کد خبر: ۳۷۸۴۴
تعداد بازدید: ۱۰۵۲
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۸

سومین ناو هواپیمابر تماما بومی چین به آب افتاد / همراه تصاویر

ناو هواپیمابر فوجیان که پیشرفته ‌ترین و همچنین اولین ناو دریایی "کاملا ساخت داخل چین" و تولید کارخانه کشتی سازی جیانگ نان شانگ‌ های است در مراسمی به آب انداخته شد.
به گزارش مارین نیوز، رسانه‌های دولتی چین گزارش دادند که این کشور جمعه (۱۷ ژوئن) سومین ناو هواپیمابر خود به نام "فوجیان" که اولین ناو هواپیمابر بومی ساخت این کشور است را به آب انداخت.


به همین مناسبت، مسئولان با نوارهای رنگارنگ، خودروهای آب پاش و دودهای رنگی این اتفاق را جشن گرفتند. در این مراسم، چند تن از پرسنل نیروی دریایی ارتش چین برای خواندن سرود ملی در مقابل کشتی صف‌آرایی کردند. همچنین مقامات ارشد مانند ژو کیلیانگ، نایب رئیس کمیسیون نظامی مرکزی نیز حضور داشتند.


ناو هواپیمابر فوجیان که برگرفته از نام استان ساحلی فوجیان در شرق چین است، استان فوجیان در جنوب شرقی چین، نزدیک‌ترین استان به تایوان است. تایوان منطقه‌ای است که داری حاکمیتی مجزا از چین است، ولی چین خواهان آن است که تایوان به سرزمین اصلی یعنی به چین بپیوندد.
سومین ناو هواپیمابر چین در حالی به دو ناو دیگر این کشور ملحق شد که اولین ناو هواپیمابر چین با نام «لیائونینگ» در سال ۱۹۹۸ به صورت دست دوم از شوروی آن زمان خریداری، در داخل کشور بازسازی و درسال ۲۰۱۲ مورد استفاده قرارگرفت، «شاندونگ» دومین ناو هواپیمابر چین نیز در سال ۲۰۱۹ ساخته شد، لیائونینگ و شاندونگ نام دو استان چین هستند. 


ناو فوجیان که در داخل چین طراحی و ساخته شده است در زمره ناوهای کلاس ۰۰۳ طبق بندی می‌ شود به آخرین فناوری‌ های تسلیحاتی و امکانات پروازی جنگنده‌ ها مجهز است، و با نمونه ‌های غربی رقابت می ‌کند. این ناو با طولی حدود ۳۲۰ متر وعرضی برابر با ۷۳ متر، دارای یک عرشه پرواز صاف و تمام قد و مجهز به منجنیق‌ های الکترومغناطیسی است که پس از چند نوبت آزمایش پهلوگیری و سایر آزمایش ‌های دریایی، به نیروی دریایی چین تحویل داده خواهد شد. طبق گمانه‌ زنی‌ های رسانه‌ های چینی، فوجیان در مجموع می‌ تواند نسخه بهبود یافته جنگنده‌ های سنگین J-15 سازگار با سکوی پرتاب، یک نوع جنگ الکترونیکی از J-15، یک جت جنگنده رادارگریز نسل بعدی که بنا به گزارش‌ها J-35 نامیده می‌شود، یک هواپیمای هشدار اولیه با بال ثابت به نام KJ-600 و پهپادهای شناسایی مسلح را با خود حمل کند. 
چین قصد دارد پنج ناو هواپیمابر داشته باشد و پیش بینی می‌شود ناو هواپیمابر بعدی چین دارای انرژی هسته‌ای باشد.


عملیاتی شدن سومین ناو هواپیمابر چین دو بار به تأخیر افتاد. این ناوهواپیمابر قرار بود در بیست و سوم آوریل به عنوان بخشی از جشن هفتاد و سومین سالگرد تأسیس نیروی دریایی چین، مورد بهره ‌برداری قرار بگیرد، ولی به دلیل شیوع کرونا، فعالیت این کارخانه کشتی ‌سازی با تأخیر مواجه شد. انتظار می ‌رفت که این کشتی در سوم ژوئن، همزمان با "فستیوال قایق اژدها" عملیاتی شود ولی بدون اعلام هیچ دلیلی، عملیاتی شدن آن به تأخیر افتاد. 


تأثیر این ناو هواپیمابر تغییر معادلات و اختلافات دریایی
از زمان جنگ جهانی دوم ایالات متحده قدرت برتر دریایی منطقه بوده اما تمایل رئیس جمهوری چین برای ساخت یک نیروی دریایی در سطح جهانی تا سال ۲۰۳0 به سرعت معادلات در این حوزه را تغییر داده است. 
این تحول در بحبوحه زورآزمایی آمریکا و چین در آب‌ های استراتژیک دریای چین جنوبی که از منابع وسیع نفت و گاز برخوردار است، رخ داد.
سال گذشته، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گزارشی اعلام کرده بود که نیروی دریایی چین با دارا بودن ۳۵۵ فروند کشتی و زیردریایی، بزرگترین قدرت دریایی در جهان است.


گزارش مذکور همچنین در ادامه آورده بود که نیروی دریایی چین همچنین توانایی خود را برای انجام حملات دقیق دوربرد علیه اهداف زمینی و تقویت جنگ ضد زیردریایی با هدف تقویت بیشتر توانمندی‌های جهانی این کشور، آماده می‌ کند.
وزارت دفاع آمریکا پیش بینی کرده است که تعداد مذکور در آینده بیشتر شود و انتظار می‌رود که ناوگان چین تا سال ۲۰۳۰ به ۴۶۰ فروند کشتی افزایش یابد.
آمریکا با دنبال کردن سیاست ایندوپاسیفیک خود مبنی بر سیطره بر پهنه گسترده و سرشار از منابع منطقه هند تا غرب اقیانوس آرام، به دنبال به چالش کشیدن قدرت روزافزون چین است و در این راستا از هر گونه اقدام، از تحریک مناطق جدایی طلب چین گرفته تا امضای قراردادها و پیمان ‌های تسلیحاتی مانند "آکوس" و "کوآد" با کشورهای این منطقه، فروگذاری نمی‌کند.

















ارسال نظر