به گزارش مارین نیوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، هیأت وزیران بنا به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و به استناد اصل 138 قانون اساسی و به منظور اجرای تعهدات ناشی از قانون الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی آمادگی، مقابله و همکاری در برابر آلودگی نفتی - مصوب1376- سامانه ملی آمادگی، مقابله و همکاری در برابر آلودگی نفتی در دریا و رودخانههای قابل کشتیرانی را تصویب کرد.
بر اساس این مصوبه، به منظور برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر اجرای طرح ملی سامانه ملی مقابله با آلودگیهای نفتی، کارگروه هماهنگی مقابله با آلودگی نفتی تشکیل میشود.
بر اساس این مصوبه، این کارگروه با عضویت نمایندگان (حداقل در سطح معاون وزیر)، وزارت راه وشهرسازی (سازمان بنادر و دریانوردی)، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، وزارت جهاد کشاورزی (سازمان شیلات ایران)، وزارت امور خارجه، وزارت نیرو، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور، وزارت صنعت، معدن و تجارت (شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران)، وزارت امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) و جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تشکیل میشود.
بر این اساس، ریاست کارگروه به عهده معاون وزیر راه و شهرسازی (مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی) است.
بر اساس این مصوبه، تصویب طرحهای احتیاطی ملی و استانی مقابله با آلودگیهای نفتی به تفکیک سطوح و طرح اضطراری مقابله با آلودگی نفتی، هماهنگ کردن اقدامات به منظور مقابله با آلودگیهای نفتی در سطح دوم و سوم بر اساس مفاد طرح ملی، نظارت بر عملکرد دستگاههای مرتبط در اجرای طرحهای اضطراری و احتیاطی (ملی و استانی) از وظایف کارگروه است.
همچنین، به منظور تهیه پیشنویس طرحهای احتیاطی استانی و همچنین پیگیری اجرای مصوبات کارگروه ملی، کارگروهی متناظر کارگروه ملی در استانهای ساحلی به ریاست معاون عمرانی استانداری بعنوان نماینده وزارت کشور تشکیل میشود. دبیرخانه این کارگروه در اداره کل بنادر و دریانوردی استانهای یادشده مستقر است.
براساس این مصوبه، دستگاههای عضو کارگروه مذکور وظایف و تکالیفی را عهدهدار شدهاند که بر اساس آن، نظارت، ردیابی و کنترل آلودگی نفتی در منطقه تحت پوشش طرح احتیاطی ملی، از وظایف خاص سازمان بنادر و دریانوردی است.