تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۷۱۳۲
تعداد بازدید: ۱۲۱۱
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۷

بی ‌تدبیری علت بروز مشکلات صید ترال در آب‌ های سیستان و بلوچستان

نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم در مورد فعالیت کشتی ‌های صید ترال در آب‌ های سیستان و بلوچستان هشدار داد و گفت: صیادان ما با مشکل معیشتی رو به رو شده و شناورهای آن‌ ها به علت بی ‌تدبیری امکان صید ندارد.
به گزارش مارین نیوز، نماینده مردم چابهار در مجلس یازدهم از حضور کشتی‌های صید ترال (نوعی از صید آبزیان گفته می‌شود که به وسیله تور ماهیگیری بزرگی انجام شده و معمولاً به دنبال شناور در بستر دریا کشیده می ‌شود) در آب ‌های سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: عمده ماهی ‌های کشور از آب های استان سیستان و بلوچستان صید می‌ شود. آمارها عددی بیش از ۷۰ درصد را در این زمینه نشان می‌ دهند. صیادان ما در این منطقه با مشکل صید ترال مواجه شده‌ اند. کشتی‌ های بزرگی به این آب ‌ها می‌ آیند و همه ذخایر آبزی را صید می‌ کنند.
معین الدین سعیدی با بیان اینکه "این کشتی‌ ها به صورت مجاز کار می‌ کنند" مدعی شد: یعنی مجوز بخش دولتی شیلات، اجازه کار را به آن ‌ها می ‌دهد. هیچ نظارتی روی این کشتی‌ ها نیست. این کشتی ‌ها قانونا نباید وارد آب‌ های شوند اما ورود می ‌کنند و ذخایر را صید می ‌کند. صید ترال با روش‌ های عجیبی و غریبی انجام می‌ شود. مثلا در بعضی مواقع آبزیان را دچار شوک الکتریکی می‌ کنند. گاهی اوقات همه آبزیان را بدون انتخاب از روی سطح دریا جمع می ‌کنند. این نوع صید هم برای صیادان مشکلات معیشتی به وجود آورده است.


سعیدی در مورد تبعات زیست محیطی صید ترال هشدار داد و گفت: این نوع صید مشکلات زیست محیطی زیادی به وجود آورده است. این کشتی ‌ها معتقدند که ماهی ‌های حرام گوشتی را صید می‌ کنند که نخوردنی هستند. باید بگویم که این طور نیست. اگر هم اینطور باشد، ماهی ‌های ناخوردنی در محیط زیست ما نقش سازنده ‌ای دارند. در چرخه غذایی فعال هستند. بعضی از این ماهی ‌ها غذای ماهی ‌های خوردنی هستند. نوع روش صید ترال بگونه ‌ای است که اثری از هیچ نوع آبزی باقی نمی ‌ماند.


نماینده مردم چابهار در مجلس در گفت‌ و گو با ایسنا صید ترال را روشی منسوخ و غیرمرسوم دانست و گفت: شیلات در سال جهش تولید باید مجوز را به صیادان ما بدهد اما هزاران شناور ما به علت بی ‌تدبیری امکان صید ندارد. اما صیدهای ترال که معمولا با شرکت ‌های دیگر فعالیت می ‌کنند همه ذخایر آبزی ما را از بین می ‌برند. در گذشته در حوزه جاسک و سیریک فعالیت می ‌کردند که با همت برادران سپاهی جمع شدند اما هم ‌اکنون به منطقه چابهار و کنارک آمده ‌اند.






ارسال نظر