معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرده است، یکی از اولویت هایش توسعه صنایع بزرگ دریایی کشور، بازاریابی و توسعه بازار این محصولات است.
به گزارش مارین نیوز، توسعه بازار نیاز همه فعالان اقتصادی است. اگر زیرساخت های توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات برای کسب و کارها فراهم نباشد عملا این بنگاه ها نمی توانند نقش خود را به درستی در اقتصاد کشور بازی کنند. به همین دلیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرده است، یکی از اولویت هایش توسعه صنایع بزرگ دریایی کشور، بازاریابی و توسعه بازار این محصولات است.
ایران کشوری بزرگ با مرزهای آبی فراوان با کشورهای همسایه است. این یعنی وجود استان های ساحلی و صنایع مختلف مرتبط با دریا در کشور که اگر توجه درست و همه جانبه ای به این صنایع داشته باشیم می توانیم اقتصاد کشور را از وابستگی به منابع زیر زمینی خلاص کنیم.
ایران چاره ای جز فراهم کردن به روزترین و مدرن ترین ناوگان های دریایی، بنادر و تجهیزات مورد نیاز این حوزه ندارد. چون پهنه های آبی بزرگی شمال و جنوب کشور را احاطه کرده اند که قابل چشم پوشی نیستند. این دریاهای بیکران می توانند ثروت افزایی خوبی برای کشور داشته باشند اگر به توسعه فناورانه آنها توجه شود.
دانش و خلاقیت گره گشای اقتصاد سنتی و صنایع مادر کشور است. صنایعی که تاکنون به روالی عادی و سنتی امرار معاش میکردند و همیشه جای فناوری و نوآوری در آن ها خالی بود. اما چند سالی است که دانش بنیان ها به میدان آمده اند تا خلاقیت، نوآوری و رونق را به صنایع کشور تزریق کنند.
از جمله صنایعی که در طی چند سال اخیر رنگ و لعابی فناورانه به خود گرفته است. صنعت دریایی است. صنعتی که با ورود دانش بنیان ها بازاری جدید و ثروت آفرین برای خود دست و پا کرده است. اما این توسعه در صورتی پایدار خواهد بود که بازار مورد نیاز این محصولات و خدمات ایجاد شود. بازاری که با اتکا به توانمندی های داخلی و با کمک متخصصان خودمان ایجاد خواهد شد و توسعه می یابد. تنها مسیری هم که می توان برای این راه تعیین کرد مسیر دانش بنیانی و کمک گرفتن از سرآمدان علمی کشور است.
حمایت و تشویق دانش بنیان ها برای تبدیل ایده و دانششان به محصول مهمترین اصل در توسعه بازار این صنعت است. فایده این کار هم جز برای مردم و کشور نیست.