قرار بود صید ترال در آب های جنوب کشور به مدت دو سال برای انجام کارهای تحقیقاتی متوقف شود اما این روزها خبرهایی از آغاز دوباره صید در این آبها از سوی شرکت های چینی شنیده می شود، امری که معیشت مردم این منطقه را به خطر انداخته است.
به گزارش مارین نیوز، آذر ۹۹ و پس از مدتها خبرسازی و انتشار اطلاعاتی از جاروکردن کف خیلج فارس و دریای عمان، وزیر وقت کشاورزی به مجلس رفت و در نهایت توافقی حاصل شد که به مدت دو سال هرگونه صید ترال در ایران ممنوع شود.
مجددا این روزها اخباری میرسد که صید ترال از سوی شرکتهایی که ۴۹ درصد سهام آنها متعلق به چین است، وجود دارد و حتی مخاطبان در «فارسِ من» خبرگزاری فارس هم با ثبت پویشی ضمن تایید این گونه صید، خواستار مقابله با آن شدهاند.
بنابراین گزارش کاربران سامانه فارس من با ثبت پویشی با عنوان "
مخالفت با صید ترال چینی" درخواست پیگیری کرده بودند، آنها نوشته اند که چندین سال است مردم شریف بندر جاسک که اصلی ترین منبع درآمدی شان صید از طریق دریاست با مشکلی به نام صیدترال کشتی های غول پیکر چینی مواجه شده اند.
برخی از این صیادان با چشم خود شناورها یا تورها و ماشینآلات صید ترال را دیدهاند و میگویند درحالیکه دریای عمان اینچنین از سوی برخی شرکتها جارو میشود، صیادان بومی برای گذران عادی زندگی خود از راه صیادی در مضیقه و فشار هستند.
در اینباره، «معینالدین سعیدی» نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی پیش از این گفته بود: «صید ترال کف دریا را جارو میکند و همه میدانیم خسارت جبرانناپذیری را بر محیط زیست و آینده دریا وارد میکند. همین الان کشور تایوان همه شناورهای صید ترال را تغییر داده است زیرا اثر زیستمحیطی این شناورها چیزی نیست که قابلانکار باشد؛ علاوهبر اثرات زیستمحیطی روزبهروز سفره صیادان منطقه را خالیتر میکند».
همچنین مهر 99 بود که رئیس سابق سازمان شیلات کشور اعلام کرد: صید فانوس ماهیان در دریا به روش ترال از آذرماه متوقف شده و این توقف تا دو سال دیگر ادامه خواهد داشت. در این مدت بررسیها و مطالعات در زمینه ذخایر دریاها انجام و صید به روش بهتر در صورت امکان جایگزین خواهد شد.
این مطالبه که از دولت قبل شکل گرفته و تاحدودی نیز به نظر برطرف شده بود اکنون به نظر می رسد باز دامن صیادان جاسکی را گرفته است بنابراین با توجه به کشدار شدن این موضوع و عدم برطرف شدن این مشکل با وجود مطالبه فراوان از مسئولان ذیربط لازم است تا شخص رییس جمهور در این قضیه ورود کرده و دستورات لازم جهت برطرف شدن مشکل را صادر نمایند.
خبرگزاری فارس طبق رسالتی که بابت پیگیری سوژههای فارسِ من برای خود تعریف کرده پیگیری این موضوع را در دستور کار قرار میدهد و از مسوولان خواستار توضیح در اینباره خواهد شد..
کاربران دیگر هم می توانند به امضاکنندگان این پویش بپیوندند و با رسیدن امضاها به 1000 و بالاتر پیگیریهای مختلفی در اینباره می کند.