تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۷۲۸۳
تعداد بازدید: ۷۷۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۸

نظارت دقیق شاه کلید قانونمند کردن تخلفات صیادی

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان محیط زیست شاه کلید قانونمند کردن این صید را در گرو نظارت دقیق بر فعالیتهای شناورها خواند و گفت: با نظارت دقیق بر مکان و زمان صیادی می‌توان جلوی تخلفات احتمالی را گرفت.
به گزارش مارین نیوز، مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان محیط زیست در برنامه "زمین 360 درجه" در رابطه با صید ترال گفت: خوشبختانه مطالبه گری مردم استانهای جنوبی کشور طی سالهای اخیر، حساسیت بیشتر مسئولان را در این رابطه رقم زده است.
داوود میرشکار افزود: "قانون حفاظت و بهره برداری آبزیان"، امور مربوط به ارزیابی ذخایر آبزیان، اعطای مجوز به شناورها و نظارت بر صید را به سازمان شیلات ایران واگذار کرده و نقش سازمان محیط زیست هم در این زمینه فقط حفظ تنوع زیستی ساحلی دریایی و گونه‌های در خطر انقراض است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان محیط زیست با تأکید بر اینکه نمی‌توان وضعیت ناخوشایند دریاها و کاهش ذخایر آبی را فقط ناشی از صید ترال دانست گفت: هم اکنون شناورهای غیرمجاز بیش از 3 برابر شناورهای مجاز وارد دریاها می‌شوند که اکثراً هم صید غیرمسئولانه دارند یعنی با ابزارهای نامناسب وارد دریا شده و گونه‌های ممنوعه را صید می‌کنند.
وی اضافه کرد: ما علاوه بر فعالیتهای صیادی تهدیدات دیگری هم در حوزه ساحلی داریم؛ مانند استحصال زمین از دریا که متاسفانه منجر به تخریب زیستگاه‌های دریایی و ورود آلودگی به دریا می‌شوند.
میرشکار با تأکید بر اینکه مسئولان تصمیم گیر درباره صید ترال باید پاسخگوی افکار عمومی باشند افزود: سازمان شیلات ایران در این رابطه مسئولیت دارد و باید پاسخگو باشد اما اگر قانونگذار بخشی از وظایف این سازمان را به سازمان حفاظت محیط زیست تفویض کند نظارت مناسبی بر این نوع صید انجام می‌شود.
وی درمورد قانونی یا غیرقانونی بودن صید ترال اینطور گفت: گرچه سازمان حفاظت محیط زیست همیشه از صید ترال به عنوان یک صید مخرب یاد کرده اما فراموش نکنیم که تنها راه صید برخی گونه‌ها مثل میگو از طریق همین صید ترال است لذا صید ترال زمانی غیرقانونی خواهدبود که در مکان و زمان نامناسب انجام شود.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان محیط زیست شاه کلید قانونمند کردن این صید را در گرو نظارت دقیق بر فعالیتهای شناورها خواند و گفت: با نظارت دقیق بر مکان و زمان صیادی می‌توان جلوی تخلفات احتمالی را گرفت.
میرشکار خاطرنشان کرد: فعالیت‌های صید ترال قبلاً در خلیج فارس و دریای عمان غیرقانونی انجام می‌شد که با کمک نیروی دریایی سپاه، ارتش، نیروی انتظامی، سازمان بنادر دریانوردی، یگان حفاظت محیط زیست و یگان شیلات ایران شناسایی و به مراجع ذیصلاح ارجاع داده شدند و البته این همکاریها همچنان ادامه دارند.
وی تأکیدکرد: اینطور نیست که شناوری وارد آبهای کشور شود و سرخود از منابع طبیعی بهره برداری کند؛ متاسفانه خود دستگاه‌های ذیربط مجوزهای لازم را به شناورها داده‌اند و این شناورها هم تحت پرچم جمهوری اسلامی بهره برداری را انجام دادند که این حاکی از نظارت غیر دقیق است.
مدیرکل دفتر حفاظت از زیست بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان محیط زیست گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با همه محدودیتها اما به دنبال تشدید نظارتها بر این حوزه است تا جلوی تخلفات احتمالی گرفته شود.






برچسب ها: مارین نیوز ، صیادی
ارسال نظر