کد خبر: ۳۷۲۵۳
تعداد بازدید: ۱۱۵۴
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۵

تکمیل سبد غذایی کشور با توسعه تکثیر ماهیان دریایی

جمعیت جهان رو به ازدیاد است. این موضوع، سران دولتی را به فکر تامین غذای مورد نیاز این جمعیت رو به فزونی انداخته است. یکی از منابع مورد تاکید همه کشورها، استفاده از موجودات دریایی است که قرار است با تلاش دانش ‌بنیان ‌ها سبد غذایی کشور با این موجودات دریایی ایمن ‌تر و پربارتر شود.
به گزارش مارین نیوز، استخراج و تجاری ‌سازی فرومون‌‌ ها در تکثیر و پرورش ماهیان دریایی (ماهی صبیتی) طرحی است که با حمایت ستاد توسعه زیست ‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اجرایی می ‌شود. فرومون‌ ها سیگنال‌ های مولکولی هورمونی یا مشتقات آنها هستند که در محیط بیرون از بدن برگونه ‌های یکسان اثر می ‌گذارند. این طرح فعلا بر روی ماهی گونه صبیتی در حال اجرا است.
ماهی صبیتی با نام علمی hasta Sparidentex از غذاهای با ارزش دریایی است که به میزان زیادی در خلیج فارس و سواحل هند، از آب های کم عمق ساحلی تا اعماق متوسط یافت می ‌شوند. استفاده از فرومون جنسی برای ماهی صبیتی با هدف سیالیت اسپرم‌ ها و افزایش حجم و سرعت تحرک اسپرم توصیه شده است.
این طرح با همکاری گروه پژوهش، زیرساخت و توسعه فناوری ستاد توسعه زیست ‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری موسسه تحقیقات علوم شیلاتی با بودجه ‌ای بالغ بر "یک هزار میلیارد ریال" اجرایی شده است.
علاقه ‌مندان و دانش‌ بنیان ‌های فعال در این حوزه برای کسب اطلاعات بیشتر و همکاری در این طرح فناورانه می ‌توانند به آدرس اینترنتی biodc.isti.ir مراجعه کنند. 






ارسال نظر