کد خبر: ۳۶۹۶۹
تعداد بازدید: ۱۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۰

تدوین سیاست های کلی توسعه دریا محور / اجماع تمام بازیگران در تدوین سیاست ‌ها

همایش "هم ‌اندیشی در خصوص‌ تدوین سیاست‌ های کلی دریا‌ محور" در سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد که تضمین جایگاه سیاست های کلی این حوزه و ساز و کار اجرایی سازی آن از جمله عناوین ارائه شده در این همایش بود.
به گزارش مارین نیوز، "همایش هم اندیشی تدوین سیاست های کلی توسعه دریا محور" در مرکز همایش های سازمان مدیریت صنعتی روز دوشنبه 14 بهمن ماه برگزار شد. تبیین جایگاه سیاست های کلی و ساز و کار تضمین اجرایی سازی آن، ارائه آخرین دستاوردها و اقدامات کارگروه فناوری و صنایع دریایی، راهبردهای توسعه علوم و فنون دریایی، جایگاه هواشناسی دریایی در توسعه پایدار کشور، نقش گردشگری دریایی در توسعه دریا محور و نقشه راه فناوری های دریایی ایران، از جمله عناوین ارائه شده در این همایش بود. 
سید مصطفی میرسلیم در این همایش " اظهار داشت: این موضوع را باید در چهل سال اول انقلاب انجام می دادیم. باید کاری کنیم که در چهل سال دوم این عقب ماندگی را جبران کنیم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به موضوع تضمین اجرایی سیاست های کلی و ثمربخشی آن، گفت: سه ضمانت وجود دارد. نخست اینکه مبنای اقدام ما، یک فرایند کارشناسی و غیرفردی است. مجموعه ای از دانش و تجربه و نقد، یک محصول علمی را پیشنهاد می کنند. بیش از 22 سال است که در مجمع، تدوین سیاست های کلی به این روش انجام می شود. دومین ضمانت، تقدیم پیشنهاد سیاست ها به مقام معظم رهبری است که ایشان آن را ابلاغ می کنند. مجلس و دولت در اجرایی کردن آن ملزم هستند. مکمل این ضمانت ها، نظارت مجمع توسط هیئت عالی نظارت بر اجرای سیاست های کلی است که به سرنوشت اجرایی این سیاست ها نظارت دارد. ما در مجمع اجرای این سیاست ها را پیگیری می کنیم. 
میرسلیم با اشاره به جایگاه سیاست های کلی در قانون اساسی افزود: سیاست های کلی توسط رهبر معظم انقلاب پس از مشورت با مجمع مطابق اصل 110 قانون اساسی ابلاغ می شود و ذیل قانون اساسی و بالاتر از سایر مقررات و قوانین کشور است. سیاست کلی برای تحقق آرمان ها و اهداف و برای نزدیکی آرمان ها به مفاهیم اجرایی تدوین می شوند. 
وی با اشاره اقدامات انجام شده در فرایند تدوین سیاست های کلی در مجمع، گفت: در ماده یک آئین نامه داخلی مجمع به این موضوع اشاره شده است. ما اندیشه اولیه را از مقام معظم رهبری دریافت می کنیم. پس از فعالیت های تخصصی در گروه های علمی در کارگروه های دبیرخانه مجمع به پیش نویس اولیه می رسیم. آن پیش نویس در دبیرخانه مجمع با جامع نگری تدقیق می شود و آن را به کمیسیون تخصصی در مجمع می دهیم. کمیسیون پس از بررسی های خود، آن را به صحن مجمع می رساند. پس از تصویب سیاست های کلی در مجمع، پیشنهاد خدمت مقام معظم رهبری ارائه می شود. الان ایده اولیه سیاست های کلی دریا محور را از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرده ایم که شامل پنج بند اندیشمندانه است. 
عضو هیئت عالی نظارت مجمع گفت: سیاست های کلی، شامل سیاست های کلی بخشی و فرا بخشی است. پایداری و آینده نگری، واقع بینی و فراگیر بودن از ویژگی های سیاست های کلی نظام است که بیان کننده خصوصیات اصلی و اساسی نظام است. اخیرا دوره ی اعتبار ده ساله برای سیاست های کلی و بازنگری آنها در نظر گرفته ایم. 
مهندس میرسلیم با اشاره به تدوین نزدیک به 700 بند سیاست کلی در مجمع، گفت: در مورد نظارت بر حسن اجرای سیاست های کلی، این وظیفه را مقام معظم رهبری به مجمع تفویض اختیار کرده اند و در هیئت عالی نظارت بر اعمال سیاست های کلی در قوانین، مقررات و مراحل اجرایی نظارت می شود. ممکن است در تدوین قوانین یا در اجرای قوانین مشکلی وجود داشته باشد. نظارت مجمع از نوع مچ گیری نیست و به منظور پیگیری اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری این نظارت انجام می شود. بسیاری از قوانین از گذشته وجود داشته که شایسته است در مجلس شورای اسلامی، هماهنگ سازی آنها با سیاست های کلی دنبال شود. 


رئیس مرکز همکاری‌ های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری نیز طی سخنانی در این همایش یک روزه با اعلام‌ اینکه پیش نویس سند سیاست‌ های کلی توسعه دریا محور تدوین شده و در هفته اول اسفند ‌ماه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه می ‌شود، تصریح کرد: با توجه به جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام رویکرد ما در بروزرسانی و تدوین سند توسعه دریا محور، اجماع از سوی تمام بازیگران بر سر این سیاست‌ ها بوده است. 
سیروس وطن‌ خواه از دیگر اهداف تدوین این سیاست ‌ها را توسعه صنعت و فناوری در حوزه دریا دانست و گفت: از این طریق چالش ‌های عملیاتی احصاء شده و راه‌ حل‌ های آنها عملیاتی می ‌شود. 
وطن‌ خواه با تاکید بر اینکه سیاست‌ های کلی دریا محور به دنبال مشارکت حداکثری ذینفعان است، افزود: بالغ بر ۹۰ سازمان و ارگان بطور مستقیم و غیرمستقیم به نشست ‌ها و هم ‌اندیشی ‌ها دعوت شده ‌اند تا مشارکت همگانی در تدوین سیاست ‌ها شکل گیرد. 


حسن بیک محمدلو، رئیس کمیته حمل و نقل دریایی و توسعه دریا محور کمیسیون زیربنایی و تولیدی مجمع، در این کمیته نیز روز گذشته گفت: برای تدوین پیش نویس سیاست های کلی توسعه دریامحور، پنج کارگروه تشکیل شده و کارگروه فناوری و صنایع دریایی امروز نشست نهایی خود را برگزار کرد. 


خاطر نشان می شود، در این همایش یکروزه سیروس وطن خواه، رییس مرکز همکاری های تحوّل و پیشرفت ریاست جمهوری، بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، اسماعیلی، پاک و دانه کار از سازمان بنادر و دریانوردی، صاحب کار خراسانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، لایقی مدیرکل مرکز علوم جو و اقیانوسی سازمان هواشناسی کشور، خانم اژدری از وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری و اسحاق پور از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ارائه سخنرانی پرداختند. 







ارسال نظر