امیر دریادار حبیبالله سیاری در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری مشترک نیروی دریایی ارتش با دانشگاه علم و صنعت درباره دستاوردهای نیروی دریایی ارتش در عرصه های مختلف مورد نیاز این نیرو اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش برای حضور در عرصه آبهای آزاد و بینالمللی، ناوهای سطحی و زیرسطحی خود را به فناوریهای روز مجهز کرده و همگام با پیشرفتهای روز به پیش میرود.
وی به فناوریهای مورد نیاز این نیرو در عرصههای مختلف سختافزاری و نرمافزاری در شناورهای سطحی و زیرسطحی اشاره کرد و گفت: همکاری نیروی دریایی ارتش با دانشگاهها میتواند برخی مسایل و مشکلات احتمالی فراروی این نیرو را رفع و این نیرو را در دستیابی به فناوریهای نوین کمک کند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: وقتی گفته میشود نیروی دریایی ارتش توانسته برای نخستین بار در کشور موفق به ساخت ناوشکنهایی نظیر جماران یا ناوهای موشکانداز شود، در واقع یک اقدام بزرگ و ارزشمندی صورت گرفته؛ چرا که ساخت یک ناوشکن اقدامی بسیار پیچیده است.
به گفته امیر دریادار سیاری، در یک محیط کوچک و محدود ناوشکن، صدها سامانه در کنار هم قرار میگیرند که همه مأموریتهای تعریفشده برای ناوشکن را در سطح دریا، هوا و زیرسطح بهخوبی انجام میدهند.
وی اضافه کرد: موفقیت نیروی دریایی ارتش در ساخت ناوشکنها یا ناوهای موشکانداز بومی، محصول کار این نیرو با استفاده از توانمندیهای موجود داخل کشور بویژه در دانشگاه ها است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با تأکید بر نقش دانشگاهها در پیشرفتهای کشور از جمله در نیروهای مسلح تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش هماینک با دانشگاههای شریف، امیرکبیر، مالک اشتر، اصفهان، شیراز و خواجه نصیر طوسی نیز همکاریهای گسترده علمی - تحقیقاتی دارد که این همکاریها تاکنون نتایج بسیار مثبتی برای کشور به دنبال داشته است.
نیروی دریایی ارتش و دانشگاه علم و صنعت ایران با امضای تفاهمنامه همکاری مشترک توافق کردند در زمینه تحقیقات، کامپوزیت و فتونیک و همچنین پذیرش دکترای پژوهش محور با یکدیگر همکاری کنند.