کد خبر: ۳۶۸۳۷
تعداد بازدید: ۱۴۶۱
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۵

بیمه یکی از مشکلات تولید کنندگان ماهی در قفس / سرمایه ای بر روی آب

یک پرورش دهنده ماهی در قفس که در دیدار اخیر 2500 نفر از فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب سخنرانی داشت، گفت: بیمه محصولات کشاورزی هنوز چهار چوب مشخصی برای صنعت جدید پرورش ماهی در قفس ایجاد نکرده است درحالی که تمام سرمایه فعالان این بخش در دریا و در معرض حوادث طبیعی است.
به گزارش مارین نیوز، مدیرعامل شرکت طرح توسعه نیکسا که در دیدار اخیر 2500 نفر از فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب سخنرانی داشت، اظهار داشت: ذخایر دریایی آبزیان در ایران و سایر کشورها در حال کاهش است؛ به همین منظور با سیاست های وزیر جهاد کشاورزی برای تولید آبزیان بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در قفس در ایران با تکنولوژی روز دنیا در دور افتاده ‌ترین نقطه استان هرمزگان ایجاد شده است.
حسین یوسفی افزود: این مزرعه برای 108 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است و 50 درصد محصول تولید آن به خارج از کشور صادر و مابقی در بازار داخلی مصرف می شود.
مدیرعامل  این شرکت پرورش ماهی در قفس ادامه داد:  محصول تولید این مزرعه، ماهی های صبیتی و شانک است که هر دو رقم در بازار های جهانی مشتری زیادی دارد.
وی با اشاره به اظهارات خود در دیدار با رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: با توجه به اینکه 5 هزار کیلومتر سواحل شمال و جنوب با احتساب جزایر، ساحل داریم فرصت مناسبی برای اشتغال در مناطق محروم و مرزی کشور ایجاد شده است که علاوه بر تولید، ارزآوری و اشتغال پایدار برای کشور، امنیت و تثبیت سکونت سواحل نشینان را نیز به ارمغان می آرود.


دریافت مالیات بر ارزش افزوده از واردات تجهیزات تولید ماهی در قفس
مدیرعامل شرکت طرح توسعه نیکسا ادامه داد: 70 درصد تجهیرات مورد نیاز پرورش ماهی در قفس وارداتی است و با توجه به اینکه به طور مستقیم برای تولید مورد استفاده قرار می گیرد نباید از واردات  آن مالیات بر ارزش افزوده 9 درصدی اخذ کرد. 
وی اظهار داشت: قصد شرکت ما از واردات این محصولات، فروش در بازار نیست، بلکه واردات تکنولوژی است و برای مصارف داخلی خود شرکت  استفاده می شود اما با این وجود مجبور به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستیم.
یوسفی در ادامه با اشاره به امکان توسعه این صنعت گفت: همه صیادانی که در منطقه اقدام به صید می کنند می توانند با دریافت تسهیلات ارزان قیمت به راحتی واحد های 50 تنی تا 200 تنی را راه اندازی و به این صنعت ورود پیدا کنند.


وظایف حاکمیتی برای پرورش ماهی در قفس به درستی انجام نمی‌ شود
یوسفی اظهار داشت: میزان تولید میگوی کشور بعد از انقلاب صفر بود و دولت وقت تسهیلاتی زیادی برای راه اندازی این صنعت پرداخت کرد اما اکنون بدون اتکا دولت به سرعت به کار خود ادامه می دهد.
وی افزود: شرکت ما بخش زیادی از کار هایی که انجام می دهد حاکمیتی است به طوری که  تا به امروز واکسن این ماهیها در ایران نیامده بود به همین منظور مجبور شدیم به صورت شخصی برای تامین واکسن مورد نیاز اقدام کردم؛ در بحث آموزش نیز کارشناسان خود را برای آموزش به ترکیه اعزام می ‌کنیم  همچنین از کارشناسان مطرح دنیا با هزینه های شخصی برای حضور در ایران و انتقال دانش و آموزش دعوت به عمل می آوریم.


مدیرعامل شرکت طرح توسعه نیکسا اظهار داشت: در صورتی که این صنعت در کشور پابگیرد و بتوانیم بچه ماهی را در داخل تولید کنیم بسیاری از مشکلات حل می شود؛ در حال حاضر در شرکت خودمان به دنبال تولید بچه ماهی از ماهی های مولد خلیج فارس هستیم، درحالی که این وظایف را باید سازمان تحقیقات شیلات انجام دهد.
وی اظهار داشت: در کشور ترکیه فردی با  سی و پنج تن ماهی پرورش ماهی در قفس را  شروع کرده و  امروز آن را به شصت و پنج هزار تن رسانده است؛ او چه کار کرده، چرا ما نیز نباید بتوانیم این کار را انجام دهیم؟
یوسفی گفت: رهبر معظم انقلاب در این دیدار فرمودند که مشکلاتی که هست باید برداشته شود و گیرها رفع شود.


ظرفیت 4 میلیون تنی پرورش ماهی در قفس
وی به این موضوع نیز اشاره کرد که مقام معظم رهبری زمانی که شنیدند تولید آبزیان در کشور که قبل از پیروزی انقلاب 32 هزار تن بودT امروز به یک میلیون و 260 هزار تن رسیده است فرمودند: این توفیق ها نیز باید منعکس شود؛ اگر مشکلات منتقل می شود موفقیت ها نیز باید منتقل شود. 
وی اظهار داشت:در این دیدار رهبر معظم انقلاب به اهمیت بهرمندی از ظرفیت های کشور اشاره کردند.
مدیرعامل شرکت طرح توسعه نیکسا اظهار داشت: باید توجه داشت که توانمندی های کشورمان بسیار بالا است به طوری که بر اساس مطالعات سازمان شیلات و مهندسان داخلی و خارجی در بخش تولید ماهی قفس، می‌ توانیم 4 میلیون تن تولید داشته باشیم.
پرورش ماهی در قفس بیمه ندارد
وی اظهار داشت: بیمه محصولات کشاورزی هنوز چهار چوب مشخصی برای این صنعت جدید (پرورش ماهی در قفس) ایجاد نکرده درحالی که در همه بخش‌ های دیگر مانند زراعت و دام و طیور خدمات بیمه ای تعریف شده است.
یوسفی با اشاره به اینکه حوادث طبیعی زیادی در دریا و برای صنعت پرورش ماهی در قفس وجود دارد گفت: ورود بیمه به این صنعت از الزامات است در غیر این صورت پرورش ماهی در قفس رشد نمی ‌کند؛ در دریا حوادث پیش بینی نشده زیادی وجود دارد که ممکن است یک‌ شبه همه سرمایه یک تولید کننده را از بین ببرد.






منبع: تسنیم
ارسال نظر