کد خبر: ۳۶۹۱۲
تعداد بازدید: ۱۲۴۲
تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۷

نشست تخصصی "آلاینده های نوظهور"

در نشست تخصصی که با حضور جمعی از متخصصان صنایع و دانشگاه ها در محل پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی 25 آذر 1398برگزار شد، موضوعات مرتبط با آلاینده های نوظهور مطرح و مورد بحث و بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش مارین نیوز، در آغاز این نشست همیرا آگاه عضو هیات علمی پژوهشگاه، طی سخنانی آثار زیان بار و عمدتا سرطان زایی آلاینده های نوظهور و بخصوص میکروپلاستیکها، مواد دارویی و هورمونها، نانوذرات، دی‌اکسین ها، آفت کشها (مانند د. د. ت)، افزودنی های غذایی مانند شیرین کننده ها، حلال ها و سایر ترکیباتی که در دهه های اخیر کاربرد روزافزونی یافته اند را تشریح نمود.


دبیر این نشست با بیان این که رشد جمعیت، افزایش شهرنشینی و افزایش تولید صنعتی و کشاورزی موجب شده تا آلاینده‌ های جدید سلامت محیط ‌زیست ‏و بخصوص محیط‌ زیست دریایی را در معرض تهدید قرار دهد، تصریح کرد: در سال‌ های اخیر سازمان های بین المللی علاوه بر نانوذرات، ‏میکروپلاستیک ها و آلودگی های دارویی و هورمونی، بر حذف حضور 12 آلاینده‌ آلی پایدار تاکید داشتند هر چند که ‏در سطح جهانی اطلاعات محدودی در خصوص شناسایی و آثار بالینی ناشی از افزایش آلاینده های فوق و روش های کنترل آنها وجود دارد.   
در ادامه فریدون عوفی عضو هیات علمی موسسه تحقیقاتی شیلاتی در خصوص نتایج طرح بین المللی "شناسایی و ارزیابی ریسک مناطق انباشت پسماندهای پلاستیکی در سواحل ایرانی خلیج فارس و دریای عمان"، علی نصرالهی از استادان دانشگاه شهید بهشتی در زمینه "زباله های دریایی و جوامع همراه در خلیج فارس" و علی مهدی نیا عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در خصوص نتایج تحقیقات صورت گرفته در زمینه "آلاینده های آلی برم-دار (PBDE) و میکروپلاستیک ها" در آبهای کشور،  سخنرانی های خود را ارایه نمودند. 
همچنین در خاتمه این نشست تخصصی خانم زهرا تقی زاده از محققین دانشگاه شهید بهشتی به بیان نتایج تحقیقات خود در زمینه میزان انباشت آلاینده های میکروپلاستیک ها در بدن آبزیان پرداخت و مطالبی را در این خصوص بیان داشت.
گفتنی است، نشست فوق با تبادل نظر شرکت کنندگان و تاکید بر ضرورت اهمیت و توجه به موضوعات مطرح شده در جلسه فوق پایان یافت.




ارسال نظر