در نشست اتاق مشترک ایران و عمان، موقعیتها و فرصتهای سرمایه گذاری و کار مشترک برای توسعه مناسبات اقتصادی بین دو کشور بررسی شد.

به گزارش مارین نیوز، کشور عمان با توجه به ظرفیتهای موجود، موقعیت جغرافیایی و همچنین دسترسی به کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس و آفریقا، میتواند بازارهای خوبی را برای صادرات کالاهای ایران ایجاد کند.
در همین راستا نشست اتاق مشترک ایران و عمان با حضور محسن ضرابی رئیس اتاق مشترک ایران و عمان، حافظ کمال هدایت نایب رئیس این اتاق، جمال عزیز مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صحار، تجار و فعالان اقتصادی ایران در محل سالن همایشهای اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، که در آن موقعیت ها و فرصت های سرمایه گذاری و کار مشترک برای توسعه مناسبات اقتصادی بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی اتاق ایران، در این نشست محسن ضرابی، رئیس اتاق مشترک ایران و عمان با اشاره به روابط خوب سیاسی بین دو کشور حجم مناسبات اقتصادی را در مقایسه با روابط دیپلماتیک دو کشور بسیار کم ارزیابی کرد و گفت: دولتمردان عمان در طول شرایط تحریم همواره مناسبات اقتصادی بین دو کشور را حفظ کردند و در زمان مذاکرات بین ایران و کشورهای پنج بعلاوه یک، اثرگذاری مثبت داشتند. امیدواریم با سرمایه گذاری مشترک و انجام کارهای اشتراکی، حجم مناسبات اقتصادی بین دو کشور بالاتر رود.
وی موقعیت خوب جغرافیایی، معافیت گمرکی، مالیاتی و نرخ تورم 3 درصد را از مزیتهای سرمایهگذاری در کشور عمان، برشمرد و افزود: بندر سیراف و صحار به عنوان مجراهای صادرات و حمل و نقل بین قارهای جهت دسترسی به شرق آسیا، رابطه تاریخی دارند. این بنادر به عنوان دروازه های ورود به بازارهای منطقه ای مانند شمال ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس میتوانند به عنوان یک هاب مهم در منطقه ایفای نقش نمایند.
وی به قرارداد حمل و نقل، ترانزیت و تسهیلات گمرکی چهارجانبه میان ایران، ترکمنستان، ازبکستان و عمان اشاره کرد و افزود: این قرارداد که بین چهار کشور به امضا رسیده است، فرصتی بی نظیر برای دسترسی سریعتر به بازارهای منطقهای را فراهم آورده است و امیدواریم شرکتهای بازرگانی و تولید کنندگان ایرانی با سرمایهگذاری در مناطق آزاد تجاری مانند صحار و الدقوم، از فرصت موجود بهرهبرداری نمایند.
ضرابی حجم مناسبات بین دو کشور را کمتر از یک میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: ظرفیت افزایش این حجم به پنج برابر سطح فعلی موجود است و با همکاری سفارت خانه ها، اتاقهای دو کشور و مقامات سیاسی، حجم فعالیت ها بیشتر از گذشته خواهد شد.
وی افزود: قرارداد تجارت آزاد بین عمان با کشورهای سنگاپور و آمریکا، امکان صادرات کالاهای تولید این کشورها بدون عوارض گمرکی و مالیات را فراهم آورده است که تولید کنندگان ایرانی میتوانند با ایجاد ارزش افزوده در خاک کشور عمان و بسته بندی جدید این کالاها را به کشور ثالث صادر نمایند.
در ادامه جمال عزیز مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صحار، با ارائه گزارش مفصلی از فرصتهای سرمایهگذاری و زیرساخت های تجاری و گمرکی این منطقه، سرمایهگذاری و توسعه همکاری اقتصادی از طریق اتصال بیشتر بنادر ایران و عمان را خواستار شد و گفت: اشتراکات فرهنگی، سابقه خوب تاریخی، روابط دیپلماتیک سطح بالا، بسترهای توسعه مناسبات اقتصادی بین دو کشور است.
جمال عزیز ضمن اشاره به قرارداد چهارجانبه تجاری بین ایران، ازبکستان، ترکمنستان و عمان، دسترسی بندر صحار به شرق آسیا، کشورهای منطقه خلیج فارس، شرق آفریقا را فرصتی مناسب برای توسعه همکاری بین ایران و عمان ارزیابی کرد و گفت: عمیق بودن بندر صحار، امکان تخلیه و بارگیری چهار و نیم میلیون کانتینر و کناره گیری کشتی هایی با ظرفیت 400،000 تن را فراهم آورده است. انبار و تجهیزات تخصصی با وسعت 93000 مترمربع جهت صادرات و واردات مواد غذایی در کنار دیگر بخش های مربوط به ذخیره سازی کالاهای اساسی مانند گندم و شکر، محصولات نفتی، پتروشیمی و مواد معدنی در منطقه صحار وجود دارد.
وی همچنین، صرفه جوبی در هزینه های اضافی عبور از تنگه هرمز، تسیلات ثبت سریع شرکت و انجام خدمات گمرکی در یک مرحله را از مزیت های این منطقه خاطر نشان کرد و افزود: نرخ تسهیلات بانکی برای انجام پروژه در این منطقه تجاری بین 4 الی 6 درصد است. ویزای تجاری بلند مدت به سرمایه گذاران برای تردد ارائه می گردد.
منبع : تین نیوز