به گزارش خبرنگار مارین نیوز، دکتر سیدحسن صالحی در جلسهای با اعضای هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران که در محل سازمان شیلات ایران برگزار شد؛ با ابراز خوشنودی از روند فعالیتهای این انجمن گفت: پذیرش انجمن مهندسی دریایی ایران بعنوان نماینده جامعه دریایی در جلسات شورایعالی صنایع دریایی بهخوبی جایگاه آن را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه «در حوزه شیلات نیز انجمنهای تخصصی فعالیت دارند اما گستردگی انجمن مهندسی دریایی ایران را ندارند»، بر آمادگی سازمان شیلات برای عضویت در این انجمن و افزایش همکاریها تأکید کرد.
معاون وزیر جهادکشاورزی با استقبال از فعالیت کمیتههای تخصصی در انجمن مهندسی دریایی ایران و اعلام آمادگی سازمان شیلات برای همکاری مستمر با کمیتههای مرتبط گفت: تشکیل کمیته تخصصی شیلات و آبزیپروری میتواند ابعاد این همکاریها را توسعه دهد که سازمان شیلات نیز برای راهاندازی و فعال شدن آن مساعدت لازم را خواهد داشت.
صالحی همچنین با تأیید ضرورت ایجاد نظام مهندسی دریایی در کشور، درعین حال تحقق این امر را طولانی و زمانبر خواند و گفت: در این راستا، جا دارد شورایعالی صنایع دریایی کارگروهی را مسؤول این امر کند و مسؤولان و کارشناسان دریایی نیز در نشستها و برنامههای مختلف این موضوع را پیگیری کنند.
علیاصغر مجاهدی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، نیز در این جلسه با قدردانی از روند فعالیتهای انجمن مهندسی دریایی ایران درعین حال گفت: تاکنون صنعت دریایی کشور بیشتر به صورت سختافزاری و در حوزههایی مانند ساخت کشتی و سکوهای دریایی به جامعه و مسؤولان معرفی شده؛ در حالیکه جا دارد به ابعاد دیگر صنعت دریایی نیز توجه بیشتری شود که در این زمینه، انجمن نقش مؤثری میتواند ایفا کند.
وی در این زمینه به تدوین سند ملی توسعه صنایع دریایی اشاره کرد و گفت: سازمان شیلات ایران نیز در تدوین این سند با دیگر ارگانهای دریایی مشارکت دارد و پیشبینی میشود با تدوین و تصویب این سند از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی، شاهد توجه بیشتر به حوزههای مختلف فعالیتهای دریایی باشیم.
حسینعلی عبدالحی، معاون توسعه آبزیپروری سازمان شیلات ایران، نیز با اشاره به مسایل و مشکلات صنعت آبزیپروری کشور بویژه در بخش پرورش میگو بر عضویت این سازمان در انجمن مهندسی دریایی ایران و تشکیل کمیته تخصصی شیلات و آبزیپروری برای گردهم آمدن فعالان، مدیران و کارشناسان این حوزه تأکید کرد.
در ابتدای این جلسه، اعضای هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران با تبریک انتصاب دکتر صالحی به ریاست سازمان شیلات ایران گزارشی از مهمترین فعالیتهای این انجمن را ارائه کردند و برخی از زمینههای همکاری را برشمردند.
تشکیل کمیته تخصصی شیلات و آبزیپروری، همکاری ادارات کل شیلات استانها با کمیتههای استانی انجمن، استفاده بیشتر از بخش خصوصی برای بهرهبرداری از بنادر کوچک و موجشکنهای صیادی، ارائه آمار و نیازسنجی درباره شناورهای صیادی برای سالهای آینده، همکاری جهت استفاده از ظرفیتهای توسعه صنایع دریایی در بخش شیلات و اعلام آمادگی برای همکاریهای اطلاعرسانی، رسانهای و تخصصی از موضوعات مورد اشاره اعضای هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران در این جلسه بود.