مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران از نصب موفق دستگاه پردازش آب توازن رادکلین بر روی یکی از نفتکش های غول پیکر این شرکت که ساخت یک شرکت دانش بنیان ایرانی است خبر داد.
به گزارش مارین نیوز، حسین شیوا، با اشاره به این موفقیت، اعلام کرد: همسو با تاکیدات مقام معظم رهبری بر حمایت از شرکت های دانش بنیان، پس از چندین سال حمایت مدیریت فنی و عملیات ناوگان شرکت ملی نفتکش از این شرکت دانش بنیان داخلی، امروز شاهد به ثمر نشستن این تلاش ها هستیم.
وی با اشاره به اهمیت استراتژیک ناوگان شمنا در تامین منافع ملی و حفظ جریان صادرات نفت و فرآورده های نفتی، بیان کرد: به رغم پیجیدگی ها و حساسیت های عملیاتی ناوگان، این نفتکش غول پیکر، اولین شناور تحت پرچم ایران می باشد که یک سیستم تصفیه آب توازن ساخت داخل را نصب کرده است.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش خاطر نشان کرد: کنوانسیون مدیریت آب توازن کشتی ها به منظورجلوگیری از انتقال گونه های مهاجم آبزی از طریق کشتی ها از تاریخ 8 سپتامبر 2017 لازم الاجرا گردیده است و به سبب عضویت ج.ا.ایران در این کنوانسیون، ناوگان ملکی کشور موظف به نصب سامانه تصفیه آب توازن می باشند.
حسین شیوا یادآور شد: شرکت دانش بنیان سازنده این دستگاه با کمک و نظارت مدیریت فنی و عملیات ناوگان شرکت ملی نفتکش، پیش از این موفق به دریافت تاییدیه های Basic Approval و Final Approval از سازمان بین المللی دریانوردی گردید.
گفتنی است، بر اساس قوانین سازمان بین المللی دریانوردی تمام شناورها برای دریافت مجوز تردد در آبهای آزاد ملزم به استفاده از فناوری تصفیه آب توازن هستند که با بومی سازی این سامانه در کشور شرایط نصب این سامانه روی شناورهای داخلی فراهم شده است.
کشتیهای باری برای حفظ ثبات و قابلیت مانور از سیستمهای مختلفی در طول سفر استفاده میکنند که یکی از این سیستمها «آب توازن» است؛ آب توازن ممکن است حاوی ارگانیسمهای متنوعی شامل باکتری ها، ویروس ها، گیاهان و موجودات دریایی باشد که با کشتیهای قاره پیما، در مسافتهای طولانی حمل میشود و متعاقباً هنگام تخلیه آب در مقصد کشتی، گونههای جدیدی به زیست بوم جدید وارد و منجر به آلودگی آبها میشود.
تخریب سیستمهای دریایی و آبهای سطحی موجب بروز صدمات غیرقابل جبرانی به محیط زیست میشود که این موضوع نگرانیهای گسترد های را به دنبال داشته است.