کد خبر: ۳۶۶۲۴
تعداد بازدید: ۱۲۵۰
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۷

پاسخ به نیازهای فناورانه دریایی با طرح‌ های نوآورانه بومی

طرح ‌های فناورانه دریایی حمایت می شوند و در طرحی با کمک شرکت های دانش بنیان و متخصصان داخلی اجرایی می گردند.
به گزارش مارین نیوز، سرعت بالای نوآوری و معرفی فناوری های جدید، پیش بینی برای آینده فناوری های دریایی را با چالش جدی روبرو کرده است. فناوری هایی چون هوش مصنوعی، سنسورها و هشدار دهنده های وضعی، ارتباطات، امنیت سایبری و مدیریت انرژی و پایداری آن که نیاز به ورود کسب و کارهای نوین با شیوه ای جدید دارد.
کارگروه دریایی ستاد توسعه فناوری های فضایی و توسعه حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به نقش فناوری سیستم های هوشمند در تحولات آینده صنایع و فعالیت های دریایی، اقدام به حمایت از توسعه فناوری های بومی این حوزه کرده است.
این کارگروه در راستای توسعه فناوری‌های دریایی با استفاده از ظرفیت شرکت‌ های دانش‌بنیان دریایی، اساتید و پژوهشگران فعال، در این حوزه اقدام به حمایت از طرح‌ های فناورانه کرد. رویکرد این برنامه، رفع نیازهای فناورانه کشور با همکاری سازمان‌ ها و ارگان‌ های دریایی است. از جمله برخی از طرح‌ های فناورانه موردحمایت در سال جاری می‌ توان به رستوران زیرآبی، قایق نجات، شناور الیاف کربن اشاره کرد. 
هدف کلی آینده نگاری فناوری، شناسایی فناوری های عام نوظهوری است که ممکن است منافع اقتصادی و اجتماعی زیادی را در برداشته باشند. با توجه به اینکه فعالیت های دریایی در کشور شامل حوزه های مختلفی است که بعضا ممکن است این حوزه ها با هم ارتباط چندانی نیز نداشته باشند، لذا رشد صنعت دریایی در کشور نیازمند ایجاد همگرایی و هماهنگی بیش تر میان این حوزه ها است که با یک برنامه ریزی جامع و یکپارچه ممکن خواهد بود.
حركت مطلوب در هر حوزه ای نیازمند برنامه ای مشخص است. علاوه بر این قوانین حمایتی مبتنی بر منافع ملی نیز می تواند در سرعت بخشیدن و تثبیت حركت توسعه ای موثر باشند. بنابراین در حوزه صنایع دریایی نیز سند جامع توسعه دریایی كشور به عنوان سند بالادستی شاخص دار می تواند راه گشای خوبی باشد. 





ارسال نظر