تازه های سایت
پربحث ترین اخبار
پربازدید ترین اخبار
کد خبر: ۳۴۷۵۵
تعداد بازدید: ۱۵۰۳
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷
ایران رسما از شرکت گاز پروم برای مشارکت در ساخت خط لوله دریایی انتقال گاز ایران به عمان دعوت کرد.
به گزارش مارین نیوز به نقل از اسپوتنیک نیوز، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مصاحبه با مجله گازپروم روسیه گفت، ایران علاقمند به مشارکت شرکت گازپروم در ساخت خط لوله انتقال گاز ایران به عمان است.
علی کاردر، در این مصاحبه گفت: «(شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم روسیه) در حال بررسی امکان اجرای مشترک تعدادی از پروژه های کاملا مشترک از جمله ایران ال ان جی، فرزاد آ، فرزاد ب و پارس شمالی هستند. به علاوه، علاقمندی زیادی در زمینه ساخت مشترک خطوط لوله انتقال گاز ایان-پاکستان-هند و ایران-عمان وجود دارد.»
شهریور سال جاری بیژن زنگنه وزیر نفت ایران با همتای عمانی خود دیدار و گفت‌وگویی داشت و نتیجه این دیدار توافق برای احداث خط لوله ای با ظرفیت ارسال یک میلیارد فوت مکعب گاز معادل ٢٨ میلیون مترمکعب در روز و سالانه ١٠ میلیارد مترمکعب از سوی ایران و به صورت مشترک میان دو کشور بود. ارزش صادرات ۱۰ میلیارد متر مکعب گازایران به این کشور نیز حدود ۱.۵ تا دو میلیون دلار تمام می‌شود.
اواسط زمستان سال گذشته زنگنه پس از مذاکرات میان هئیت‌های متشکل از مسئولان و مدیران وزارت نفت ایران و عمان در یک نشست خبری مشترک با محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت و گاز عمان با اشاره به ادامه فرآیند فعالیت‌های رو به جلو مربوط به پروژه احداث خط لوله صادرات گاز ایران به عمان، گفت: نقشه برداری در آب‌های عمیق ظرف چند ماه آینده و تا ۱۰ اسفندماه ۹۵ تمام می شود و  پس از آن وارد مرحله رفتن به مناقصه می‌شویم.
در ماه نوامبر، شرکت ملی نفت ایران و شرکت گاز پروم یادداشت تفاهمی را به امضا رساندند که راه را برای مطالعه چشم اندازهای همکاری ها در زمینه توسعه میادین گازی در ایران، انتقال و فروش گاز هموار می ساخت. یکی از این پروژه ها، پروژه انتقال گاز ایران به هند از طریق پاکستان است.
در ماه دسامبر، شرکت گاز پروم، شرکت ملی نفت ایران و صندوق بازنشستگان صنعت نفت ایران یادداشت تفاهم همکاری در زمینه پروژه ایران ال ان جی به امضا رساندند.
فاز نخست پروژه ایران ال ان جی در بر دارنده احداث دو خط تکنولوژیک مایع سازی گاز با ظرفیت 5.25 میلیون تن در روز است. در فاز دوم این پروژه با اضافه شدن دو خط فرآوری دیگر، ظرفیت مایع سازی گاز به 21 میلیون تن در سال خواهد رسید.
خط لوله انتقال گاز ایران به عمان قرار است ذخایر گازی ایران را به مصرف کنندگان عمانی و همچنین یک مجتمع ال ان جی در این کشور برساند تا از آنجا به بازارهای دیگر صادر شود.





منبع: تسنیم – فارس 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر: