در دیدار رئیس سازمان دریانوردی عراق و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ضمن اعلام آمادگی تهران و بغداد برای راه اندازی خط مسافری دریایی بر اجرای لایروبی اروندرود و شناورسازی مغروقه ها تاکید شد.
به گزارش مارین نیوز، احمد جاسم الاسدی؛ رئیس سازمان دریانوردی عراق در دیدار با علیاکبر صفایی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی از آمادگی بغداد برای برقراری خط مسافری بین بنادر امالقصر-خرمشهر و فاوا-آبادان، خبر داد.
وی افزود: در آینده نزدیک جابهجایی زائران و مسافران متقاضی سفرهای دریایی به عراق امکان پذیر میشود.
الاسدی با اشاره به اقدامات تهران و بغداد برای اجرای لایروبی در اروندرود و تصمیمگیری برای شناورسازی مغرقهها به منظور افزایش ایمنی تردد در این آبراهه، تاکید کرد: همچنین یکی از برنامههای وزارت حمل و ترابری عراق، استفاده از ظرفیتهای آموزش و تربیت دریانورد در ایران است.
رئیس سازمان دریانوردی عراق همچنین با اشاره به ساخت بندر بزرگ فاوا، اظهار داشت: در ادامه همکاری اقتصادی و تجاری با بنادر ایران، تسهیلات و تفاهماتی در حوزههای تعرفه و گمرکات در دست انجام است.
برنامهریزی تهران و بغداد برای استفاده از ظرفیتهای دریایی
در ادامه مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به آمادگی مراکز تربیت دریانورد و آموزش علوم دریانوردی در ایران برای آموزش متقاضیان عراقی، عنوان کرد: لایروبی اروندرود و شناورسازی مغرقهها، مهمترین برنامههای توسعهای ایران و عراق در همکاریهای بندری و دریایی است.
وی افزود: ایران و عراق ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه روابط تجاری و ترانزیتی دارند و باید هرچه سریعتر این ظرفیتها را در صنعت کشتیرانی و دریایی به کار گیرند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بویهگذاری و علائم کمک ناوبری در اروند از دیگر برنامههای دو کشور برای کاهش آسیب دریایی و افزایش ایمنی دریانوردی است، خاطرنشان کرد: بنادر ایران برای ترانزیت و صادرات کالا به آسیای میانه و شمال شرق اروپا، آمادگی دارند.
رشد ۲۷ درصدی جابجایی کالا بین بندر خرمشهر و امالقصر
در این نشست همچنین جلیل اسلامی، عضو هیات عامل و معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به رشد ۲۷ درصدی جابجایی کالا بین بندر خرمشهر و امالقصر در سال گذشته، اظهار داشت: زیرساختهای ایجاد خط مسافری دریایی بین بنادر ایران و عراق فراهم است.
وی ادامه داد: فعالیت ماهیگیری در شطالعرب یکی از مشکلات تردد کشتیهای تجاری است و خواستار همکاری بیشتر بغداد برای چارهجویی و مذاکره در این خصوص هستیم و قرار است نشست کمیته مشترک همکاریهای بندری و دریایی ایران و عراق طی دو ماه آینده برگزار شود.
تامین ایمنی دریانوردی در شطالعرب
علیاکبر مرزبان؛ سرپرست معاونت امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی نیز ضمن اشاره به استقبال این سازمان برای هوشمندسازی گواهینامههای شایستگی دریانوردی در عراق، بیان کرد: تامین ایمنی دریانوردی در شطالعرب از موضوعات بسیار مهم است و به سازوکار اجرایی برای انجام لایروبی و بیرون آوردن مغرقهها نیاز دارد.