دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکران در دیدار با رییس سازمان حفاظت محیط زیست، گفت: برنامه های توسعه در این منطقه باید به طور کامل با ملاحظات محیط زیستی هماهنگ شوند و جلوگیری از آلودگی و حفاظت از تنوع زیستی در سواحل مکران باید در اولویت قرار گیرد.
به گزارش مارین نیوز، حسین دهقان نماینده ویژه رئیس جمهور و دبیراجرایی شورای توسعه سواحل مکران در دیدار با علی سلاجقه؛ معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، بیان داشت: برنامه های توسعه در این منطقه باید به طور کامل با ملاحظات محیط زیستی هماهنگ شوند و جلوگیری از آلودگی و حفاظت از تنوع زیستی در سواحل مکران باید در اولویت قرار گیرد.
وی، همچنین بر ضرورت اجرای قوانین و مقررات محیط زیستی در این منطقه تأکید کرد.
دبیر اجرایی شورای توسعه سواحل مکران، گفت: سرمایه گذاری های خارجی در زمینه حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار در سواحل مکران می تواند به توسعه اقتصادی و اجتماعی این منطقه کمک کند.
وی، بر ضرورت جذب سرمایه گذاری های خارجی با رعایت ملاحظات محیط زیستی و استفاده بهینه از منابع طبیعی در سواحل مکران تأکید کرد که این موضوع از سوی رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز مورد تایید قرار گرفت.
علی سلاجقه؛ معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به اجلاس پیش رو با وزیران محیط زیست منطقه، یکی از محورهای اصلی آن را مسائل محیط زیستی مکران عنوان کرد و گفت: این اجلاس بر آن است تا به تبادل نظر درباره چالش ها و فرصت های محیط زیستی در منطقه بپردازد و راهکارهایی برای حفاظت و بهبود محیط زیست در منطقه و به ویژه سواحل مکران ارائه دهد.
وی، افزود: سواحل مکران با توجه به دسترسی به دریای عمان و موضوع اقتصاد دریا محور ظرفیت های خوبی برای تولید و اشتغال دارد.
سلاجقه با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست آماده هر گونه همکاری برای اجرای شعار سال مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) در منطقه مکران است، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست با رعایت ارزیابی های محیط زیستی و اسناد بالادستی از فعالیت های اقتصادی و اشتغال زایی در منطقه مکران حمایت می کند.
سلاجقه، گفت: رئیسجمهور در جلسه شورای توسعه سواحل مکران که اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد بر ارتباط با کشورهای همسایه و همجوار در جهت توسعه منطقه مکران تاکید کرد و دبیر شورای توسعه سواحل مکران را مکلف کرد که هماهنگ با وزارت امور خارجه، برقراری ارتباط با همسایگان را در این زمینه آغاز کند.
گفتنی است، منطقه ساحلی مکران مشتمل بر پنج شهرستان چابهار، جاسک، سیریک، کنارک و میناب در دو استانِ سیستان و بلوچستان و هرمزگان است و دارای قطب توسعه جاسک به عنوان بندر و پایگاه نیروی دریایی، هاب گاز، نفت و انرژی و منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار به عنوان بندر آزاد و اسکلههای با ظرفیت ایجاد مناطق صنعتی و حمل و نقل بینالمللی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در سند توسعه این منطقه تصریح شده است که منطقه مکران ظرفیت ایجاد انواع صنایع پتروشیمی، فولاد و صنایع بزرگ را دارد و میتواند زمینه گسترده تولید و صادرات مجدد را فراهم سازد و توسعه برونزا که محتاج تجهیز منابع و سرمایهگذاری ملی و بینالمللی است، عامل مهمی در توسعه منطقه مکران به شمار میآید و توسعه درونزا و برونزا به عنوان مکمل یکدیگر میتواند توسعه متوازن و پایدار منطقه را رقم بزند.
شایان ذکر است، شورای توسعه سواحل مکران در جلسه بیست شهریورماه ۱۴۰۱ هیئت وزیران در دولت مردمی تصویب شد و سازمان حفاظت محیط زیست عضو شورا می باشد./