کد خبر: ۳۶۳۰۱
تعداد بازدید: ۱۵۳۷
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۶

نیازمند تشکیل بانک ژن آبزیان در کشور

رییس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: جلوگیری از انقراض گونه های آبزی در معرض خطر دریای جنوب و شمال ایران نیازمند راه اندازی بانک‎ ژن زنده این گونه‎ها است.
به گزارش مارین نیوز، رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی در آیین افتتاحیه سومین همایش ملی منابع شیلاتی که در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان دهم اردیبهشت برگزار شد، اظهار داشت: بررسی وضعیت ذخایر شیلات در آب‌های خلیج فارس و دریای خزر یکی از وظایف سازمان تحقیقات کشور است.
محمد پور کاظمی ادامه داد: هدف این پایش این است که ببینیم از نظر سن و ترکیبات و جنسیت چه میزان از ذخایر شیلات در کشور باقی مانده است تا بر اساس این آمار واقعی مجوزهای صید صادر شود‌.
پورکاظمی تاکید کرد: بر اساس پایش انجام شده دخایر پنج گونه ماهیان خاویاری دریای خزر مثل فیل‌ماهی، اوزون‎برون، تاس ماهی ایرانی و تاس ماهی روسی بسیار کاهش پیدا کرده و به حداقل رسیده است.
وی گفت: ذخایر ماهی ماش، سوف، سیم و ماهی آزاد خزر جزو گونه‌های در خطر انقراض دریای خزر هستند.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی تاکید کرد: برخی گونه‌ها مثل حلوا سفید و برخی گونه‌های محلی نیز در دریای خلیج فارس در خطر قرار دارند.
کاظمی‌پور افزود: در تلاش هستیم بانک‌های ژن گونه‎های شیلات را تشکیل دهیم از سال قبل زیرساخت‌ها را فراهم کردیم و سال به سال تعدادی مجموعه این بانک ژن نگهداری می شود.
وی گفت: تولیداتی که سازمان شیلات اعلام کرده یک میلیون ۲۰۰ هزار تن بوده که ۵۲ درصد مربوط به صید و ۴۸ درصد مربوط به آبزی‎پروری بوده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور و مشکلات سیل، خشکسالی و امثال آن باید از تکنولوژی‌های مختلف کمک بگیریم تا از این طریق بتوانیم به صنعت آبزی پروری کمک کنیم.

ارسال نظر