کد خبر: ۱۶۲۸۰
تعداد بازدید: ۵۷۷
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۰۸:۰۰

کم توجهی به تحقیقات در پارس جنوبی/ گفتگو با علی‏اکبر گل‏افشانی

استاد دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف با انتقاد از سهم اندک تحقیقات در پروژه‏های فراساحلی گفت: طبق برآوردها، نسبت کار تحقیقاتی به حجم عملیاتی که در صنایع فراساحل انجام می‏شود، کمتر از یک دهم درصد است.

دکتر علی‏اکبر گل‏افشانی که با خبرنگار مارین نیوز گفت‏وگو می‏کرد؛ افزود: ما در بخش دریای فازهای مختلف پارس جنوبی می‏بینیم که در هر فاز، بین 800 میلیون تا 1.2 میلیارد دلار هزینه می‏شود. ولی از این رقم، سهم کمی به تحقیقات و دانشگاه‏ها رسیده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه «فعالیت تحقیقاتی و آزمایشگاهی و نیز تحقیقات توسعه‏ای در حوزه فراساحل بسیار ناچیز است»، گفت: مثلا ما هنوز استانداردهای بومی برای فعالیت‏های نفت و گاز در خلیج فارس نداریم. در صورتی که ما به چنین استانداردهایی در خلیج فارس و در مرحله بعد توسعه آن برای بکارگیری در دریای خزر، نیاز داریم.

وی با تأکید بر اینکه «اصولا ما در زمینه‏های تحقیقاتی مربوط به آب‏های عمیق هنوز کار نکرده‏ایم»، افزود: این در حالی است که برای فعال شدن در آب‏های خزر، باید بطور جدی به این مبحث بپردازیم.

گل‏افشانی از پروژه پایش سکوها (Health Monitoring)ی پارس جنوبی بعنوان «پروژه‏ای که می‏تواند در سطح جهانی مطرح باشد»، یاد کرد و گفت: طبعا انجام چنین پروژه‏ای به کمک و معاضدت سازمان‏های ذیربط نیاز دارد. وقتی در پارس جنوبی برای هر فاز یک میلیارد دلار هزینه می‏شود؛ اگر 500 هزار دلار هم برای پایش سکوهای کل فازها درنظر گرفته شود تا عمر آنها و دانش مربوط به آن افزایش یابد، این رقم برابر با نیم درصد هزینه یکی از فازهاست. اما متأسفانه سازمانی وجود ندارد تا ارتباط صنعت و دانشگاه را برقرار کند.

وی با بیان اینکه «فازهای مختلف پارس جنوبی فازهایی شبیه به هم‏اند و الزامی ندارد که از هر پروژه آن، سهمی به تحقیقات داده شود»، عوان کرد: باید از بخش پروژه‏ها و بودجه عمرانی، باید به توسعه، فن‏آوری و تحقیقات اختصاص یابد. مثلا تحقیقات مربوط به پایش سکوها را می‏توان در قالب خود پروژه‏های دریایی تعریف کرد و تجهیزات آن را در قالب خود پروژه تأمین کرد. نه آنکه منتظر بماند تا در قالب بودجه تحقیقاتی، پروژه‏ای تعریف شود و به‏راحتی، بودجه پروژه‏ای که به یک میلیارد دلار اعتبار نیاز دارد، یک میلیارد و 500 هزار دلار در نظر گرفت و در عوض، بخش تحقیقات را در آن ملحوظ کرد.

استاد دانشکده عمران دانشگاه صنعتی شریف در ادامه این گفت‏وگو درباره سوانحی که طی دو سال گذشته در صنایع فراساحل کشور رخ داده؛ گفت: این حوادث صرفا به دلیل عمل نکردن به استانداردها و دستورالعمل‏ها رخ داده است. با توجه به تجربه موجود در کشور و افراد متخصصی که در اختیار داریم، اگر این افراد در پروژه‏ها به کار گرفته می‏شدند؛ از این حوادث جلوگیری می‏شد.

نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
آرمان
|
Russian Federation
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۳۰
0
0
  اگر هزینه ای صرف امور تحقیقاتی گردد که دیگر جهان سوم نخواهیم بود دکتر!! باید چندین برابر هزینه یک پروژه صرف تعمیرات گردد تا به دل آقایان بچسبد :)
يك نفر نفت و پد رسي
|
Russian Federation
|
۲۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
0
0
  دكتر جان حتما انتظار دار يد اون پروژه پژوهشي رو هم به شخص شما بدن تا مثل پروژه قبلي تون توي فاز يك سود بيشتري ببريد
ارسال نظر