عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: عده ای با منافع شخصی و تعدادی در پی منافع گروهی خاص کمربه نابودی دریا خزر بسته اند؛ در این میان قدرتمندان دستگاه های دولتی هم برای خود حوزه استحفاظی درست کرده و با کشیدن دیوارهای بلند هر یک به اندازه خود شروع به ضربه زدن به این سرمایه ملی کرده اند.
به گزارش مارین نیوز، نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی ایران با بیان ظرفیت های دریا خزر به تصرف آن توسط اشخاص اشاره کرد و گفت: هرجای دنیا برویم ساحلی به زیبایی دریای خزر نمی بینیم؛ از ظرفیت این ساحل در سطح ملی و بین المللی می توانیم به ظرفیت اقتصادی این دریا اشاره کنیم در دنیا ساحلی شبیه دریای خزر نیست متاسفانه این ساحل امروز به نحوی توسط اشخاص مختلف تصرف شده است.
عزت الله یوسفیان ملا افزود: عده ای با منافع شخصی و تعدادی در پی منافع گروهی خاص ،کمر به نابودی دریا خزر بسته اند؛ در این میان قدرتمندان دستگاههای دولتی هم برای خود حوزه استحفاظی درست کرده و با کشیدن دیوارهای بلند هریک به اندازه خود، شروع به ضربه زدن به این سرمایه ملی کرده اند.
میانکاله، هامون وشادگان قربانیان بی توجهی مسئولان
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یادآور شد: قانون اساسی در مورد منابع طبیعی مثل جنگل ها، دریاها، کوه ها، دشت ها و حتی تالاب ها می گوید همه به عنوان ثروت ملی محسوب می شوند و همه مردم به عنوان شهروند ایرانی از این منابع طبیعی سهم دارند پس باید در حفظ ونگهداری آن کوشا باشند؛ در حاضر منابع طبیعی از جمله دریای خزر مورد استفاده اختصاصی قرار گرفته شده است و دولت هم برنامه ای برای حفظ ونگهداری این منافع ملی ندارد، میانکاله وهامون وشادگان و... ثروتهایی هستند که قربانی بی توجهی مسئولان شده اند.
یوسفیان ملا در ادامه تصریح کرد: وضعیت خارجی دریای خزر به گونه ای نیست که بتوانیم به مسئله دامن بزنیم؛ اتفاقاتی که در رابطه با دریای خزر در چند سال اخیر رخ داده است قابل قبول ملت نیست؛ دریای خزر هم از نظر سیاسی و بین الملی هم از نظر داخلی شرایط مناسبی ندارد؛ اگر این دریا با گستردگی و پهنای 440 میلیون هکتار به طول 1100 کیلومتر از آن در کشور ما است؛ هنوز به سرنوشت ارومیه و بختگان دچار نشد و علت آن هم گستردگی این دریا است.
تبدیل دریای خزر به باتلاق توسط پنج کشور سهیم
وی در ادامه تشریح کرد: خوشبختانه گستردگی این دریا و همجواری آن با رود سیاه و گرگان دلیلی شده است تا این دریا سرنوشت دریاچه ها و دریاهای دیگر را نداشته باشد؛ با تمام این اوصاف هر 5 کشور که در دریای خزر سهم دارند تصمیم گرفته اند آن را به یک باتلاقی تبدیل کنند؛ آینده این دریا چه خواهد شد و نسل آینده چگونه با این دریا چگونه برخورد خواهند کرد، خدا می داند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: نهادهایی که به اسم مدافع محیط زیست هستند بدتر عمل می کنند؛ آنچه واقعیت دارد نادیده گرفتن مسائل محیط زیستی در کشور است؛ باید یک اتفاق ویژه ای در حفاظت دریا رخ دهد تا در شرایط بهتری قرار بگیرند، امیدورایم در این حوزه اقدام موثری صورت بگیرد.