تازه های سایت
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۸۰۳۵
تعداد بازدید: ۳۷۴
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۶

ماهی تیلاپیا در مدت ۳ سال به تولید ۸۰ هزار تنی می ‌رسد

رییس سازمان شیلات ایران گفت: در صورت برطرف شدن مسائل و مشكلات فرابخشی سازمان‌ها، اغنا سازی افكار عمومی و صدور مجوزهای عمومی تولید ۸۰ هزاتنی ماهی تیلاپیا در مدت سه سال امكان پذیر می‌شود.
به گزارش مارین نیوز، سید حسین حسینی در حاشیه آئین گشایش ششمین نمایشگاه بین‌ المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته افزود: اكنون تولید ماهی تیلاپیا را به صورت آزمایشی در یزد انجام می شود كه رخداد بزرگی است ونگرانی هایی را در اختلاف نظر كارشناسی بوجود آورده است.
معاون وزیر جهاد كشاورزی اظهارداشت: با توجه به مدیریت در حوزه تكثیر گونه هایی كه مهاجم و تك جنسی نیستند و برای زیست بوم مشكل ایجاد نمی كنند را در محیط های بسته و استان هایی كه عملا دسترسی به آبهای آزاد ندارند، تولیدشان فرصتی برای كشور است كه این امر را با جدیت دنبال می كنیم.
وی اظهارداشت: در عین حال باید افكار عمومی كه با آدرس های غلط نگران مصرف تیلاپیا شدند را بازسازی كنیم تا بتوانیم این صنعت بزرگ را راه اندازی كنیم.وی با بیان اینكه اكنون تولید تیلاپیای كشور اندك است افزود: واردات ما در سال ۹۶ و ۹۷ بیش از ۷۵ هزارتن بوده سال گذشته ۱۰ درصد كاهش یافت و در ۶ ماهه امسال بیش از دو تا ۳ درصد نبوده است زیرا با توجه به تعرفه عوارض گمركی برای این آبزی در داخل كشورایجاد شده، واردات این محصول توجیه اقتصادی ندارد.
حسینی گفت: مهمتر ازخروج ارز از كشور به دنبال تهیه ماهی ارزان به عنوان پروتئین سالم در سفره مردم هستیم كه به دلیل ارزان بودن ماهی تیلاپیا می توانیم مردم را از این محصول بهره مند كنیم.
وی اضافه كرد: در برخی استان ها مصرف آبزیان بالا و در برخی استان ها مصرف كمی داریم كه برخی بر این باورند ماهی گران است و در دسترس نیست در صورتی كه باید فرهنگ مصرف اتفاق بیفتد و می توان از ماهیان ارزان غذاهای لذیذ تهیه كرد.وی ادامه داد: آبزیان از ارزان تا گران قیمت دارد ما نمی توانیم شاخص آبزیان را فقط ماهی های دریایی قرار بدهیم بنابراین باید با ترویج و تبلیغ و فرهنگ سازی مردم را به سمت مصرف ماهی های ارزان سوق دهیم.
وی اظهارداشت: اكنون باید تلاش كنیم سی فود را جایگزین فست فودها كنیم.وی درباره پرورش میگو گفت: تولید میگو بوشهر از ۲۶ هزارتن به ۳۸ هزارتن رسیده است درحالی كه ۵۰۰ هزار هكتار از مزارع ما مانده است كه فكر می كنم تولیداتشان به ۴۰ هزارتن برسد.وی افزود: در سیستان و بلوچستان با توسعه این صنعت، تولید به نزدیك ۲ هزارو ۲۰۰ تن می رسد كه نزدیك ۲ برابر سال گذشته خواهد بود.
وی ادامه داد: در گلستان هم ۳ هزارتن برداشت میگو داشتیم كه بین ۴۰ تا ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
به گفته وی، در استان هرمزگان به دلیل بروز زلزله ، یك سایت ۵ هزارتنی میگو از مدار تولید خارج شد و تعدادی از مزارع نیز به دلیل بیماری از مدار خارج شده اند اما با این وجود به نظر می رسد كه امسال نیز تولید میگو نسبت به سال گذشته تفاوت چندانی نداشته باشد.
تولیدكنندگان شیلاتی بیمه ندارند
معاون وزیر جهاد كشاورزی گفت: شیلات بخش پرریسكی است كه برای پایداری در تولیدات این بخش نیازمند بیمه هستیم زیرا اكنون اكثر پرورش دهندگان ما بیمه ندارند و یا صنعت بیمه پوشش مناسبی ندارد.
وی اظهارداشت: ما با كارشناس های بیمه وارد عمل شدیم كه بیمه تخصصی منطبق با بیمه آبزیان طراحی كنیم.وی اضافه كرد: براساس خسارت های احصا شده، ۸ هزارتن ماهی قزل آلای ما در ۱۴ استان ازبین رفته است بنابراین وزیرجهاد كشاورزی طی نامه ای به مدیریت بحران وزارت كشور خسارت این بخش را پیگیری كرد.
وی اضافه كرد: پس از تامین اعتبار خسارت پرورش دهندگان و خسارت دیدگان پرداخت می شود.
سوخت شناورهای صیادی دارای مجوز مشكل ندارد
رییس سازمان شیلات ایران درباره سوخت شناورهای صیادی گفت: سوخت براساس مجوزها، قدرت موتور، روش صید طبق فرمول فائو تخصیص می یابد.
وی افزود: شركت پخش فراورده های نفتی سامانه ای دارد كه شناورهای مجاز می توانند سوخت دریافت كنند و در این خصوص مشكلی نداریم.
براساس این گزارش، ششمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته از امروز تا چهارشنبه به مدت چهار روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران دایر است.









برچسب ها: مارین نیوز ، شیلات
ارسال نظر