امروز سومین عرشه دریایی فاز 14 پارس جنوبی نصب شد که تمامی مراحل طراحی، ساخت، تامین تجهیزات، حمل، نصب و راه اندازی این ابر سازه دریایی توسط متخصصان داخلی انجام شده است.

به گزارش مارین نیوز، همزمان با بهره برداری از دو سکوی اصلی و اقماری بخش نخست طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه 28 میلیون متر مکعب گاز غنی، سکوی 14B، توسط متخصصان ایرانی و با موفقیت در آب های خلیج فارس نصب شد.
مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی در جریان عملیات نصب سومین سکوی این طرح گفت: سازه عرشه این سکو توسط مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران در یارد ایزوایکو بندرعباس برای برداشت روزانه 14.2 میلیون متر مکعب گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی ساخته شده و به پایان مرحله نصب رسید.
محمدمهدی توسلی پور اظهار کرد: عرشه 14B، توسط شناور تندگویان به بلوک مخزنی این طرح واقع در 105 کیلومتری ساحل عسلویه منتقل شده و شناور نصاب HL-5000 این ابر سازه 2450 تنی را در موقعیت خود نصب کرد.
وی درباره مشخصات و میزان پیشرفت ساخت سکوی 14B گفت: در این سکو 80 کیلومتر کابل کشی و 37 هزار اینچ قطر لوله کشی انجام شده و پیشرفت ساخت آن به 97 درصد رسیده است.
مجری طرح توسعه فاز 14 پارس جنوبی به پایان عملیات حفاری چاه های این سکو اشاره کرد و گفت: پس از پایان عملیات هوک آپ، راه اندازی و تکمیل خط لوله دریا، بهره برداری از این سکو از ابتدای آذر ماه سال جاری آغاز خواهد شد.
توسلی پور با بیان اینکه با بهره برداری از سکوی 14B ، علاوه بر تولید گاز شیرین، روزانه 20 هزار بشکه میعانات گازی و 100 تن گوگرد و سالانه 250 هزار تن گاز مایع و 250 هزار تن اتان فرآوری می شود، گفت: با احتساب سکوی 14B، ظرفیت تولید گاز در بخش فراساحل فاز 14 پارس جنوبی به 42 میلیون مترمکعب گاز (معادل یک و نیم میلیارد فوت مکعب) در روز خواهد رسید.
بر اساس اعلام مجری این طرح، عرشه اقماری 14D، آخرین سکوی فاز 14 پارس جنوبی که هم اکنون با پیشرفت 92درصد در یارد شرکت صدرا در بوشهر مراحل پایانی ساخت را سپری می کند، تا پایان مهرماه امسال در این موقعیت نصب خواهد شد.
وی افزود:عملیات حفاری چاه های موقعیت این سکو توسط دکل حفاری درحال انجام است و مطابق برنامه تا اوایل مهرماه حفاری آن به پایان خواهد رسید.
بخش فراساحل فاز ١٤ شامل ٤سكو (دو سكوی اصلی و دو سكوی اقماری) هركدام با ظرفیت برداشت ٥٠٠ میلیون فوت مكعب گاز از مخزن پارس جنوبی است و سكوی 14B، دومین سكوی اصلی و سومین سکو از چهار عرشه تولیدی این طرح است.
لازم به ذکر است، تمامی مراحل طراحی، ساخت، تامین تجهیزات، حمل، نصب و راه اندازی این ابرسازه دریایی توسط شرکت ها و متخصصان داخلی انجام شده است.
اجرای پروژه این فاز به كنسرسیومی متشكل از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، شركت مدیریت طرح های صنعتی ایران، شركت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، شركت ملی حفاری ایران، شركت مجتمع كشتی سازی و صنایع فراساحل ایران، شركت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران (مپنا)، شركت پایندان و شركت ماشین سازی اراك واگذار شده كه مسئولیت رهبری كنسرسیوم را سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) بر عهده دارد.
عکس زمان بارگیری