نیم زحمت کشیدند تبریک می‌گویم.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای وزارتم در دولت دوازدهم ایده‌ای را با همکارانم با هدف اشتغال‌زایی و ایجاد تحرک میان پیمانکاران ایرانی با استفاده از توان مالی داخلی مطرح کردم، اظهار کرد: اجرای این طرح پیام روشنی به بیگانگان و برخی داخلی‌هاست که تلاش می‌کنند با تحریم در دل مردم نگرانی ایجاد کنند.
وزیر نفت با بیان اینکه ۴ درصد ارزش قراردادهای طرح نگهداشت و افزایش تولید به اهداف مسئولیت اجتماعی اختصاص می‌یابد، تصریح کرد: این بدان معناست که حدود ۲۴۰ میلیون دلار (۲ هزار میلیارد تومان) برای مسئولیت اجتماعی اختصاص می‌یابد که تحول بزرگی است و سبب ایجاد روابط خوب بین نفت و بقیه می‌شود.
زنگنه از نوسازی تاسیسات صنعت نفت با اولویت مناطق نفت‌خیز جنوب به‌ عنوان طرح دیگری که مورد پیگیری است نام برد و گفت: بسیاری از تاسیسات نفتی ما مانند موزه‌هاست که در حال کار هستند، برای این منظور مشاوران انتخاب شدند که هم اکنون کارشان به پایان رسید.
وی ادامه داد: هنر این نیست که از دولت پول دریافت کنیم و آن را به پول نقد تبدیل کنیم، بلکه هنر این است که از ثروت و امکاناتی که در اختیار داریم بدون آنکه به بودجه عمومی فشار بیاید، پول و ثروت خلق کنیم و این همان موضوعی است که در طرح نگهداشت و تولید انجام خواهد شد.

اصلاح روش اجرای طرح‌ها
وزیر نفت با بیان اینکه طرح مهندسی مخزن میدان‌های مهم مناطق نفت‌خیز جنوب و دیگر مناطق نیز در حال اجراست، گفت: جمع آوری اطلاعات در مرحله نخست و استفاده از مهندسان مشاور قرار است با این طرح انجام شود.
زنگنه با بیان اینکه یکی از مزیت‌های طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت این است که منابع مالی آن از دولت و یا منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران تامین نمی‌شود، تصریح کرد: منابع مالی این طرح‌ها قرار است از بخشی از افزایش تولید میدان بر اساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید تامین شود.
وی ادامه داد: انتشار اوراق منفعت برای تامین منابع مالی این طرح‌ها در مرحله نخست در نظر گرفته شده است و پس از آن (یک سال) منابع مالی از تولید میدان تامین می‌شود.
وزیر نفت یکی دیگر از اهداف اجرای طرح نگهداشت و افزایش تولید نفت را اصلاح روش اجرای طرح‌ها دانست و گفت: به اعتقاد من روش اجرای طرح‌های ما به‌ویژه در بخش نگهداشت و تولید امانی بوده که در این کار برای نخستین بار به‌طور سازمان‌یافته به EPC و EPD تبدیل شده است که بیشتر پیمانکاران عمومی (جی‌سی) می‌توانند آن را انجام دهند.
وی با بیان اینکه در اجرای طرح‌ها باید نظام اجرایی به‌گونه‌ای باشد که بالارفتن کیفیت، منطقی شدن هزینه‌ها و زمان اجرای پروژه عملیاتی شود، افزود: این هدف زمانی محقق می‌شود که به یکپارچگی، بهم پیوستگی، معنادار بودن و اقتصاد یک پروژه  توجه شود.

یک میلیارد دلار ارزش قراردادهای امضا شده
زنگنه با تاکید بر اینکه در این طرح‌ها تنها از پیمانکاران داخلی استفاده می‌شود و بهره‌گیری حداکثری از سازندگان داخلی مدنظر است، گفت: فهرست بلندبالایی از سازندگان داخلی تهیه شده است و پیمانکاران موظفند کالاهای مورد نیاز خود را از آنها تامین کنند.
وی افزایش تولید نفت، توانمندسازی پیمانکاران داخلی و ایجاد نشاط را مهم‌ترین اهداف اجرای طرح‌های نگهداشت تولید عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تامین منابع مالی، پیمانکاران با قدرت کارشان را آغاز کنند.
وزیر نفت ادامه داد: اجرای این کار، بسیار مطلوب و در این شرایط آغاز خوبی است و ارزش این طرح‌ها در کنار قراردادی که شرکت نفت فلات قاره پیش‌تر امضا کرده، بیش از یک میلیارد دلار است.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح با تصمیم خودمان ۶ ماه به تاخیر افتاده است، گفت: دلیلش این بوده است که وقتی تولید این طرح‌ها آغاز می‌شود بتوانیم نفت اضافه را به راحتی در بازار به فروش برسانیم و بخشی از درآمد آن را برای وام‌ها و اوراق مشارکت پرداخت کنیم.

انتشار۳۰ هزار میلیارد ریال اوراق منفعت تا پایان امسال
در مسیر تامین مالی طرح نگهداشت و افزایش توان تولید نفت در میدان‌های نفتی در حال بهره‌برداری، تا پایان امسال ۳۰ هزار میلیارد ریال اوراق منفعت منتشر می شود.
رضا دهقان، معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران با بیان این مطلب گفت: ۸۰ درصد تامین مالی هر یک از بسته‌های قراردادی این طرح از طریق SPV (صبااروند) که قرارداد آن به صورت بیع متقابل با شرکت ملی نفت ایران امضا شده است، تامین می‌شود و ۲۰ درصد آن باید از طرف پیمانکاران طرف قرارداد تامین شود.
وی گفت: به این منظور، هفته آینده ۱۰ هزار میلیارد ریال اوراق منفعت منتشر می‌شود و امیدواریم تا پایان سال نیز ۲۰ هزار میلیارد ریال دیگر از این اوراق منتشر شود.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: SPV از طریق اوراق و دیگر روش‌ها برای تامین ۸۰ درصد منابع مالی مورد نیاز در اجرای این طرح اقدام خواهد کرد.

ایجاد جبهه کاری برای پیمانکاران و سازندگان داخلی
دهقان ادامه داد: ایده اولیه این طرح از سوی وزیر نفت و با هدف ایجاد جبهه کاری برای پیمانکاران و سازندگان داخلی مطرح شد و از پارسال در دستور کار قرار گرفت و پیرو آن کارگروه‌هایی به این منظور تشکیل و در تیرماه سال ۹۷، مصوبه شورای اقتصاد دریافت شد.
وی به ۳۳ بسته کاری تعریف شده در این طرح اشاره کرد و افزود: از این میان ۲۶ بسته کاری در حوزه فعالیت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، چهار بسته کاری در حوزه شرکت نفت فلات قاره ایران و سه بسته کاری در حوزه کاری نفت مناطق مرکزی ایران است.
معاون توسعه و مهندسی شرکت ملی نفت ایران، سرمایه‌گذاری مصوب طرح را ۶,۲ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: ۹۷۹ میلیون دلار نیز هزینه تامین مالی در تعهد دولت است.
دهقان میزان افزایش تولید روزانه حاصل از اجرای کامل ۳۳ بسته کاری را حدود ۲۸۰ هزار بشکه و تولید تجمعی برآورد شده را ۴۱۰ میلیون بشکه عنوان کرد که در مجموع بیش از ۲۰ میلیارد دلار درآمدزایی به همراه خواهد داشت.
این مقام مسئول، به استفاده حداکثری از توان داخل در این طرح اشاره کرد و گفت: به منظور استفاده از توان سازندگان داخلی، دو فهرست تجهیزات داخلی تهیه و به قراردادها ضمیمه شده است.
طرح نگهداشت و افزایش توان تولید در میدان‌های نفتی در دست بهره‌ برداری کشور برای جرا در طول سه سال تعریف شده است. این طرح ملی که با هدف بهره‎ مندی از توان شرکت‏‎های ایرانی و اشتغالزایی در دستور کار قرار گرفته، مشتمل بر ۳۳ پروژه است که ۲۹ پروژه در بخش خشکی و چهار پروژه در بخش فراساحل را شامل می‎شود. این پروژه‎ها با میانگین سرمایه‌گذاری حدود ۲۲۰ میلیون دلار و در محدوده جغرافیایی هفت استان نفت‌خیز کشور (خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان، کرمانشاه، ایلام و کهگیلویه و بویر احمد) اجرا خواهند شد.
نصب و ارتقای تأسیسات سطح‌ الارضی، اجرای خطوط لوله نفت و گاز، عملیات حفاری، تعمیر و تکمیل چاه، نصب و ارتقای تجهیزات سرچاهی و اجرای جاده‌ های دسترسی و موقعیت‌ چاه‌ ها از اهم فعالیت‌ های پیش بینی شده در اجرای بسته‎ های کاری این طرح است.
در راستای استفاده از توان سازندگان داخلی نیز فهرستی از کالاهای پر مصرف این طرح که امکان ساخت داخل آنها وجود دارد از سوی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری تهیه و پیمانکاران ملزم به سفارش‎گذاری اقلام این فهرست به شرکت‎های ایرانی شده‎اند.
از سوی دیگر، فهرست هشتاد و چهارگانه ممنوعیت خرید کالاها و تجهیزات خارجی دارای تولید مشابه داخل ابلاغی وزیر نفت و نیز تصویب ‎نامه هیئت وزیران در خصوص ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای تولید مشابه داخلی به عنوان مدارک الزام ‎آور در این پیمان ‎ها گنجانده شده است. افزون بر این، تحقق وظایف و مسئولیت‌ های اجتماعی شرکت ملی نفت ایران از طریق انجام پروژه‌ های عام‎ المنفعه در روستاها و شهرهای محل اجرای هر پروژه و با هماهنگی مقامات استانی از دیگر نکات حائز اهمیت در فرآیند اجرای این طرح خواهد بود.

ارسال نظر