رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: اگر به آمارهای بین المللی نگاه کنیم در زمینه رشد تولیدات علمی در حوزه علوم دریایی به ویژه شیلات، ایران جزو کشورهای پیشرو است، فقط لازم است یافته های بخش دانشگاهی با ارتقای کیفیت وارد بخش صنعت نیز شوند.

به گزارش مارین نیوز، رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی درباره توسعه پایدار دریاها و اقیانوس ها، اظهار نمود: در خلیج فارس بیشترین فعالیت نفتی در مقایسه با سایر مناطق دریایی انجام می شود، البته خلیج مکزیک نیز شرایط مشابهی دارد. بخشی از صنایع نفتی که جدید هستند و در سال های اخیر احداث شدند و یا توسعه پیدا کردند از نظر کاهش آلاینده های دریایی وضعیت بهتری دارند و آن بخش از صنایع که قدیمی تر هستند متاسفانه مقدار زیادی آلاینده وارد دریا می کنند.
بهروز ابطحی افزود: در مناطقی که جدیدا این فعالیت ها در حال گسترش است کنترل نسبتا خوبی انجام می شود هرچند که به صفر رساندن آن کار ساده ای نیست و نیاز به تکنولوژی های پیشرفته و سطح بالایی دارد اما می شود گفت که مورد نظر صنایع نفتی هست که چنین کاری را انجام دهند و از محیط های دریایی پیرامونی خود حفاظت کنند.
ابطحی با اشاره به پتروشیمی ماهشهر خاطرنشان کرد: پتروشیمی و صنایعی که در ماهشهر وجود دارد به خاطر اینکه قدمتشان زیاد است و شاید بیش از نیم قرن از سابقه شان می گذرد منطقه ای است که به خاطر تمرکز و تراکمی که صنایع پتروشیمی در آنجا دارند میزان آلاینده ها در آنها بالاست و انباشتی از آلاینده ها در آنجا دیده می شود.
او ادامه داد: ضروری است که روی این موضوع کار مداومی انجام شود. به هر حال همه استانداردها و روش های کاهش آلاینده ها نیاز به ارتقا دارند و می توانیم بگوییم هیچ وقت کامل نیستند بنابراین کار کردن در این حوزه و پایش سطح آلاینده ها یک امر ضروری و اجتناب ناپذیر است که مرتب باید در پی آن باشیم.
ابطحی که در گفت و گوی تلفنی با رادیو گفت و گو در برنامه "روزنه" سخن می گفت، عنوان نمود: یکی از محورهای توسعه دریا محور توسعه آبزی پروری دریایی یعنی استفاده از قفس های دریایی برای پرورش آبزیان است تا فشار از روی صید برداشته شود. اگر قرار باشد ماهیان را در قفس پرورش دهیم حتما باید دریای نسبتا پاکی داشته باشیم چون آنها نیز در معرض آلودگی و تجمع آلاینده ها قرار می گیرند.
رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی در پایان اظهار نمود: اگر به آمارهای بین المللی نگاه کنیم در زمینه رشد تولیدات علمی در حوزه علوم دریایی به ویژه شیلات ایران جزو کشورهای پیشرو است. ایران و چین بیشترین رشد علم در این زمینه را در ۱۰ سال اخیر داشتند، فقط لازم است یافته های بخش دانشگاهی با ارتقای کیفیت وارد بخش صنعت نیز شوند.