به گزارش مارین نیوز، طرح فشارافزایی میدان گازی مشترک پارس جنوبی، با سرمایهگذاری تقریبی ۱۷ میلیارد دلار، با اهدافی همچون جبران افت فشار، حفظ تولید حداکثری گاز، کاهش ناترازی گاز و بنزین، و جلوگیری از مهاجرت گاز به قطر از این میدان مشترک، امروز (شنبه، ۱۸ اسفند) با امضای قراردادهای مربوطه در حضور رئیسجمهوری و مدیران ارشد صنعت نفت، وارد فاز عملیاتی شد. این قرارداد میان شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای پتروپارس، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، اویک و مپنا امضا شده است.
این طرح با ساخت و نصب ۴۲۰ هزار تن تجهیزات و سازه که ۲ برابر تجهیزات فعلی بخش فراساحل میدان پارس جنوبی است و احداث ۶۰۰ کیلومتر خط لوله زیردریایی اجرا خواهد شد و علاوه بر ایجاد حداقل ۱۷ هزار فرصت شغلی مستقیم و ۵۰ هزار فرصت شغلی غیرمستقیم، زمینه ارتقای سطح دانش و توانمندی شرکتهای ایرانی و حمایت از تولید داخل را فراهم خواهد کرد.
برآوردها نشان میدهد که برای اجرای این پروژه، حدود ۱۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری خواهد شد و درآمدزایی آن تا سال ۱۴۳۰ به ۷۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
این قرارداد در ۷ بخش و با مشارکت ۴ شرکت و مجموعه فعال در صنعت نفت اجرا خواهد شد.
شرکت پتروپارس در هاب ۱ و ۷ این پروژه در مجموع ۴ میلیارد و ۷۹۸ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار، شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت در هاب ۲ و ۵ در مجموع ۴ میلیارد و ۷۶۷ میلیون و ۸۰۰ دلار، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا در هاب ۳ و ۶ در مجموع ۴ میلیارد و ۹۳۱ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و شرکت نیرپارس از شرکتهای زیرمجموعه گروه مپنا در هاب ۴ با سرمایهگذاری ۲ میلیارد و ۳۶۷ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار در اجرای این پروژه مشارکت خواهند داشت.
با امضای این قرارداد، صنعت نفت ایران وارد مرحلهای جدید از بهرهبرداری پایدار از بزرگترین میدان گازی جهان میشود که نقش مهمی در تأمین پایدار گاز و توسعه اقتصادی کشور خواهد داشت.